Skocz do zawartości
IGNORED

Psvane?

kamaz

Rekomendowane odpowiedzi

Elmero, ja tak nie uważam. To twoja nadinterpretacja. Ja udzielam się na forum i tyle, można się zorientować, a kamaz się nie udziela, a to może być ktokolwiek, nawet tani prowokator. Ale ja znam Psvane bardzo dobrze i jak byle bubek przychodzi z pochodnią, a nie rozmową, i klepiąc w swój chiński komputer opowiada o chińskim totalitaryzmie i kiepskich lampach, to odpowiednio reaguję. Ty opierasz swą wiedzę na opiniach mamela i jakoś nie ma problemu, szczególnie że miałeś Psvane. Ja znam te lampy i mam porównanie do wszystkich chyba z bieżącej produkcji, podkreślam - bieżącej, i Psvane są najlepsze. Nie stawiam Psvane obok NOSów (prawdziwych), więc nie rozumiem skąd ta chora spina.

Szub ja korzystam z wiedzy Mamela, ale opinie to sobie sam wyrabiam, to duża różnica. Nikt mi nie jest w stanie narzucić swojej opinii jako tej najlepszej bo najmojszej, zanim nie usłyszę, nie porównam, nie wydaję opinii. I żeby była jasność to są moje opinie i przecież nikt się z nimi nie musi zgadzać.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2752428
Opublikowano · Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

SzuB, ja tu troluję, a Ty co? Hejtować miałeś. Wcześniej wam tak ładnie szło ;-)

Przy kamazie to można tylko heilować. ;-)

Opublikowano · Ukryte przez palton, 5 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Przy kamazie to można tylko heilować. ;-)

Nie krepuj sie, najlepiej nagraj i wrzuc na jutuba

Twoi chinscy kumple juz dawno wyzbyli sie wszelkich hamulcow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(impreza firmowa w stodole fabryce Psvane)

Zali mi Ciebie.

Szkoda tylko ze nie potrafisz podjac merytorycznej rozmowy a obrazasz wszystkich dookola,wychodzi niemoc kolego.

Merytoryczny argument masz w 1 poscie, a ze twoj kontrargument to fakt, ze dales sie nagonic zamiast kupic nosa zrobionego przez prawdziwych inzynierow a nie chinskich wiezniow politycznych to faktycznie zal.

Ukryta Zawartość

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem:) ...to forum juz dawno przekroczyło granice braku rzeczowości wypowiedzi czy dyskusji,króluja głównie objawy i wylewy życiowych frustratów.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Już nawet nie czekam, przecież widać, z kim mamy do czynienia.

Moderacja jest tragiczna. Na audiofilskim forum nie można spokojnie porozmawiać o swoim hobby. Co za czasy.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Moderacja jest tragiczna. Na audiofilskim forum nie można spokojnie porozmawiać o swoim hobby. Co za czasy.

Na audiofilskim forum w dziale LAMPA (sic!) kolega kamaz założył wątek o tym czy Psvane są dobre, czy może złe, a w domyśle zasugerował, że lampy NOS są lepsze.

Jest to jego wątek i ma pełne prawo do jego założenia i dyskusji na ten temat. Gdyby wątek był o tym, że wszystkie lampy są takie same, to mógłbyś uznać, ze jest on przedstawicielem tajnego związku głuchych zmierzających do przejęcia forum.

Natomiast dyskusja o tym, które lampy są lepsze jest jak najbardziej i stuprocentowo audiofilska. Nie zabierałem głosu, ponieważ nie mam zdania z kilku powodów. Do mojego wzmacniacza nie udało mi się dostać lamp przedwzmacniacza innych niż NOS Od 6N2P, 6N2P-EW do 6CC41. Szukałem świeżych nowych lamp chińskich 6N2 lub 6N2-Q i nie ma ich. Więc nawet nie miał bym jak porównać. Natomiast lampy mocy mam KT66 i o NOSach nawet nie myślę, bo takie wyglądające na prawdziwe pojawiają się rzadko i mają ceny znacznie przekraczające moje chęci i możliwości. Napisałem o tym, aby nikt nie sądził, ze w sporze stoję po jakiejś stronie. Ale stoję po stronie możliwości dyskusji, a ty wyraźnie miałbyś ochotę powyrzucać z forum wszystkich, którzy mają inną opinię.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jak zwykle wiele słów i okrągych zdań a treści merytorycznej jakby mniej. Sprawa jest prosta: jakich lamp Psvane i w jakich urządzeniach używał kolega zalożyciel? Z jakimi innymi je porównywał? Jakie efekty brzmieniowe temu towarzyszyły? I tyle.

