Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale Diamond 10.7 a 10.4 10.5 i 10.6

wsowa

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem dzisiaj w MM Wharfedale Diamond 10.7 podłączone do Denona 1713 i ten zestaw zrobił na mnie b. dobre wrażenie (słuchałem tez Dali Zensor 7 na denon 1312 i nie było tak fajnie).

Nie byłoby problemu i kupowałbym ten zestaw, gdyby nie fakt, że 10.7 są za wysokie (będą wystawać powyżej parapetu stojąc przy oknie). I tutaj pytanie: Czy jest szansa, żeby na 10.4 albo 10.5 osiągnąć zbliżony efekt? Ostatecznie 10.6 mają 90cm czyli dokładnie tyle co ów parapet więc od biedy mogą być.

Słuchałem w tym MM 10.5, ale na innym wzmacniaczu, inaczej ustawionych i innej muzyki, więc ciężko porównywać, ale generalnie to mi się to średnio podobało.

Każdy Diamond to inny głośnik niestety. Graja Różnie. Denek 1312 i 1713 to tez rozne amplitunery Graja inaczej. A wiec dobrze zacząłeś od odsłuchu. Idz ponownie do tego mediana i popros aby Ci spial z danym Szmakiem czy amplitunerem te głośniki które chcesz i przesłuchaj. Tylko w ten sposób znajdziesz sprzet dla siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.