Skocz do zawartości
IGNORED

Psvane?

kamaz

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś tu pisał, że to wybitne lampy, najlepsze z nowej produkcji.

Czy aby na pewno?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"g... polerowane na wysoki polysk" - trudno o lepsze podsumowanie.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/

Lubię tych naszych miłośników elektronicznych szrotów, domorosłych znawców, badaczy, "mierników", którzy w PRL-owskich garażach konstruują lub odświeżają najlepsze lampy świata, a potem pod postacią NOSów rozsławiają je po forach. "Specjaliści" ci wiedzą wszystko lepiej. Znają się na medycynie, samochodach, piłce nożnej i lampach Psvane. Widuję takich na Wolumenie, życiowych rozbitków, bazarowych filozofów techniki lampowej, którzy swoje "wyroby", grające najlepiej na świecie, sprzedają wprost z gazety.

Miałem te lampy. Grały wybornie. Mam RFT od takiego szrociarza. Pięknie brzęczą przy lekkim potrząśnięciu. No, ale to jednak nie Psvane.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751450

Lubię tych naszych miłośników elektronicznych szrotów, domorosłych znawców, badaczy, "mierników", którzy w PRL-owskich garażach konstruują lub odświeżają najlepsze lampy świata, a potem pod postacią NOSów rozsławiają je po forach. "Specjaliści" ci wiedzą wszystko lepiej. Znają się na medycynie, samochodach, piłce nożnej i lampach Psvane. Widuję takich na Wolumenie, życiowych rozbitków, bazarowych filozofów techniki lampowej, którzy swoje "wyroby", grające najlepiej na świecie, sprzedają wprost z gazety.

Miałem te lampy. Grały wybornie. Mam RFT od takiego szrociarza. Pięknie brzęczą przy lekkim potrząśnięciu. No, ale to jednak nie Psvane.

No cóż, ja z kolei lubię takich piewców chińszczyzny, którym nie dane było pewnie posłuchać dobrych lamp ze starej produkcji, bo gdyby mieli taką okazję, to przestaliby pisać takie bzdury.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751473
Opublikowano · Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

poślady można spinać do woli, co nie zmienia faktu, ze psvane to szrot... specjalnie podpicowany - tu złota farbka, tam ładne pudełeczko - jak ktoś jest podatny na tandeciarstwo to łyka jak młody pelikan

Opublikowano · Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

No cóż, ja z kolei lubię takich piewców chińszczyzny, którym nie dane było pewnie posłuchać dobrych lamp ze starej produkcji, bo gdyby mieli taką okazję, to przestaliby pisać takie bzdury.

donic, znów jakieś "NOSy" sprzedajesz na All?

poślady można spinać do woli, co nie zmienia faktu, ze psvane to szrot... specjalnie podpicowany - tu złota farbka, tam ładne pudełeczko - jak ktoś jest podatny na tandeciarstwo to łyka jak młody pelikan

Spinaj, spinaj, może ci się emisja poprawi i zaczniesz pisać do rzeczy. A piszesz tu tak rzadko, tak mało i zwykle coś o NOS-szrotach, że ci się przyda.

Posiadam EL34 RFT ( nie od szrociarza ) i złego słowa o nich nie powiem, nic nie mikrofonuje po uderzeniu w lampę, dobrze dobrane, nie mam na co narzekać.

A ja miałem tamte Psvane i tani Shuguang, który podobno jest tam w środku, nie miał do nich startu. Daleko idący dystans wobec takich wpisów, jak kolegi, jest zalecany, bowiem kolega cytuje innego kolegę z innego forum, ale już nawet nie próbował tego słuchać.

Ciekawe że np KT88 Psvane oscylują od 150$ do prawie 600$ za kwadrę. Każda z innej parafii też gdzieś tam uklepana na II lub III zmianie w tej samej chinolskiej fabryce. Widać jak można sie nabrać na przemalowane NOSY to i Psvane też może być już lewe

321072384229 nr aukcji gdzie kwadra wychodzi 140 $. A sam wygląd też jest inny od reszty

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751555

Wszystko, co dobre, jest podrabiane, NOSy, Psvane itd. Dlatego nie rozumiem tej histerii "antyPsvane". Zachodnie, także amerykańskie fora są pełne bardzo dobrych opinii o tych lampach, trudno zgodzić się, że wszyscy ci użytkownicy to "chińscy agenci". Dziś lampy robi się albo w Chinach, albo w Rosji, a podróby klepie i maluje w garażach całego świata.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751574

Oczywiście tylko nie można beznamiętnie deprecjonować lamp z przed 30 - 40 - 50 lat i więcej . Bo na prawdę są tam fajne rodzyneczki. Nawet kolekcjonerskie. Kto dziś potrafi uklepać srebrne - niklowe anody. Wszystko wygląda tak samo . Kto się połakomi na zrobienie windmill getteru. Dzwiękowo na prawdę w określonych systemach zagrają super.

