Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

:) ja ich słuchałem krótko, zaledwie pare minut i kazałem zmienić kolumny.

Różnica pomiędzy C325 a C352 też pewnie jakaś jest.

Zmieniły mi się trochę preferencje i dlatego nie przykuły mojej uwagi.

BR2 to dosyć wyrafinowane monitory, gdybym poświęcił na nie więcej czasu, to kto wie..

witam ,tradycyjne wzmacniacze niedlugo pojda do lamusa , juz od dawna sa wzmacniacze cyfrowe t-amp tripath ,ktore jakoscia zabijaja kazdy wzmacniacz !!!!! polecam szczegolnie do monitorow !!! napewno to bedzie lepsze od sony harmanow denonow w cenie do 1000 zl , odrazu warto wspomniec ze te tripathy graja neutralnym brzmieniem wiec jezeli ktos ma malo bassu na normalnym wzmacniaczu nawet z podbiciem to nie polecam dla takich ludzi .dzwiekowo najbardziej zblizone moim zdaniem te wzmacniacze sa do nada ,czyli malo podbarwione dzwieki ,dobra scena -przestrzen , dynamika bdb,czystosc , ale pamietajmy ze bardzo glosno na tym nie posluchamy co nie oznacza ze brakuje im mocy ,jezeli ktos ceni sobie aspekty jakosci to polecam !!!! mala kostka czyni cuda prosze wpisac na youtube tripath i posluchac !!!!! wiem ze malo ludzi o tym wie dlatego uznalem ze warto wspomniec o tej zabawce bo mam dosc typkow ktorzy uznaja sie za guru hi fi jakby sluszeli kazdy wzmacniacz w kazdej konfiguracji ,pozdrawiam serdecznie !!!!

to byla porada dla poczatkujacych :))))) mam nadzieje ,ze sam pomysl kupienia czegos takiego jest dobra opcja

Jak widzę do tych kolumn polecacie NADA. Dziękuję za sugestię. Za pewne temat wart przemyślenia..chociaż nie wiem czy ten budżet mi pozwoli.

A czy to prawda, że u CA słabiutko z basem (spotkałem się z taką opinią..zresztą nie jedną), natomiast Marantz ma mocno wyeksponowany sopran?

porównywał ktoś może PMA 980R z 860 albo 1060? Czy też mają takiego muła na basie? Bo kurde dzisiaj się przeraziłem lubię od czasu do czasu posłuchać mocniejszych elektronicznych brzmień typu dubstep i dnb, 980 zrobiła z nich kołysankę zero energii. W porównaniu do H/K PM655Vxi wypadł strasznie źle. Sam fakt klimaty spokojniejsze typu chillout, lounge czy deep house już dużo lepiej na denonie wypadają. Może właśnie 860 albo 1060 będzie złotym środkiem pomiędzy h/k a 980R?

to byla porada dla poczatkujacych :))))) mam nadzieje ,ze sam pomysl kupienia czegos takiego jest dobra opcja

To dobra opcja, zwłaszcza do monitorów o wyższej efektywności. Bardzo przyzwoita jakość za rozsądne pieniądze - w szczególności polecam 15-watowego Tripath'a, te mocniejsze grają nieco gorzej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Panowie czy ten wzmacniacz może być uszkodzony, czy one po prostu się tak grzeją????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wzmacniacz w 100% sprawny lecz przy mocniejszym graniu troche sie nieraz grzeje lecz nie przeszkadza to w niczym"

i czy warto go kupić??

Ukryta Zawartość

Panowie czy ten wzmacniacz może być uszkodzony, czy one po prostu się tak grzeją????

Ukryta Zawartość

"Wzmacniacz w 100% sprawny lecz przy mocniejszym graniu troche sie nieraz grzeje lecz nie przeszkadza to w niczym"

i czy warto go kupić??

ja mam 980R i przy głośniejszym słuchaniu jest dość ciepły ale h/k PM655 też tak miał, więc moim zdaniem to dosyć normalne

Ukryta Zawartość

disc pare postow wyzej napisales ze ktos zaproponowal bezmyslnie kef q1 z sony 550 es czemu jest to bezmyslna propozycja chcialbym sie dowiedziec?

Czy któryś z tych klocków się nada:

onkyo a-9310

ONKYO A-9211

ONKYO INTEGRA 8820

sony fe370

yamaha ax-397

yamaha ax-396

yamaha AX-590

MARANTZ PM-53

denon pma-280

denon pma-715

cambridge audio azur 540

cambridge audio A1 V2

SONY STR-DE345

Ja póki co jestem skłonny na azur 540 lub yamaha 397. Chciałbym by to grało z Koda'mi av-702v3. Czy coś z tych wymienionych da radę? chciałbym, żeby mi ktoś pomógł i doradził, dlaczego tak a nie inaczej.

Swoją drogą są wzmacniacze z funkcją sleep?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

disc pare postow wyzej napisales ze ktos zaproponowal bezmyslnie kef q1 z sony 550 es czemu jest to bezmyslna propozycja chcialbym sie dowiedziec?

Jest też i odpowiedź na pytanie "dlaczego".

szczególności polecam 15-watowego Tripath'a, te mocniejsze grają nieco gorzej.

Litości... jest dokładnie odwrotnie, te mocniejsze grają lepiej.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

zapraszam moderację na posłuchanie TK2050

(rozumiem, że nie ten miałeś na myśli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mamel

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak z czystej ciekawości słyszał ktoś kiedyś Sony scenerio TA-S7 bo pierwszy raz na oczy go widzę a niby w środku siedzi ES. W necie strasznie mało informacji na temat jego brzmienia jest :/

Ukryta Zawartość

Witam posiadam kolumny Monitor Audio PMC 703 gra to pod wzmacniaczem Denon 355UK jaki polecacie do tych kolumn wzmacniacz żeby pokazały na co je stać.

