Skocz do zawartości
IGNORED

Potencjometr logarytmiczny vs liniowy

rayfe

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sprawdzałem tego ale może to być dobre wyjście ale z niższej wartości potencjometrem. 50k to za dużo do tej konfiguracji chociaż i to można wypróbować.

Powyższy wpis jest odpowiedzią na wpis nr.30. Kolega ahaja się tu wcisnął bez kolejki;)

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Jak chcesz zminimalizować wpływ potka czy typu potka na źródło to wstaw na wejściu bufor a potem potek i wzmak.

Nie wiem czy chce stosować bufor... W każdym razie rk09 jest podobno mało inwazyjny jeżeli chodzi o brzmienie, wymieniłbym go jedynie na dobrą drabinkę jak już ale na razie nie znam się na nich... A wracając do bufora, jakiś przykład?

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Ja mam tak zrobione. Na schemacie jest 1x NE5532 a ja mam 2 kości na kanał, czyli 4 wzmacniacze op.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.