Pozdr

Ja

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751597

Widać na trioda.pl nie za bardzo orientują się, że w zasadzie lampy Psvane/Shuguang obecnie należą do światowej czołówki producentów lamp i to są lampy w bardzo dobrej jakości i w rozsądnej cenie. Produkują nawet repliki WE 300B.

Wiele renomowanych producentów "wsadza" do swoich lampowców bańki Psvane/Shuguang. A taki Ayon jest nawet udziałowcem Psvane/Shuguang.

Czarne Shuguang są b. dobre, a Psvane - wybitne (w swojej cenie).

Oczywiście, takie Takatsuki są o wiele lepsze, ale i koszmarnie drogie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751605

Oczywiście tylko nie można beznamiętnie deprecjonować lamp z przed 30 - 40 - 50 lat i więcej . Bo na prawdę są tam fajne rodzyneczki. Nawet kolekcjonerskie. Kto dziś potrafi uklepać srebrne - niklowe anody. Wszystko wygląda tak samo . Kto się połakomi na zrobienie windmill getteru. Dzwiękowo na prawdę w określonych systemach zagrają super.

Pozdr

Oczywiscie ze NOS-y moga byc wybitne tylko sam powiedz gdzie dzisiaj mozna kupic np. oryginalne WE 300B? Zatem pozostaje m.in. taki Psvane ze swoimi replikami.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751627

Pozdr

Nikt beznamiętnie nie deprecjonuje starych lamp, pod warunkiem, że są to NOSy, a nie ANOSy lub szroty. Ale beznamiętne deprecjonowanie najlepszych lamp z bieżącej produkcji, czyli Psvane, jest nie na miejscu. Przecież to nie jest walka typu prawdziwy NOS vs Psvane, tylko szrot vs bardzo dobra lampa aktualnie dostępna. Czy zacietrzewieni ludzie tej drobnej różnicy nie mogą pojąć? Oryginalne stare NOSy są wybitne, ale ich ceny są chore, bo stworzone na potrzeby rynku, i trudno dostępne. Zaś szroty są łatwo distępne i też drogie. A Psvane są łatwo dostępne, nie tanie, ale za to pewne i świetnie brzmią.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751643

To nie jest temat psvane vs nos tylko psvane = g..no. G..no, w ktorym mostki mikowe lataja w bance, tylko dlatego, zeby audio-matol mogl sie ucieszyc nietypowym ksztaltem lampy.

RFT to przy tym szrocie mechaniczne arcydzielo.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751683

A czy zacietwierzeni Koledzy zauważyli, że we wspomnianym wątku nie ma opinii dotyczacych brzmienia tych lamp, a jedynie opis ich wykonania. Nadymanie się, że przedstawiony tam opis jest bezsensowny, bo przecież lampy Psvane mają doskonałą opinię "odsłuchową" przypomina gadanie dziada z obrazem.

Skoro polemizujecie z uwgami kryycznymi dotyczącymi mocowania mostków mikowych wewnątrz lampy to bądzcie konstruktywni i przedstawcie opinie dowodzące, że luźno zawieszona konstrukcja lampy jest lepsza od dobrze zamocowanej. Tylko w takim razie, po co wielu z Was nakłada różne elementy tłumiące drgania na bańki lamp i stara się zamortysować konstrukcję wzmacniacza?

A może prawda jest taka, że lampy Psvane są dobre i byłyby po prostu lepsze gdyby poprawić ich wewnętrzne mocowanie na wzór stosowany przed producentów z czasów lampowej ery?

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751707

kamaz, co ty bredzisz? Wpadasz tu znikąd z dwudziestką postów na karku i zaczynasz pouczać ludzi we wściekłym ataku na znakomite lampy. Słyszałeś je? Używałeś? Jak długo i w jakich wzmacniaczach? Kiedy ci padły? Jakie miałeś brzmienie? Na jakich kolumnach? Ile testów tych lamp przeprowadziłeś? Ile zestawów tych lamp zakupionych u producenta testowałeś? Co ty wiesz?

Ja tylko wypowiadam się o lampach sterujących 12au7 12ax7 a nie o lampach mocy. Lampy mocy już sobie przerobiłem. Ile na świecie jest teraz producentów 3 - może 4 chinole , baciuchy i JJ. Tak samo się wszyscy pałują TungSolami gold pin z obecnej produkcji --- pewnie rosja. Aż tak dokładnie się nie przyglądałem.Ale co to ma poza nazwą wspólnego ze starymi Tung Solami z lat 50 z czarną anodą z fabryki z innego kontynentu. Dzisiejszych firm produkujących wzmaki nie stać na odpalanie nowych produkcji. Wszystkie nadruki na bańkach w stylu McIntosh, Ayon, Cayin, Jolida i setki innych to po prostu zabawa klientem. Wszyscy biorą od tych samych producentów

Pozdr

Ja

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2751760

To nie jest temat psvane vs nos tylko psvane = g..no. G..no, w ktorym mostki mikowe lataja w bance, tylko dlatego, zeby audio-matol mogl sie ucieszyc nietypowym ksztaltem lampy.

