Skocz do zawartości
IGNORED

Standy dynaudio opinie

Croowab

Rekomendowane odpowiedzi

Można powiedzieć, że płaciłem. Standy dostałem z Contourami S 1.4. Kupowałem jako nowe, potem okazało się, że niby na salonie grały (na kolumnach były ślady od wkręcania standów). Jak zgłosiłem swoje obiekcje, to się dowiedziałem, że w sumie powinienem się cieszyć bo akurat koloru rosewood wtedy nie było i musiałbym czekać ileś tam czasu, a tak, proszę, są na zawołanie:)

Jak zacząłem je skręcać to oczywiście coś mi nie grało. Własnie te śruby były jakieś takie nie za bardzo delikatnie mówiąc. w końcu machnąłem ręką i kupiłem nagwintowany pręt za jakieś grosze.

ok , rozumiem ,faktycznie lekko przegieli , płacisz za nowe a dają tzw powystawówkę ,więc cena minimum 30-40% powinna być mniejsza ,to raz , a dwa nie kompletne co już jest wogóle nie do przyjęcia , przy tych pieniądzach takie rzeczy nie powinny mieć miejsca , ale w PL to widzę dalej standart :) używkę to się na allegro sprzedaje a nie w salonie za ciężkie pieniądze z mega marżą polską marżą :) w ramach zadość uczynienia powinieneś jakieś kabelki w gratisie minimum dostać i to takie owinięte w kokardkę :)))

• 3 tygodnie później...

witam , no i tak jak myślałem Nautilus nie odpowiedział , mogliby chociaż napisać sp***dalaj dziadu czy coś w tym stylu , przynajmniej bym już wtedy wiedział jest moje miejsce hee , więc skruszony postanowił ominąć mega przyjazny salon , z resztą w którym już nigdy ale prze nigdy nic nie kupię choćby i 70% rabatu dawali , a mianowicie siedząc w knajpie z kolegą zapytałem czy mają w pracy takowe śrubki ,okazało się że mogłem wybierać nawet w jakości stali :) i tak za piwko ,kolumienki stoją już na standach od kilku dni , zasypałem je grysem i całość waży około 30-35 kg ,zepsuła mi się waga łazienkowa :) ale tak gdzieś będzie , jedyne co bym zmienił w tych standach to wysokość jest minimalnie za nisko tak z 5cm bym je podniósł , ale to może jakieś płyty granitowe pod nie podłoże ,cza do nagrobkowego podbić , a może się czepiam :)

jeszcze tak w gwoli wyjaśnienia dla tych co może bedą mieli ten sam problem w przyszłości , co do samych śrubek nie znam dokładnie rozmiaru , ale nakrętka idzie na nie 10 w standardowym rozmiarze gwintu ,długość 5-6cm zupełnie wystarcza ,i nie trzeba żadnych dystansów , wkręcasz jeden koniec do kolumny nakręcasz dwie nakrętki ,robisz tzw kontre na nich dokręcasz na maxa ,oczywiście w miare rozsądku żeby nie uszkodzić gwintu w gnieżdzie kolumny , potem odkręcasz kontre , ściągasz nakrętki i nakręcasz kolejno rury do oporu same sie kontrują , i ewentualnie wtedy je dociążasz ja wsypałem grys marmurkowy biały 5pln 20kg w hurtowni ogdrodniczej , ale w zupełności wystarczy 10-15kg ,ale sprzedają tylko na wiaderka 20kg :) ja przed zasypaniem wsadziłem bawełniana szmatę zasypałem i tak z 10cm zostawiłem na kolejna szmatkę , może być koszulka bawełniana najlepiej czarna , gdyż w jednej z rur jest otwór na kabel dobrze żeby sie nie rzucał w oczy ,a druga sprawa gdzieś wyczytałem że tak należy wypełniać standy , następnie kładziesz na te dwie rury podstawę dolną i dokręcasz dwoma śrubami , uważać przy podnoszeniu bo to wszytko robimy na leżącej na podłodze kolumnie warto coś podłozyć gąbke filc cokolwiek aby nie uszkodzić forniru , podnosimy chwytając za spód kolumny , bo waga jest dość duża nie wiem ja sie bałem żeby mi sie to nie ułamało , może by sie i nic nie stało ,ale ja wole dmuchać na zimne , nastepnie przykręcasz kolce i ogień :)))

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.