Skocz do zawartości
IGNORED

Fabryka Shuguang - wycieczka

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za merytoryczny wpis i za ciekawe zdjecia. A miales moze okazje posluchac tych lamp?

Nie miałem okazji, ale z drugiej strony jestem ciekaw jak taka flora bakteryjna potrafi zagrać

Audiobactilius casei anodus - żywe kultury bakterii zamieszkujące anody bezpośrednio żarzonych lamp elektronowych

W zasadzie, to byłby całkowity hit - zaraz po maści na tranzystory, nadającej wzmacniaczowi cech brzmienia lampowego :)

CDC są bakterie które potrafią przeżyć 100 tysięcy lat na głębokości 3km w lodowcu, takie które żyją w wulkanach, w kwasie i na radioaktywnych odpadach… w lampce to się by mogły najwyżej poopalać ;)

Można na to też popatrzeć tak, że jak skubane są takie wytrzymałe i do tego grają, to lampa z nimi będzie nie do zarżnięcia w normalnych warunkach. Chyba zacznę hodować takie i rozpraszać na zawieszeniu w aucie :P

A tak na serio to właśnie jestem przed dostawą KT88 Psvane i jak wybiegną same z pudełek to będę je jakoś ujarzmiać :)

Owszem i jednocześnie dał do zrozumienia, że jego zdanie jest prawdą jedyną i dopuszczalną, a reszta to bredzenie przy piwie. A wystarczyłoby zamiast tego - moim zdaniem.

Czytaj ze zrozumieniem!

Ty lepiej opowiedz, jak te KT88 ci się sprawdzają. :)

Na razie lecą do mnie :) Jedno jest pewne Jinvina KT90 zaczęły umierać po niecałych 2 miesiącach od wyjęcia z kartonu :). Jak na razie ta "marka" wygrywa ze mną 0:2. Najpierw padła jedna 6sn7 po około 20 dniach grania, a teraz sztuka KT90 woła, że jest kontuzjowana :). Miałem wymieniać 12ax7, a tu muszę się jak najszybciej rozstać z lampami mocy :). Na starcie robi się "drogawo", ale kiedyś wyjdę z tym na prostą (albo mam takie złudzenie)

Zupełnie jak w "Czterdziestolatku", tylko Gajnego brakuje. I tymy paluchyma ze te szkło, panie!!! A ileż mikrobów na tych łapawicach!!!

Ciekawe, w jakich warunkach powinny być robione lampy, żeby dobrze grały?

W takich, jak "legendarne" Mullardy? Gołymi rękami?

SzuB

Skoro te Twoje Psvane to najlepsze lampy z bieżącej produkcji, to nie zastanawiaj się nad produkcją Mullardów (czy innych NOS'ów) tylko porównaj produkcję tych Psvane do innych guałanków, szugangów, czy innych szajsgangów i opisz na czym polega różnica w produkcji.

Czytałem na jednym zagranicznym forum, że psvane są produkowane o ściśle określonej porze dnia, od godziny X do godziny Y, i możę to jest powód, że są to najlepsze lampy z bieżącej produkcji, niestety jednak nieporównywalne z NOS'ami.

Zen_66

Zen_66 nie do końca rozumiem, czemu Twoje ostatnie posty to ironiczne uwagi na tema SzuB-a i jego opini o psvane? Razem z kamazem po nim "jedziecie" , jego wypowiedzi na forum są według mnie dużo bardziej konstruktywne niż Wasze. Ma do nich przekonanie ?-ok, dużo innych forumowiczów ma je również, mam w tej chwili 12ax7 Brimara, RCA i Telefunkena ( Nosy)i zamierzam w najbliższych dniach zamówić Psvane, tylko po to aby je sprawdzić, opisze swoje odczucia. Reasumując: gusta są różne , uszy również, pytanie tylko kto miał okazję porównać różne NOS-y czy też jak kto woli lampy ze starej produkcji w różnym stopniu zużycia vs np.Psvane, a kto feruje wyroki kierując się uprzedzeniami? Lampy to fajna zabawa ale zirytować się można czytając wątki typu: "lampy Psvane-kolega chińczyk-lobbysta" które nic interesującego w temat nie wnoszą.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat

Zen_66 nie do końca rozumiem, czemu Twoje ostatnie posty to ironiczne uwagi na tema SzuB-a i jego opini o psvane?

Pytasz to odpowiadam.

