Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

z yamahy polecal bym raczej ax 900 / posiadam takowy z B&W cdm 7 se i swietnie nadaje sie do rocka poniewaz ma dosc mocny harakter jesli chodzi o basy a tego w rocku nie brakuje . spokojnie tez zagra i jest bardzo szczegołowy

jesli chodzi np o nizsze modele jak ax 700 to dzien do nocy . nie ma nawet co porownywac z ax 900 a co mi wiadomo to ta 900 setka bije tez te wyzsze modele jak AX950, 1050, 1070, 1090

Popieram aczkolwiek nie miałem porównania do niższych modeli Yamahy. AX-900 to naprawde kawał dobrego wzmacniacza :)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Witam,

Posiadam kolumny JBL L96. Do tej pory napędzałem je wzmacniaczem SABA MI215, ale pora go zmienić.

Budżetem operuje małym: max 400zł, więc interesuje mnie towar z drugiej ręki.

Słucham prawie każdego rodzaju muzyki z wyjątkiem metalu i podobnych ostrych klimatów.

Po pierwsze witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam z okazji pisania swojego pierwszego posta na forum. A teraz do tematu, w zeszłym tygodniu dokonałem bardzo ciekawego znaleziska, kilogramów winylowych płyt w starej sofie. Znalazłszy też działający gramofon, pomyślałem, że warto byłoby coś zrobić w kierunku wskrzeszenia zakurzonego sprzętu. Jedną z przeszkód na drodze do tego stoi mi niewątpliwie brak wzmacniacza. Sprzęt, który posiadam, to gramofon Fonica GS464 (bez igły, czyli kolejny problem) oraz dwa głośniki Unitra Tonsil bez podanej wartości wattowej, czy dam radę coś z tego wykrzesać? Jaki wzmacniacz będzie najodpowiedniejszy biorąc pod uwagę niską cenę. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że sprzęt to raczej niższa półka, więc cudów się nie spodziewam. Chyba nie muszę dodawać, że jestem laikiem w tym temacie ;).

Proszę o propozycje, z góry dziękuję,

Pozdrawiam

Witam!

Pierwszy post. Krótko opisując problem: cały dzień siedziałem na forum, czytałem i porównywałem, odnosiłem się do zaleceń kilka z Was bystrych i znających się w tematach wzmacniaczy...

Jednak im więcej postów czytałem tym większy robił mi się zamęt w głowie.

Znacie się więc do kogo jak nie do Was można uderzyć z pytaniami.

Aktualnie posiadam:

RADMOR 5102

ALTUS 120A x2

Technics SL-BD20

Chciałem coś ruszyć muzycznie pod kątem budowy systemu w nowym domu.

Z zaprezentowanych, omawianych - gorliwie polecanych i odrzucanych wybrałem te:

MARANTZ PM-68

Harman / Kardon HK670

ONKYO INTEGRA A-8850

DENON PMA-1080R

DENON PMA-860

Co polecacie dla zaczynającego przygodę z systemami stereofoniczno-audiofilskimi.

Dodam, że mój budżet zamyka się w 1200 zł.

Serdecznie,

dM

Gość abit132

(Konto usunięte)

Witam,

Co dobrze zagra z Seas 27TDCB i ER18RNX? Mam takie kolumny, ale niestety piecyk mi się spalił.

Coś z tego się nada?

PIONEER A-407R

PIONEER A-602

PIONEER A-616

PIONEER A-616 mark II

Sony TA-F 530 ES

YAMAHA AX-596

Dzięki za odp.

Witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post na forum. :)

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Mam skromny budżet i chciałbym z niego zbudować przyjemny zestaw stereo. Mój budżet na wzmacniacz/amplituner to 300-350 zł. Wolałbym jednak amplituner. Na samym początku zaznaczam że do zestawu będę chciał dokupić jakieś monitorki.

Istotny jest dla mnie wygląd. Pasjonują mnie stare klasyczne Vintage, jak choćby Yamaha CR-400. Uderzyć w klasykę czy kupić coś nowszego? Czego wymagam? Spieszę z wyjaśnieniami. Chciałbym subtelnie nagłośnić pokój o metrażu około 16 metrów kwadratowych. Od dźwięku nie mam wielkich oczekiwań. Wzmacniacz powinien grać jasno (czysto), z wyczuwalnym ale subtelnym basem. Nie interesuje mnie łupanka, ani nie interesuje mnie zupełna płaskość. Chcę uzyskać soczysty i dynamiczny dźwięk. Osobno wyeksponowane wysokie tony, osobno soczysty bas (ale jak już wspomniałem nie chcę go czuć na płucach, nerkach i wątrobie). Planuję kupić dwudrożne monitorki, bez głośników basowych i oczekuję żeby wzmacniacz wycisnął z nich ile się da. ;) Nigdy nie słucham muzyki bardzo głośno. Wystarczy żeby grało ładnie na poziomie: 'głośno'. ;) W celu zobrazowania moich małych wymagań - posiadam kolumienki komputerowe Modecom MC-HF40 - podłączone pod SB Audigy grają bardzo ładnie, ostro, czysto, ale brakuje basu. Brakuje mi w komputerze takiego psztyczka 'loudness' (zabawa z eq mi nie odpowiada). Stąd decyzja o kupnie wzmacniacza i kolumienek.

Jak widać moje wymagania nie są ogromne. Zadowoli mnie połączenie przyjemnego basu i klasycznego wyglądu. :) Cena, jak już wspomniałem: do 350 zł. Tutaj ponawiam pytanie: coś klasycznego czy coś nowszego? Będę wdzięczny za jakieś przykładowe modele. :)

Pozdrawiam,

Bartek.

Witam

Na wstępie chciałem zaznaczyć, że tego typu tematów jest na forum multum, przeczytałem je chyba wszystkie, ale mimo to nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Większość tych tematów kończy się kłótnią pomiędzy kilkoma zwolennikami różnych marek, a sam zainteresowany robi i tak po swojemu i kupuje pierwszy lepszy wzmacniacz, który ładnie wygląda i błyska kolorowymi światełkami.

Interesuje mnie wzmacniacz w cenie do 300zł (tak, wiem, to żadne pieniądze, ale jestem tylko biednym uczniem LO i jak na razie nie stać mnie na nic lepszego), grający w pokoju 15m2 z kolumnami Saba CE9596 2x 75W 8ohm (Wiem jak zareagujecie, tak, kolejny gówniarz, który podnieca się polskim badziewiem, ale dostałem je od ojca za darmo i na początek muszą wystarczyć) po generalnym remoncie (wymiana cewek wysokotonowych, cewki i resoru dolnego w jednym głośniku średniotonowym i wymianie membran i zawieszeń górnych w reszcie głośników (oryginalne, lub niczym nie różniące się od oryginałów), oraz wymianie okablowania wewnątrz kolumny (1,5mm2 miedź beztlenowa). Po kupnie wzmacniacza będę jeszcze eksperymentował z wygłuszeniem kolumn i ewentualnie podpinaniem głośników w fazie lub przeciwfazie (aktualnie wysokotonowe i średniotonowe są w przeciwfazie - rozwiązanie fabryczne).

Słucham praktycznie wszystkiego co wpadnie mi w ucho, od popu, disco, rocka, metalu, reggae, electro, trance, także nie mam sprecyzowanego jednego gatunku. Nie zależy mi na potężnym i dudniącym basie (co na tych kolumnach będzie raczej trudne do osiągnięcia), ale raczej na ciepłym, choć wyrazistym brzmeniu, trudno to określić, po prostu lubię, gdy wszystkie tony są odpowiednio zbalansowane, nic nie "wybija" się szczególnie przed resztę.