Ja lamp Psvane używam, użwałem wielu innych w ich miejsce, wiem na czym polegają różnice. ty nie używałeś tych lamp, więc po się nadymasz?

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2752634
Gość StaryM

(Konto usunięte)

ty nie używałeś tych lamp, więc po się nadymasz?

Jak zwykle nic nie zrozumiałeś. To już staje się nudne.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jak zwykle wiesz wszystko. To staje się bardzo nudne.

To ty jako arbiter elegancji, rozdający moralne cenzurki, "naukowe" tytuły do wypowiadania się na tematy związane z audio, pouczający wszystkich mentorskim tonem zadaj sobie choć raz pytanie, jaki poziom dyskusji zaproponował założyciel tego wątku. Wkleił link z innego forum, nie napisał ani jednego zdania o tym, jakie ma doświadczenie w sprawie lamp Psvane (poza tym, że komuś coś lata w bańce; komuś, bo nawet nie założycielowi wątku), porzucał "gównami" i tyle. Jeśli to miałaby być dyskusja o konkretnym wyrobie, to dobrze by było, żeby wypowiadali się ludzie, którzy znają ten wyrób z własnego doświadczenia, a nie z internetowych zdjęć i opinii domorosłych konstruktorów z Wolumenu. Zatem nie pouczaj innych, bo - chwalić Pana - nie ty wyznaczasz standardy. Swoje, fanatyczne, ujawniłeś w wątku wierzących w brak różnic brzmieniowych. Po co przychodzisz pouczać do wątku o lampach, których nie widziałeś na oczy? Tak masz, że musisz wszędzie dorzucić swoje trzy grosze, nawet nie na temat?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Tak masz, że musisz wszędzie dorzucić swoje trzy grosze, nawet nie na temat?

Jak to pedagog. Mocno starej daty.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A wy też jesteście niewiele lepsi, panowie. Przecież jest regulamin. W regulaminie pisze jak byk, co jest zabronione. To czemu nikt nie pozgłaszał tych postów do wywalenia? Wątku do zamknięcia? Do dzieła.

A wy też jesteście niewiele lepsi, panowie. Przecież jest regulamin. W regulaminie pisze jak byk, co jest zabronione. To czemu nikt nie pozgłaszał tych postów do wywalenia? Wątku do zamknięcia? Do dzieła.

No, do dzieła! Zgłaszaj!

W regulaminie pisze jak byk, co jest zabronione.

Tutaj musze zwrócić uwagę,ze coś jest na rzeczy-bo jeden z avatarow przedstawia takiego młodego byczka!

hm panowie po co te mocne słowa i kłótnie o lampy -wystarczy posłuchać i ocenić i wyrazić opinie

miałem psvane 12au7/ecc82 w przedwzmacniaczu lampowym Velleman K8020 i muszę przyznać ze to całkiem dobre lampki,bardzo równe w całym pasmie ,grające bardzo przestrzennie i muzykalnie ,w sumie to nawet ich nie wygrzałem a już grały obiecująco ,ale koncepcja się zmieniła i sprzedałem preamp i lampki.

myśle ze to bardzo dobre lampki z ówczesnej produkcji i przynajmniej pewne ,bo kupione w lampyalektronowe.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2752961

Panowie,

mam w domu PSVANE 300b-T mk2 i za te pieniądze ciężko o zdecydowanie lepsze lampy, a to dlatego, że Psvane gra lepiej niż Svetlana, Electro Harmonix, a kosztuje 1200zł para.

Miałem niedawno kwadrans żeby na szybko porównac Psvane do Sophia Electric Royal i to nie jest tak, że jedna lampa jest lepsza od drugiej.

Są inne, przede wsyzstkim Sophia czaruje muzykalnością i super średnicą, podczas gdy Psvane ma bardzo szerokie pasmo przenoszenia, gra czyściej i ma znacznie bardziej zaakcentowane skraje pasma.

Temat rzeka generalnie, ale niech mi ktoś pokaze lepiej grajaca lampe w kazdym aspekcie za 1200zl [mowa o 300b].

Jeżeli chodzi o 300B, to tutaj wybór jest praktycznie ograniczony do lamp z nowej produkcji, gdyż NOS'y 300B albo nie istnieją {wpisz w przeglądarkę eb... i zobacz, że brak wyników}, albo - jak się już pojawią - kosztują majątek (widziałem ostatnio na eb... 1 sztukę WE300B NOS za ok 8kPLN). Czy Psvane są najlepsze? Tego nie wiem. Ja wybrałem Sophia Electric i jestem zadowolony.

Jeżeli jednak chodzi o małe lampki sterujące lub te nieco większe lampy mocy (mniejsze jednak niż 300B), to wybór NOS'ów jest tutaj znacznie większy, a ceny nie są już tak abstrakcyjne jak w przypadku lamp 300B. A zatem można już sobie pozwolić na przetestowanie i porównanie NOS'ów z lampami "nowymi" np. z Psvane.

Słuchałem ostatnio sterujących par Psvane, Telefunken i RCA blackplates i Psvane okazały się w tym trio ... najgorsze.

pozdr

donic

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753091

Widzę, że przyjechał walec i wyrównał ;)

Ale wracając do tematu, jeszcze raz potwierdzę, że jeśli chodzi o lampy nowej konstrukcji to Psvane jest bardzo dobrą lampą, ale jeśli staje w szranki z lampą starej daty ( z dobrą emisją, nie zajechaną ) to niestety, ale przegrywa rywalizację. Oczywiście to tylko i wyłącznie moja opinia, której nikomu nie narzucam i nie twierdzę też, że moja racja jest najlepsza bo najmojsza ( co to za słowo w ogóle jest????)

Pozdrawiam wszystkich nietoperzy z nad słuchem i głuchych ( żeby nie było żem rasista )

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753102

Elmero, tu masz :) Pała z filmu :) Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753560

Kamaz, ty nasza krynico wiedzy wszelakiej. Odpowiedz na pytanie. Przypominam jak brzmiało:

ile tych lamp przesłuchałeś. Ile miałeś w rękach? Jak je aplikowałeś? Na czym słuchasz muzyki?

tudzież:

jakich lamp Psvane i w jakich urządzeniach używał kolega zalożyciel? Z jakimi innymi je porównywał? Jakie efekty brzmieniowe temu towarzyszyły?

Szrociarze z triody.pl z "guru" Jasiem na czele, klecący gówno za gównem z części ze śmietnika. Co oni mogą wiedzieć o możliwościach współczesnego sprzętu audio? Ich wiedza sprowadza się do podręczników, książek i teorii. W praktyce natomiast zajmują się reanimacją telewizorów i prlowskich audio-trupów i takie też mają w domach. Oczywiście dobrze znać się na stronie technicznej, ale głupcem jest ten, który na tym poprzestaje i muzykę sprowadza do kilku parametrów na papierze. Zawsze gdy tych pajaców pytam o doświadczenia z systemami audio, czy nie daj Boże o to co gra im w domu, to palą gumy jak Kamaz i tyle po nich.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753716

Wysil komorke mogzowa i postaraj sie zrozumiec o czym jest temat kuble.

Nie znam zadnych jasiow ani forum trioda, dla mnie jak cos jest rebrandowane ze szrotu, picowane w stodole przy okazji ma wade konstrukcyjna i ktos to kupuje to kto tu jest szrociarzem?

I nie pitol o wspolczesnych konstrukcjach lampowych, nie masz pojecia o czym mowisz. Single na triodach to pierwsza polowa ubieglego wieku, niewiele pozniej Williamsony, do dzis nic lepszego nie powstalo i nie powstanie, fizyki nikt nie oszuka nawet zlotouchy kubel.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753778

Powołujesz się na źródło, którego nie znasz? To skąd wiesz czy stanowi ono jakąś wartość? Nie musisz mi mówić ile lat ma technika lampowa, zamiast tego powiedz nam o swoich doświadczeniach z lampami psvane i na czym słuchasz w domu.

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2753798

A ty, kamaz, jesteś właścicielem czego? Na czym słuchasz? Jakie konkretnie lampy Psvane miałeś? Do jakich i ilu je porównywałeś? Jak długo trwały twoje testy lamp Psvane? Czy twój Yaqin brzmiał lepiej, czy gorzej? Który model Yaqina posiadasz? Na jakich kolumnach testowałeś Psvane? Jakiego używasz źródła? Odpowiesz, czy dalej będziesz uprawiał trolling w sprawie najlepszych lamp z bieżącej produkcji, czyli Psvane?

https://www.audiostereo.pl/topic/101521-psvane/page/2/#findComment-2755218
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.