Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR414 + Roth Oli 30

dareks78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak widać jestem nowy, krótkie pytanie.

Budżet do 3000 zł. +- 200 zł

Pomieszczenie salon 20 m2.

Wykorzystanie : 50 %(satelita filmy programy muza) + 50% muza mp3 flac radio internetowe radio fm.

Czy zestaw da rade Onkyo TX-NR414 + Roth Oli 30 (docelowo do kina dokupię resztę głośników) ale na start do stereo ?

W piątek jadę na odsłuch więc posłucham jak to gra, do tej pory miałem he he he Samsung HT TXQ100 więc pewnie z wszystkiego będę zadowolony.

Ale proszę o opinie czy zestawilibyście coś lepszego w tej cenie.

Wielkie dzięki za wszelkie informacje i ukierunkowania.

Pozdrawiam DS

https://www.audiostereo.pl/topic/101595-onkyo-tx-nr414-roth-oli-30/

Witaj,

połączenie Onkyo i Roth Audio zaoferuje Ci brzmienie bardzo efekciarski, jasne, z podbitymi skrajami pasma. Wydaje mi się, że jest to połączenie które będzie męczące przy dłuższych odsłuchach. Do Roth Audio bardziej pasowałby amplituner Denon.

Jeśli natomiast chciałbyś zostać przy urządzeniu Onkyo, zwróć uwagę na kolumny Indiana Line Nota 550 które dzięki bardziej ciepłemu, łagodnemu charakterowi znacznie lepiej współgrają z Onkyo. Dobrym pomysłem jest także Kef C5 oraz Monitor Audio MR4.

Stawiałbym jednak na Indiana Line

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za info podjade na odsłuch i sprawdzę twoje zestawienie czyli Denon + Oli 30 oraz Onkyo + Indiana.

Odezwe się jak wybiore zestaw i podziele moimi wrażeniami.

Pozdrawiam Darek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.