Skocz do zawartości
IGNORED

Jak rozstawić kolumny w małym pokoju?

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłlby mi ktoś doradzić jak rozstawic kolumny w małym pokuju? Mój pokój ma 4,5m x 2,5m i nie wiem

na ktorej ścianie umieścić kolumny. Na tej krótszej czy na dłuższej? Nadmieniam iż kolumny to Tannoy M1.

Polecam przeczytac:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A nastepnie zbrac sie za przestawianie / ustawianie i odsłuchy - tylko w ten sposob znajdziesz optymalne ustawienie. Czasami nie jest to takie oczywiste dla przykladu w moim pokoju 6x3 zadne z pokazanych ustawien nie sprawdzilo sie!!! Musialem wiec szukac, przestawiac az wreszcie znalazlem najlepsze rozwiazanie...

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

miałem pokój 4,5 x 3,5m, ustawiałem na dłuższej ścianie. W konsekwencji kolumny przybliża się do tylnej ściany, co podbija bas, ale producent wręcz zalecał takie ustawienie (30 cm). Przy scenie 2,5 kolumny mają po ok. metr luzu z boku, co tworzy ładną stereofonię. Tłumiłem ścianę za miejscem odsłuchu grubym dywanikiem na ścienie + dywan na podłodze. Miejsce odsłuchu miałem około 2 m od kolumn, ale tutaj jest tylko 2,5 tak że wyjdzie słuchać prawie na ścianie co jest niekorzystne. Ale... kiedyś słuchałem w pokoiku 2,6x 2,8 i jakoś było. Trudności sprawiaja drzwi, okna itp. i często one wymuszają ustawienie. Jakoś trzeba sobie radzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.