Na razie wzmacniacz byłby podłączony do komputera, ale docelowo, w miarę przypływu gotówki, chciałbym doposażyć się w odtwarzacz CD (myślałem o Marantzach, mają dobre opinie).

Przeglądając różne fora, byłem już prawie zdecydowany na Pioneera A-450R, ale ostatnio wpadła mi w oko również Yamaha A-500. Do Yamahy przekonuje mnie większa ilość opinii, co jest problemem w przypadku Pioneera. Nie słyszałem żadnego z tych wzmacniaczy, być może w tym przedziale cenowym znajdzie się coś jeszcze ciekawego? Tutaj liczę na Was i Wasze propozycje.

Pozdrawiam

Witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post na forum. :)

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Mam skromny budżet i chciałbym z niego zbudować przyjemny zestaw stereo. Mój budżet na wzmacniacz/amplituner to 300-350 zł. Wolałbym jednak amplituner. Na samym początku zaznaczam że do zestawu będę chciał dokupić jakieś monitorki.

Istotny jest dla mnie wygląd.

Jak widać moje wymagania nie są ogromne. Zadowoli mnie połączenie przyjemnego basu i klasycznego wyglądu. :) Cena, jak już wspomniałem: do 350 zł. Tutaj ponawiam pytanie: coś klasycznego czy coś nowszego? Będę wdzięczny za jakieś przykładowe modele. :)

Z takim budżetem daj sobie spokój z jakimkolwiek stereo !!! Dokup sobie mały subwoofer aktywny do kolumienek komputerowych - zaskoczysz się zmianą dźwięku...

Witam

Na wstępie chciałem zaznaczyć, że tego typu tematów jest na forum multum, przeczytałem je chyba wszystkie, ale mimo to nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Większość tych tematów kończy się kłótnią pomiędzy kilkoma zwolennikami różnych marek, a sam zainteresowany robi i tak po swojemu i kupuje pierwszy lepszy wzmacniacz, który ładnie wygląda i błyska kolorowymi światełkami.

Interesuje mnie wzmacniacz w cenie do 300zł (tak, wiem, to żadne pieniądze, ale jestem tylko biednym uczniem LO i jak na razie nie stać mnie na nic lepszego), grający w pokoju 15m2 z kolumnami Saba CE9596 2x 75W 8ohm (Wiem jak zareagujecie, tak, kolejny gówniarz, który podnieca się polskim badziewiem, ale dostałem je od ojca za darmo i na początek muszą wystarczyć) po generalnym remoncie (wymiana cewek wysokotonowych, cewki i resoru dolnego w jednym głośniku średniotonowym i wymianie membran i zawieszeń górnych w reszcie głośników (oryginalne, lub niczym nie różniące się od oryginałów), oraz wymianie okablowania wewnątrz kolumny (1,5mm2 miedź beztlenowa). Po kupnie wzmacniacza będę jeszcze eksperymentował z wygłuszeniem kolumn i ewentualnie podpinaniem głośników w fazie lub przeciwfazie (aktualnie wysokotonowe i średniotonowe są w przeciwfazie - rozwiązanie fabryczne).

Słucham praktycznie wszystkiego co wpadnie mi w ucho, od popu, disco, rocka, metalu, reggae, electro, trance, także nie mam sprecyzowanego jednego gatunku. Nie zależy mi na potężnym i dudniącym basie (co na tych kolumnach będzie raczej trudne do osiągnięcia), ale raczej na ciepłym, choć wyrazistym brzmeniu, trudno to określić, po prostu lubię, gdy wszystkie tony są odpowiednio zbalansowane, nic nie "wybija" się szczególnie przed resztę.

Na razie wzmacniacz byłby podłączony do komputera, ale docelowo, w miarę przypływu gotówki, chciałbym doposażyć się w odtwarzacz CD (myślałem o Marantzach, mają dobre opinie).

Przeglądając różne fora, byłem już prawie zdecydowany na Pioneera A-450R, ale ostatnio wpadła mi w oko również Yamaha A-500. Do Yamahy przekonuje mnie większa ilość opinii, co jest problemem w przypadku Pioneera. Nie słyszałem żadnego z tych wzmacniaczy, być może w tym przedziale cenowym znajdzie się coś jeszcze ciekawego? Tutaj liczę na Was i Wasze propozycje.

Pozdrawiam

W cenie 300 zł i z takimi kolumnami każdy sprawny wzmacniacz będzie dobry. Poza twoimi typami możesz też spróbować :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

Co dobrze zagra z Seas 27TDCB i ER18RNX? Mam takie kolumny, ale niestety piecyk mi się spalił.

Coś z tego się nada?

PIONEER A-407R

PIONEER A-602

PIONEER A-616

PIONEER A-616 mark II

Sony TA-F 530 ES

YAMAHA AX-596

Dzięki za odp.

Potrzebujesz mocnego wzmacniacza wysterowującego łatwo kolumny 4 Ohmowe. Odrzuć wszystkie poniżej 100 W i nie schodzące do 4 Ohm ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy warto kupić w ciemno cambridge audio p550+c500 za 600zł?do kolumn jbl es 30 muzyka jazz rock?

czy dobre są te zestawy?grają czysto?lubie dzwięk jaki dają arcamy!co wy na to?

Witam wszystkich

Niedawno kupiłem kolumny Wharfedale Diamond 9.2. Miałem okazje tanio kupić wzmacniacz Harmana Kardona model 610 więc bez zastanowienia kupiłem. I właśnie w tym braku zastanowienia problem. Czy ten wzmacniacz w ogóle pasuje pod te kolumny? Wyczytałem opinie, że do tych wafli potrzebny wzmacniacz który je "ruszy" ( a, że nie do końca wiem może co to znaczy to się pytam ). Chciałbym również dowiedzieć się waszych opinii odnośnie tego wzmacniacza, ponieważ trudno znaleźć na forum jakichś opinii na jego temat. Czy uważacie to za dobry wybór? Jeśli nie to jakie propozycje w cenie do 400zł góra? (kolumny 6 ohm). Muzyka będzie "puszczana" głównie z komputera, ale z czasem, po zebraniu funduszy nie omieszkam kupić CD.

Muzyka: lekkie gitarowe, rockowe granie; alternatywa; czasami coś mocniejszego (choć rzadko i raczej nie ma sensu wybierać wzmacniacza pod mocniejsze granie).

Witam, chciałbym kupić sprzęt audio do pokoju o powierzchni ok 12-15 m2. Górna granica to 450 zł. Posiadam nieużywaną obecnie wieżę w składzie: CD i kaseciak technics, wzmacniacz diora ws 442 z niedziałająca lewą stroną, korektor graficzny Diora FS 046, 2 sprawne i w dobrym stanie głośniki unitra tonsil space 86'. Chciałbym ją wykorzystać i lekko zmodernizować : wyrzucic kaseciaka i stare cd, dokupić odtwarzacz cd/może dvd z obsługą mp3, i nowy wzmacniacz, najlepiej żeby się dało podłaczyć odtwarzacz mp3. Jeżeli to ma znaczenie, to słucham wielu rodzajów muzyki: rock, metal, trance, hardstyle. Proszę o jakieś propozycje(najlepiej allegro) i opinie czy opłaca się tego zestawu użyć, czy może kupić coś innego?

Witam, chciałbym kupić sprzęt audio do pokoju o powierzchni ok 12-15 m2. Górna granica to 450 zł. Posiadam nieużywaną obecnie wieżę w składzie: CD i kaseciak technics, wzmacniacz diora ws 442 z niedziałająca lewą stroną, korektor graficzny Diora FS 046, 2 sprawne i w dobrym stanie głośniki unitra tonsil space 86'. Chciałbym ją wykorzystać i lekko zmodernizować : wyrzucic kaseciaka i stare cd, dokupić odtwarzacz cd/może dvd z obsługą mp3, i nowy wzmacniacz, najlepiej żeby się dało podłaczyć odtwarzacz mp3. Jeżeli to ma znaczenie, to słucham wielu rodzajów muzyki: rock, metal, trance, hardstyle. Proszę o jakieś propozycje(najlepiej allegro) i opinie czy opłaca się tego zestawu użyć, czy może kupić coś innego?

Niestety musisz albo zostać przy tym co masz, albo zmienić wszystko. Tylko że twoje fundusze nie wystarczą na zmianę wszystkiego. Musisz przygotować 120 zł na CD, 400 zł na wzmacniacz i 400 zł na kolumny. Wtedy będzie dobrze.

Witam wszystkich

Niedawno kupiłem kolumny Wharfedale Diamond 9.2. Miałem okazje tanio kupić wzmacniacz Harmana Kardona model 610 więc bez zastanowienia kupiłem. I właśnie w tym braku zastanowienia problem. Czy ten wzmacniacz w ogóle pasuje pod te kolumny? Wyczytałem opinie, że do tych wafli potrzebny wzmacniacz który je "ruszy" ( a, że nie do końca wiem może co to znaczy to się pytam ). Chciałbym również dowiedzieć się waszych opinii odnośnie tego wzmacniacza, ponieważ trudno znaleźć na forum jakichś opinii na jego temat. Czy uważacie to za dobry wybór? Jeśli nie to jakie propozycje w cenie do 400zł góra? (kolumny 6 ohm). Muzyka będzie "puszczana" głównie z komputera, ale z czasem, po zebraniu funduszy nie omieszkam kupić CD.

Muzyka: lekkie gitarowe, rockowe granie; alternatywa; czasami coś mocniejszego (choć rzadko i raczej nie ma sensu wybierać wzmacniacza pod mocniejsze granie).

Takie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pamiętaj że możesz sprzedać swój obecny wzmacniacz i nieco zwiększyć swój budżet.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponawiam:

Witam! Drugi post. Krótko opisując problem: cały dzień siedziałem na forum, czytałem i porównywałem, odnosiłem się do zaleceń kilka z Was bystrych i znających się w tematach wzmacniaczy... Jednak im więcej postów czytałem tym większy robił mi się zamęt w głowie. Znacie się więc do kogo jak nie do Was można uderzyć z pytaniami.

Aktualnie posiadam:

RADMOR 5102

kolumny ALTUS 120A

Technics SL-BD20

Chciałem coś ruszyć muzycznie pod kątem budowy systemu w nowym domu. Z zaprezentowanych, omawianych - gorliwie polecanych i odrzucanych wybrałem te:

MARANTZ PM-68

Harman / Kardon HK670

ONKYO INTEGRA A-8850

DENON PMA-1080R

DENON PMA-860

Co polecacie dla zaczynającego przygodę z systemami stereofoniczno-audiofilskimi. Dodam, że mój budżet zamyka się w 1200 zł.

Serdecznie, dM

Justas32, dzięki za propozycje. I teraz pewnie mnie wyśmiejecie, ale czy, powiedzmy do 500zł, nie ma jakichś bardziej estetycznych wzmacniaczy? Rozumiem, że najważniejszy jest dźwięk, ale warto by było mieć i jedno i drugie:) Na "konkurencyjnym" forum polecono mi Nad-a z poniższej aukcji:

Ukryta Zawartość

ale obawiam się, że może przekroczyć mój budżet.

Ukryta Zawartość

Ponawiam:

Witam! Drugi post. Krótko opisując problem: cały dzień siedziałem na forum, czytałem i porównywałem, odnosiłem się do zaleceń kilka z Was bystrych i znających się w tematach wzmacniaczy... Jednak im więcej postów czytałem tym większy robił mi się zamęt w głowie. Znacie się więc do kogo jak nie do Was można uderzyć z pytaniami.

Aktualnie posiadam:

RADMOR 5102

kolumny ALTUS 120A

Technics SL-BD20

Chciałem coś ruszyć muzycznie pod kątem budowy systemu w nowym domu. Z zaprezentowanych, omawianych - gorliwie polecanych i odrzucanych wybrałem te:

MARANTZ PM-68

Harman / Kardon HK670

ONKYO INTEGRA A-8850

DENON PMA-1080R

DENON PMA-860

Co polecacie dla zaczynającego przygodę z systemami stereofoniczno-audiofilskimi. Dodam, że mój budżet zamyka się w 1200 zł.

Serdecznie, dM

Nie bardzo wiadomo o co chodzi. Za 1200 zł ma być cały sprzęt czy tylko wzmacniacz ? Jaka muzyka ? Jaki ma być dźwięk ? Jak duże pomieszczenie ?

Justas32, dzięki za propozycje. I teraz pewnie mnie wyśmiejecie, ale czy, powiedzmy do 500zł, nie ma jakichś bardziej estetycznych wzmacniaczy? Rozumiem, że najważniejszy jest dźwięk, ale warto by było mieć i jedno i drugie:) Na "konkurencyjnym" forum polecono mi Nad-a z poniższej aukcji:

Ukryta Zawartość

ale obawiam się, że może przekroczyć mój budżet.

Ładne wzmacniacze pojawiają się od 700 zł ;-) ... A co do NAD'a, to w niższych seriach są to jedne z najbrzydszych urządzeń świata. Więc z tą estetyką będzie chyba nie bardzo ...

A ta brzydka Yamaha byłaby chyba strzałem w "10"

Ukryta Zawartość

Witam

Jestem świeżo rejestrowany ale forum czytałem pilnie od wielu wielu miesięcy. W końcu zdecydowałem się ruszyć coś w moim wołającym o pomstę do nieba systemie audio i im dłużej czytam, przeglądam oferty tym większy mam mętlik w głowie. Liczę że znajdzie się jakaś uczynna osoba i mnie przynajmniej nakieruje na odpowiednią drogę. ;)

Aktualnie szukam wzmacniacza, resztą (kolumny, ew. cd i tuner zajmę się jak wpadnie jakaś lewa kasa ;))

Zatem:

Pomieszczenie to pokój o powierzchni ok 15 m2, mieszkanie w bloku;

Muzyka - głównie różne o gatunki elektroniki wszelakiej, czasem mieszanej z klasycznymi instrumentami (fortepian, skrzypce...), rzadziej coś bardziej "rockowego", gitarowego;

Budżet - nawet pod 800 zł jak znajdzie się coś czego cena będzie naprawdę uzasadniona

Czego oczekuję - wzmacniacza z zapasem mocy z mocnym, szybkim i kontrolowanym basem, ostrą i wyraźną górą i przynajmniej dobrze zaznaczonym środkiem.

Taki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Juchas - dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź.

Rozumiem że nie ma sensu pakować się w NAD'y (wpadł mi w oko NAD 317, jego wnętrze robi naprawdę dobre wrażenie) ani Rotele (RA-01)?

Pozdrawiam

Witam.

Szukam wzmacniacza (amplitunera) do napędzenia 2 subwooferów HERTZ ES-300 4ohm 350rms.

Warunki:

minimum 100W RMS x 2 przy 4omah

sterowanie pilotem (włączanie + głośność)

w miare sensowny wygląd heh :-)

Dziekuję za rady.

PS: Mam amp yamaha rx-v659.

Witam w najblizszym czasie sprzedaje swój wzmacniacz yamaha ax-890 i chciałbym kupić jakiś nowy. Problem polega na tym że mam na używkę jakies 1000-1200zł. Mój system to NAD 512 jako cd i głośniki DIY akustyka HD2 z dwoma przetwornikami peerlessa HDS 180 exe i wysokotonowym scan specakiem discovery stary peerless HDS wysokotonowy. Zależy mi na wzmacniaczu z dobrym kick basem i srednica, góra musi być dzwięczna ale nie natarczliwa. Te kolumny mają do siebie że już delikatnie maja wypchnieta średnice ku przodowi a ja chciałbym ją delikatnie cofnąć. Jeśli macie jakieś propozycje proszę o pomoc ponieważ z odsłuchami w Zamościu jest problem. Myślałem nad zmiana na wyższy model yamahy ax-900 ale czy warto i może w tej cenie znajde coś lepszego. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie. Mile widziane jakieś linki co do odpowiedniego sprzętu;)

Taki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ew. w drugiej kolejności :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

napiszcie czy warto kupić taki wzmak? muzyka jazz itp.kolumny mam jbl es30 lubie ciepłe brzmoenia

a morze lepiej rotela ra-921?

lub nad c 320 co polecicie pomocy!mam już dość patrzenia na kolumny,chce słuchać

Ukryta Zawartość

Taki :

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z najtańszych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam :) Jestem tu nowy, w całym internecie szukam odpowiedzi na moje pytanie, mam nadzieje, że tu ją dostane, a pytanie jest następujące...

Który ze wzmacniaczy będzie najlepszy pod względem jakości:

a) pioneer a-229

b) kenwood ka-4020

c) kenwood ka-4040

d) yamaha a-520

Kolumny jakie ma napędzać to altony 80.

Każdy który Ci się spodoba - nie ma znaczenia jaki wzmacniacz napędza Altony.

Może Kenwood, to da im trochę ciepła ...

A jakby nie brać pod uwagę altonów, to który z nich jest najlepszy? Zastanawiam się najbardziej nad yamahą, ale ona zaś najdroższa. Ile warto dać za taką yamahę?

Witam.

Szukam wzmacniacza do moich kolumn Quadral All-craft 4000. Oczekuję dosyć ciepłego brzmienia z niskim basem. Przeszukałem dzięsiątki tematów i polecana główie jest Yamaha a-520 i na pewno są ku temu powody, ale chciałbym się dowiedzieć czy znajdę jakąś alternatywę w cenie do 300zł? Pokój ma 25m^2, a ja słucham głównie elektroniki, ale nie tylko. Może jakiś onkyo integra? Będę wdzięczny za pomoc.

Witam

Na wstępie napisze że jestem laikiem w sprawach techniki Audio i chciałbym się poradzić jaki sprzęt według was byłby najlepszy dla mnie jeśli chodzi o wyznacznik cena do jakości.

Budżet około 700zł (ewentualnie lekko więcej mógłbym przeznaczyć na cel)

Wymagania:

Wieża lub zestaw do małego pokoju więc nie musi mieć olbrzymiej mocy (ale tak ze 100-140 mile widziane). Ważna jest czystość dźwięku, dobre odwzorowanie tonów, ale również moc EQ abym sam mógł go (dźwięk) dostosować do swoich aktualnych potrzeb muzycznych. Mus to mp3 (więcej odtwarzanych formatów mile widziane) oraz USB (dobrze gdyby czytało foldery z USB), odtwarzacz CD wiadomo. Budzik radio itp - standard.

Muzyka:

Słucham różnej muzyki od dNb, aż po rockowo/metalowe kompozycje z przewagą tych drugich.

Czytając trochę tematów znajdujących się na różnych forach mam mętlik czy opłacałoby się kupić jakąś mini wierzę (typu Sony MHC-EC69 lub EC68USB, LG114 albo coś lepszego itp) czy złożyć zestaw amp, wzmak + jakieś dobre kolumny

Na co dzień korzystam z przenośnego odtwarzacza Sony X1050 + Shure SRH440.

Czekam na jakieś konkretne rady, propozycje.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi