Skocz do zawartości
IGNORED

Fatman iTube Carbon Edition 2

Pan_Kakenholz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Za nieduże pieniądze stałem się posiadaczem w/w wzmacniacza.

Wzmacniacz był, jak zapewniał sprzedawca, używany 4 miesiące ;>

Lampy są na przedwzmacniaczu 6N1 (ECC85 trioda) X 2 oraz 6E2 (EM87 Magiczne oczko). Te dwie lampy ledwie się żarzą ( link niżej )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzieś słyszałem, że na przedwzmacniaczu lampy nie będą świecić mocno i że to normalne. Pytanie brzmi, czy aby na pewno tak ma być a nie, że jest to oznaka kończącej się lampy?

Drugie pytanie. Wzmacniacz ma 2x35w, jest podłączony do komputera. Jak odkręcę go mocniej, słychać dźwięki przewijania skrolem myszy, minimimalizacji okna itp - takie brumienie czy trzeszczenie - czy to też należy do natury lamp? czy też oznaka zużycia.

Na starym wzmacniaczu tranzystorze Onkyo a-8420 nie było tego efektu nawet przy bardzo głośnym odkręceniu wzmaka.

Mam 7 dni na oddanie wzmacniacza więc wolę się upewnić co do tych rzeczy.

Wrażenia ogólnie bardzo pozytywne. Dużo środka, czysty ciepły dźwięk, dynamiczny. Trzeba się przyzwyczaić do zmiany po tranzystorze ale wzmacniacz pochodził 2 dni, dzisiaj przełączyłem z powrotem na onkyo - i szybko zmieniłem na fatmana.

I ostatnie pytanie - jestem posiadaczem wzmacniacza gitarowego marshalla vs8080 - ma lampy na przedwzmacniaczu i z tego co słyszałem - te lampy się praktycznie nie zużywają. Używam go już parę dobrych lat i dalej brzmi elegancko. Czy w lampy na przedwzmacniaczu audio też mają dłuższą żywotność czy tak jak podaje google od 2000h ?

Szukałem na googlach ale nie znalazłem odpowiedzi więc ...

z góry dzięki za pomoc ;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/101469-fatman-itube-carbon-edition-2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.