RFT to przy tym szrocie mechaniczne arcydzielo.

Wiekszych bzdur nie slyszalem,jestem pewny ze nie miales z tymi lampami do czynienia ,nigdy ich nie slyszales no chyba ze w odbiarniku radiowym Sudety :) jak wiesz o czym mowa.

Lampy psvane mam w sumie dzieki szub'owi namowil mnie na nie i nie zaluje,w tej cenie NIE MA LEPSZYCH,

probowalem svietlana , tesla i innych ruskich ,wniosek jest jeden,psvane rzadzi!

A to ze to wynalazek z chin to smieszne argumentowanie,powiec co w tych czasach nie jest z chin?

Wszyscy zyjemy w chinach,co moze twoj sprzet jest made in india czy inny bangladesz? to wszystko jeden ch///,

a jak bys byl bardziej zorientowany to chinole bardziej sie przykladaja do wykonania niz hindusi czy inni z tamtego obszaru.

Po twoim poscie mam wrazenie ze ty chcesz zebrac informacje na temat tych lamp,bo pewnie masz zamiar je zakupic.

pewnie naczytales sie w necie roznych info na temat psvane i teraz nie wiesz co z tym zrobic i jestes w kropce.

Kolego !! kup pozycz czy nie wiem co jeszcze te lampy i posluchaj potem warazaj opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2752221

Lampy psvane mam w sumie dzieki szub'owi namowil mnie na nie i nie zaluje,w tej cenie NIE MA LEPSZYCH,

probowalem svietlana , tesla i innych ruskich ,wniosek jest jeden,psvane rzadzi!

Twoja opinia wcale mnie nie dziwi. Trzeba miec cohones, zeby sie przed samym sobą przyznac, ze sie dało sfrajerowac, a co dopiero przyznac sie publicznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/#findComment-2752297

Twoja opinia wcale mnie nie dziwi. Trzeba miec cohones, zeby sie przed samym sobą przyznac, ze sie dało sfrajerowac, a co dopiero przyznac sie publicznie.

kamaz, tylko ty dałeś się sfrajerować. Nie masz pojęcia, o czym piszesz, a piszesz. Dwadzieścia wpisów, ponad pól roku na forum i agresja na całego. Co, przestali kupować twoje przemalowane szroty, bo znaleźli znakomitą firmę Psvane, garażowy znafffco?

Ty masz chyba jakas obsesje na moim punkcie, idz sie może przewietrz skośny agencie.

A jak twoi koledzy robili te cuda techniki jadac Szugułangi zolta farbka w stodole to juz nie wspomne

Ty masz chyba jakas obsesje na moim punkcie, idz sie może przewietrz skośny agencie.

A jak twoi koledzy robili te cuda techniki jadac Szugułangi zolta farbka w stodole to juz nie wspomne

Zali mi Ciebie.

Szkoda tylko ze nie potrafisz podjac merytorycznej rozmowy a obrazasz wszystkich dookola,wychodzi niemoc kolego.

kamaz, tylko ty dałeś się sfrajerować. Nie masz pojęcia, o czym piszesz, a piszesz. Dwadzieścia wpisów, ponad pól roku na forum i agresja na całego. Co, przestali kupować twoje przemalowane szroty, bo znaleźli znakomitą firmę Psvane, garażowy znafffco?

Ty SzuB uważasz, że na podstawie naklepanych przez Ciebie postów jesteś debeściak?? brawo, sam muszę jeszcze klepnąć 2k postów i będę taki sam debeściak jak TY. Ręce opadają

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Elmero, ja tak nie uważam. To twoja nadinterpretacja. Ja udzielam się na forum i tyle, można się zorientować, a kamaz się nie udziela, a to może być ktokolwiek, nawet tani prowokator. Ale ja znam Psvane bardzo dobrze i jak byle bubek przychodzi z pochodnią, a nie rozmową, i klepiąc w swój chiński komputer opowiada o chińskim totalitaryzmie i kiepskich lampach, to odpowiednio reaguję. Ty opierasz swą wiedzę na opiniach mamela i jakoś nie ma problemu, szczególnie że miałeś Psvane. Ja znam te lampy i mam porównanie do wszystkich chyba z bieżącej produkcji, podkreślam - bieżącej, i Psvane są najlepsze. Nie stawiam Psvane obok NOSów (prawdziwych), więc nie rozumiem skąd ta chora spina.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Zabawny wątek:-) Trochę bez sensu, bo wszystkie EL34 i pochodne to i tak gówno do gównianych wzmacniaczy :-) No już, hejtować! Trolling has been done :-D

Zabawny wątek:-) Trochę bez sensu, bo wszystkie EL34 i pochodne to i tak gówno do gównianych wzmacniaczy :-) No już, hejtować! Trolling has been done :-D

Ło matko ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.