Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto wymienić Audiotrak Dr. Dac nano na Arcam rLink ?

lolinio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad wymianą DAC'a audiotrak na coś czego nie będę musiał podpinać pod port usb, ponieważ odtwarzając muzykę z PC po USB we wzmacniaczu słyszę zakłócenia spowodowane pewnie analogowym 10 metrowym przewodem biegnącym razem z innymi kablami (kabel prolink) do wzmaka.

Chciałbym podłączyć mój komputer przewodem toslink 10m do np Arcam'a rLink.

Czy jest to DAC wart uwagi czy może w cenie do max 900 zł znajdę coś lepszego ?

Jak z jakością dzwięku w tym Arcam'ie ?

Posiadam kolumny Monitor Audio RX2 grające ze wzmacniaczem Denon pma 710ae.

Odtwarzacz foobar.

Dodatkowo do Arcam'a rlink chciałbym podpiąć przewodem optycznym/coaxialnym odtwarzacz multimedialny odtwarzający filmy (mkv).

Czy sygnał puszczony toslinkiem/coaxialem musi być wypuszczony w LPCM do DAC'a ?

Czy ten ARCAM Rlink poradziłby sobie z tym?

Pozwolę sobie jeszcze zadać dziwne pytanie, bo chodzi o sygnał cyfrowy, wiem, cyfrowy powinien wyjść z każdego urządzenia taki sam ale nie wiem jak to się ma w przypadku komputera posiadającego na płycie głównej wyjście na przewód optyczny.

Czy z płyty głównej komputera da się wypuścić sygnał przewodem optycznym do DAC'a tak, by go taki ARCAM rLINK złapał i go przetworzył ?

Będę wdzięczny za pomoc.

drdacnano.jpg

arcam_rlink.jpeg

To jest w sumie temat bardziej do zakładki PC-Audio ale odpowiadając na główne pytanie - dane do DAC-a możesz jak najbardziej dostarczyć optykiem z komputera.

P.S. Illlleeee kosztuje to pudełko od Arcama? Chyba ktoś troszkę przegiął.

Arcam rLink kosztuje w okolicach 800-900zł.

Panowie, powiedzcie jeszcze proszę czy nie lepiej dopłacić do nowego wzmacniacza np NAD 326bee niż pakując kasę w DAC'a ?

Dzięki czemu odczuje większą różnicę?

Przypomnę, że mam wzmacniacz Denon pma 710ae.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.