Szub to musi być jakiś handlarz,który bardzo nachalnie reklamuje chińskie lampy lub jakiś etatowy marketingowiec chińskich lamp. Spójrz na datę jego rejestracji i ilość wyprodukowanych postów - większość z nich dotyczy chińskich lamp.

W telewizorze słyszymy, że "... prawdopodobnie najlepsze piwo na świecie ..."

Na forum AS czytamy, że "... najlepsze lampy z bieżącej produkcji ...".

Ten forumowy marketingowiec bardzo konsekwentnie promuje to hasło, a wielu się na to nabiera.

Zen_66

Zen_66

Czy ty masz misję uchronienia "naiwnych" przed domniemanymi zakusami SzuB-a? Najwyraźniej nisko oceniasz zdolności intelektualne forumowiczów jeśli sądzisz, że nie potrafią odróżnić nachalnej reklamy od entuzjazmu spowodowanego ciekawym odkryciem.

Sam kupiłem Psvane po przeczytaniu opinii Makumby w wątku Manleya i od tego czasu moje NOS Telefunkeny leżą w pudełku i "drożeją" z dnia na dzień :-). A mogły Psvane okazać się dla mnie niewypałem jak sporo wcześniejszych zakupów. Miałbym za to obwiniać kolegę z forum?

Mój portfel - moje ryzyko :-).

Zen_66

Czy ty masz misję uchronienia "naiwnych" przed domniemanymi zakusami SzuB-a? Najwyraźniej nisko oceniasz zdolności intelektualne forumowiczów jeśli sądzisz, że nie potrafią odróżnić nachalnej reklamy od entuzjazmu spowodowanego ciekawym odkryciem.

Sam kupiłem Psvane po przeczytaniu opinii Makumby w wątku Manleya i od tego czasu moje NOS Telefunkeny leżą w pudełku i "drożeją" z dnia na dzień :-). A mogły Psvane okazać się dla mnie niewypałem jak sporo wcześniejszych zakupów. Miałbym za to obwiniać kolegę z forum?

Mój portfel - moje ryzyko :-).

Człowieku, a kto Ci powiedział, że jestem jakimś misjonarzem i że chcę kogokolwiek tutaj przed czymkolwiek przestrzec ?

Piszę co myślę bez żadnych ukrytych intencji tego pisania, a w szczególności nie czuję potrzeby przestrzegania kogokolwiek przed zakupem chińskich lamp.

Zen_66

A tak w ogóle, to się wyłączam bo szkoda mojego czasu na bicie piany

Szub to musi być jakiś handlarz,który bardzo nachalnie reklamuje chińskie lampy lub jakiś etatowy marketingowiec chińskich lamp. Spójrz na datę jego rejestracji i ilość wyprodukowanych postów - większość z nich dotyczy chińskich lamp.

Zen, przecież Psvane kupisz na lampyelektronowe.pl lub na ebay bezpośrednio z chin, nie ma tu za bardzo miejsca na pośrednika czy handlarza, tym bardziej -moim zdaniem- zarzuty Twoje względem SzuB-a są chybione, . Niestety, nie pierwszy raz czytam na tym forum że kiedy ktoś "za mocno" podzieli się z innymi swoim entuzjazmem zostaje posądzony o lobbing bądź ukrtytą reklamę i jest traktowany jako "branża" ...

Ja też do niedawna śmiałem się pod nosem z "kablarzy", Jak wielkie było ostatnio moje zdziwienie kiedy po wymianie kolum zastąpiłem moje Klotz-e-Kimberem 8TC. Różnica była tak duża że z wrażenia "strzeliłem karpia" :)

A w całym tym bałaganie chodzi przecież o radość ze słuchania muzyki :)

palton

Cóż takiego nie na temat napisałem, że byłeś łaskaw wykasować mój post?

Dawno mnie tu nie było i nie jestem pewien czy zechcę tu dalej zaglądać jeśli komunikacja między użytkownikami ma przechodzić swoistą "cenzurę".

Praca w rękawiczkach mogłaby przynieść więcej szkody niż pożytku. Większość rękawiczek pyli strasznie talkiem. Bawełniane z kolei zostawiają włókienka- jeszcze gorzej. W takim przypadku lepiej po prostu przed przystąpieniem do pracy porządnie umyć ręce i na koniec zmyć destylowaną wodą w celu usunięcia śladów chlorków, tak szkodliwie działających na emisję katody tlenkowej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.