Skocz do zawartości
IGNORED

ebay nordost red down prośba o porade

konik123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nic nie kupowałem jeszcze z ebaya i mam kilka pytań, znajomemu chce kupić ten kabelek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak myslicie oryginalny? kolejne pytanie jaką on ma długość, jak długo wysyłka zazwyczaj wędruje do nas i jak duza szansa i ewentualne opłaty ze na cło sie załapie,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem trudniej o przekręt na ebay'u niż na allegro. Przesyłka ze Stanów idzie od 5 dni (mój rekord, ale kupuję tylko płyty) do miesiąca. Priority powineneś mieć coś w około dwa tygodnie, ale jeśli gość zadeklaruje prawdziwą wartość kabla, cło masz chyba pewne. Gość ma ponad 2000 pozytywów - 100%. Ja bym mu zaufał. :)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Na ebayu jestes chroniony jako kupujacy z dwóch stron. Przez ebay i prze paypal, kiedys gosciu wyslal mi kolumny mialy byc nowe a dostalem uzywane z dziurami w membranie. Ebay kazal mi odeslac je do wlasciciela, niestety nie moglem zlapac kontaktu ze sprzedajacym zeby dostac adres. Telefon do ebaya rozwiazal problem, nak tylko paczka zostala doreczona otrzymalem swoje pienidze spowrotem.

Paypal jest własnością ebay-u ale tez są złe strony tego . Np jeśli kupisz od kogoś cóż i zapłacisz przez paypal i w paczce zamiast np dawca przyjdzie ci cegła .masz na zgłoszenie 45 dni ale jeśli sprzedający ma potwierdzenie wysyłki a podpisałes odbiór to paypal i ebay nic nie możesz zrobić oczywiście możesz mu wytoczyć proces.Drugi przykład jeśli sprzedałes coś a osoba kupująca zapłaciła ci na pyapala a zgłosiła się osobiście .ta osoba może pózniej wracać się o pieniędze spowrotem bo nie będziesz miał pokwitowania wysyłki i nie masz jak potwierdzić ze został towar odebrany -no ale to jak trafisz na jakieś dupka ,zawsze sprawdzaj komentarze i jak długo jest bo by nie ryzykowal .

Co jest fajne z ebayem to jeśli ty jesteś kupującym i wplacisz pieniędze nie możesz dostan negatywnego komentarza .

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.