Muzyki jakiej słucham to naprawdę prawie wszystko.

Dane kolumn

Specification Type two-way reflex with 165mm bass/midrange and 26mm tweeter Frequency response 30Hz-3OkHz ±3dB Nominal impedance 8 ohms Sensitivity 90dB for 1W at 1 m Recommended amplifier rating 20-200W Into 8 ohms Dimensions 780H x 200W x 260D mm Weight 22kg

Edytowane przez matrixp8

Witam, jakie modele wzmacniaczy możecie mi polecili do ok. 300zł? Wzmacniacz ma napędzać 4ohmowe kolumny, mają one 60W RMS ale jakiś przyszłościowy zapas mocy by się przydał. Służyć ma właściwie do wszystkiego muzyka, filmy, gry itd. Był bym wdzięczny za jakieś linki do ciekawych aukcji.

Wcześniej miałem denona pma-260 i wspominam go pozytywnie, dlatego pytam czy denon pma-560 będzie dobrym wyborem ?

Witam, jakie modele wzmacniaczy możecie mi polecili do ok. 300zł? Wzmacniacz ma napędzać 4ohmowe kolumny, mają one 60W RMS ale jakiś przyszłościowy zapas mocy by się przydał. Służyć ma właściwie do wszystkiego muzyka, filmy, gry itd. Był bym wdzięczny za jakieś linki do ciekawych aukcji.

Wcześniej miałem denona pma-260 i wspominam go pozytywnie, dlatego pytam czy denon pma-560 będzie dobrym wyborem ?

To wyzszy model z tej samej serii, dlatego jesli pasowal ci PMA-260 to wez 560.

?👈

Jaki budżet ? Jaka muzyka ? Jakie pomieszczenie ? Jakieś preferencje ?

Ale jaja - jakaś masakra z całego posta zostało tylko "Witam" bzdura - zaraz coś doskrobie.

Poniżej to co z jakiegoś powodu nie pojawiło się w pierwszym Poście

Sorka

Witam

Proszę o pomoc w doborze wzmacniacza do głośników JPW 910ML.

Obecnie głośniki te gają z:

SONY CDP-XE220 (będzie zmiana, ale po doborze wzmacniacza)

SONY TA-F530ES

przewody Klotza

w przyszłości chciałem dołożyć winyl, ale dopiero do systemu, którego brzmienie będzie mi odpowiadać.

Na razie nie chciałbym zmieniać głośników. Są w idealnym stanie. A przeczytałem o nich sporo dobrego. Dlatego zależy mi na zmianie wzmacniacza. Zmiana CD nastąpi, ale musi chwile poczekać.

W czym jest problem:

Obecnie ten system gra ładnym basikiem nie powiem całkiem nie najgorszą scenę potrafi sklecić, ale to co mi przeszkadza, to wycofana góra, mało szczegółowa, a na pograniczu góry i średnicy jest po prostu fatalnie brak dynamiki powoduje, że to wszystko takie jak by rozmyte w tym zakresie.

Jeżeli chodzi o gatunki to może oprę się o nazwy i nazwiska.

System fajnie się sprawdza przy nagraniach typu unplugged. Dalej, Lauren hill brzmi całkiem fajnie. Pan Erik Trufaz zagrał bardzo ładnie, Pani Adele, dalej Pan Zaucha, Panowie z Bajafondo, nawet Daft Punk (choć takiej muzyki słucham najmniej) wypadł całkiem przyjemnie głównie za sprawą basu.

Ale wszystko z zaledwie lekko rozbudowanymi talerzami nawet już z pogranicza Rocka brzmi źle. Lenny Kravitz, Queen, Kings of Leon, nawet Panowie z grupy Polucjanci (i tu już nie biję do talerzy), którzy tak naprawdę nie nagrali na płycie nie wiadomo jak wiele "hałasu" stracili powietrze.

BARDZO PROSZĘ O POMOC.

Chciałbym jeśli to możliwe by zmiana wzmacniacza zaowocowała ciepłą wyraźną górą i średnicą bez jednoczesnej utraty basu i sceny. kompletnie nie zależy mi na efekciarstwie, wręcz przeciwnie wolę jak najbardziej rzeczywiste oddanie tego co zostało nagrane.

kwota, którą mogę przeznaczyć, to 600-800zł.

Bardzo proszę o potraktowanie poważnie mojego problemu. Z góry dzięki.

Edytowane przez ment0s

Moim zdaniem spróbuj najpierw innego odtwarzacza. 530ES nie jest zły!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Moim zdaniem spróbuj najpierw innego odtwarzacza. 530ES nie jest zły!

Zgadzam się. Mój obecny CD to kiepścizna. Tym nie mniej uruchamiałem mój sprzęt z innych źródeł. Znajomego jakiś stary CD Philipsa, komputer etc. Różnice były kosmetyczne. Główny problem nie zniknął.

Mój tok nie wiem czy do końca słuszny jest taki by do głośników dobrać wzmacniacz i uzyskać takie brzmienie, które będzie mi odpowiadać, a na końcu przez zmianę CD spróbować osiągnąć to czego szukam, i zniwelować drobne różnice.

Mam znajomego, który ma tą 530ES. Jak będzie chwila, to może coś podmienię, i zobaczymy co z tego wyniknie.

Osobiście umarzam, że tu nawala wzmacniacz, i to na jego zmianie najbardziej mi zależy.

Pozdrawiam

witam wszystkich mam takie pytanie ,czy kolumny Tonsil Altus 300 dobrze bedą grać ze wzmacniaczem Harmanem Kardonem HK980 I HK990?I ewentualnie jakie inne wzmacniacze bedą dobrze grały z tymi kolumnami pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi