Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner ONKYO TX-SR 806 a syganł 3D

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dokonałem zakupu projektora Optoma HD 25, jest to projektor 3D, w związku z tym, że muszę podpiąć kilka urządzeń do tej pory wszystko miałem podpięte pod amplituner a na jego wyjściu był kabel HDMI podłączony do projektora. Po zakupie projektora z 3D byłem przekonany,że mój amplituner, który nie ma oznaczenia 3D czy też 3 D ready nie poda sygnału 3 D do projektora, dlatego wraz z projektorem kupiłem switch HDMI Matrix. Jednak jakie było moje zdziwienie, kiedy przy próbie jeszcze na starych połączeniach podając film w 3D z odtwarzacza poprzez amplituner Onkyo na projektor poszedł sygnał 3 D. Czy to możliwe, że amplituner, który ma już kilka lat podał taki sygnał poprzez HDMI na wyjściu, myślę że niepotrzebnie wyrzuciłem prawie 500 zł na ten switch. Jak myślicie jakie ustawienia stosować poprzez amplituner czy też switch. Switch ma 2 wyjścia i 4 wejścia co jest dla mnie w sam raz, tylko jest problem z odtwarzaczem w przypadku filmów z dźwiękiem HD, który nie pójdzie przez coaxial i optyk tylko przez HDMI. Może ktoś podpowie jakie ustawienia będą lepsze?

Hm raczej mało prawdopodobne moje ONKYO 905 nie przepuszcza i 807 też nie przepuszczało. Oczywiście jest obraz i dzwięk ale dzwięk jest mocno okrojony.

Za to przepuści 3d i dzwięk DD 5.1 z Canal + na przykład, ale z płytki blurey obetnie dzwięk.

Dźwięk przez HDMI - okrojony, nie rozumiem, u mnie dźwięk HD idzie normalnie, mam tylko dylemat przepuszczać 3D poprzez amplituner czy też switch Matrix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.