Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do yaqin ms 300

mwardzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję kolumn do wymienionego w temacie wzmacniacza. Najlepiej podlogowek ale moga tez byc monitory. Ze wzgledu na to ze koniecznie musze kolumn odsluchac najlepiej u siebie, to raczej pozostaje zakup nowych. Cena ok 7000. Do tej pory rozwazam harpie 300b mini i 16 hz studio minas anor. Bede wczeczny za wszelkie konstruktywne uwagi i porady. Jestem z Warszawy i raczej tylko w tym miejscu mozliwy jest odsluch. Slucham glownie jazzu ale nie stronie tez od rocka i innych gatonkow pokrewnych do jazzu. Lubie dobry bas, a nie cierpie ostrej gory i wszelkich syczen, trzeszczen czyli zbyt mocno wyartykulowanych sybilant.

PozdrawIam

https://www.audiostereo.pl/topic/101499-kolumny-do-yaqin-ms-300/

Dobrze piszą o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)

Harpia 300b była u mnie odsłuchiwana z SET 300B. Nie było to udane zestawienie. Dopiero z mocniejszym wzmacniaczem rozwinęła skrzydła.

Studio 16Hz choć zacne też nie da rady z tak słabym wzmacniaczem.

Proponuje szukać czegoś na głośnikach Lowthera albo Seas Exotique a w ostateczności na przetwornikach Sonido, choc to nie ta sama liga.

Z jakim wzmacniaczem zagrały wtedy te 300B lepiej? Pytam, bo mam wrażenie, że moje 2a3 też trochę nie wydalają z tymi Harpiami 300B! Pozdrawiam.A.

Harpia 300b była u mnie odsłuchiwana z SET 300B. Nie było to udane zestawienie. Dopiero z mocniejszym wzmacniaczem rozwinęła skrzydła.

Studio 16Hz choć zacne też nie da rady z tak słabym wzmacniaczem.

Proponuje szukać czegoś na głośnikach Lowthera albo Seas Exotique a w ostateczności na przetwornikach Sonido, choc to nie ta sama liga.

Ale przyznaję, że jak dotychczas to moje 2a3 najlepiej grają z tymi 300B a nanosiłem się tych 30 kg wzmacniacza po różnych sklepach (Kraków, W-wa, Łódz, Rzeszów) i obsłuchałem z nimi sporo różnych kolumn głośnikowych ;-).

Przepraszam, że się wtrącam ale to chyba pomyłka.

Nie sądzę aby to były kolumny 300B.

Sam jestem posiadaczem tego wzmacniacza słuchałem go z wieloma kolumnami wzmacniacz po pewnych przeróbkach jest naprawdę znakomity więc warto mu dobrze dobrać kolumny. Harpie odradzam słuchałem są kiepskie. Żeby naprawdę doradzić muszę znać głośność z jaką lubisz słuchać i wielkość pomieszczenia

Pozdrawiam

Sam jestem posiadaczem tego wzmacniacza słuchałem go z wieloma kolumnami wzmacniacz po pewnych przeróbkach jest naprawdę znakomity więc warto mu dobrze dobrać kolumny. Harpie odradzam słuchałem są kiepskie. Żeby naprawdę doradzić muszę znać głośność z jaką lubisz słuchać i wielkość pomieszczenia

Pozdrawiam

Głośność, mmmhh taka żeby było dobrze. Nie za cicho i nie za głośno. Tak żeby optymalnie wszystko było słychać. Pomieszczenie jest nie regularne. Cześc odsłuchowa ma ok 17 m2 a poza tym za placami ale tylko po prawej stronie jest jeszcze ok 10 m2

Witaj,

z mojej strony proponowałbym Ci posłuchać kolumny Harbeth Monitor 30.1 Domestic (wiem, wiem że powyżej budżetu, ale moim zdaniem to świetne połączenie), natomiast jeśli nie zależy Ci na głośnym słuchaniu, zwróć uwagę na Harbeth P3ESR. Ewentualnie warto posłuchać kolumny Spendor SP3/1R2.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Przy tej klasie sprzętu sugeruję także odsłuchy w Twoim systemie, w Twoim domu, są oczywiście takie możliwości.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Głośność, mmmhh taka żeby było dobrze. Nie za cicho i nie za głośno. Tak żeby optymalnie wszystko było słychać. Pomieszczenie jest nie regularne. Cześc odsłuchowa ma ok 17 m2 a poza tym za placami ale tylko po prawej stronie jest jeszcze ok 10 m2

Łatwe do napędzenia będą Chario Pegasus będą też miały świetny dźwięk, ta wnęka za plecami i to tylko po jednej stronie może być problematyczna ale nie musi. Reference 3a veena Też będą ciekawe niewiem jednak czy ilość basu cię zadowoli musiał byś sprawdzić w swoim pomieszczeniu. Jest sporo ciekawych propozycji musisz trochę uważać z efektywnością bo ten wzmacniacz ma niecałe 7 w (wiem że w specyfikacji pisze 9 , ale to nieprawda ). Polecam ci warszawski sklep Nautilus jest tam sporo ciekawych kolumn i jeśli któreś z nich ci się spodobają będziesz mógł ich posłuchać w domu. Mają też często twój wzmacniacz w sprzedaży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.