Skocz do zawartości
IGNORED

klipsch synygry F3 jaki do tego amplituner

ABC-OLIWKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Posiadam cały zestaw klipscha F3 i jak na razie śmiga mi to na starym mieszku TEAC AG-D8800.

Powiem tak gra w miarę ale chce czegoś więcej po prostu mało niskich tonów. Mam również Panasonica SA-BX500. I RÓWNIEŻ BEZ SZAŁU.

Moja prośba do was jaki ampli tuner do tego kupić zastanawiam się nad ONKYO 809 lub 818. Lub może inny lepszy max do 4,5 .5tys. pokuj to 26m2 w jakim to gra. Dodam również ze mam sub aktywny MIRAGE LF-150 I basu takiego jak chce nie ma. Może mam ampli zostawić i zmienić SUB na jakiś lepszy np. KLIPSCH RSW 10 KLIPSCH RT 10D LUB 12D ALBO MOŻE PARADIGM SEJSMIC 110.

Powiem ze może rozbieżność sprzętu spora ale kombinuje wciąż a dodam ze na tym chce słuchać w stereo jak i filmy oglądać wiec amplituner taki do muzy i kina i sub również. Dzięki za pomoc pozdrawiam.

Najlepeij zrobisz stosując Onkyo 616 lub Yamahe 673. + dzielnik napiecia + Wzmacniacz typu Nad 326. wtedy basu Ci nie braknie. Inne rozwiązanie zawsze spowoduje pewien niedosyt. To potezne kolumny. mimo wysokiej sprawności potrzebują dobrego napedu.

A ten 809 lub 818 co zly czy nie warto przepłacac ??? chciałem w przyszłości zrobić z 5.1 =7.2 dokupię dwie satelity i jeszcze jeden sub co wymieniałem i beda dwa lub tego sprzedam co mam.jak bedzie za duzo basu!!! bo ponoć to potwory.!!!??? ale nie wiem ktory się sprawdzi do muzy i filmów???.pozdro

To nie jest tak że jest źle. One juz zagraja z 616. Wiadomo z 809 będzie lepiej. Kwestia jest taka że słyszłem je też z wzmacniaczem. No wtedy przesuwają ściany. Dlatego mówie że może być lepiej a nie że jest źle. Absolutnie!!

Witam!!! kolega podsuną mi pomysł abym może lepiej kupił jakieś stereo tylko na fronty i tego onkyo 616 do kina.

Patrzałem na oferty wzmacniaczy stereo i jest tego trochę znalazłem kilka powiedzmy fajnych modeli dodam nie znam sie aż tak by oceniać sprzęt oto kilka z nich

-TECHNICS SU-VX820

-KODA Końcówka mocy KD 269 oraz KD 233

-ONKYO INTEGRA 8850

-NAD C352

-Advance Acoustic MAP-101

-Teac A-X3000

-TEAC A-R650

Co wy sadzicie??? bo dobre stereo to podstawa!!! i czy da się to podłączyć żeby nie spalić nic???

A do stereo zobacz Cambridge Audio Azur651A lub nieco mocniejszy NAD C 356 albo Marantz PM 7004, albo Rotel RA-12 fajna nowa maszyna z wejściem usb , nie wiem o co Ci chodzi czy o dobrze grającą nową maszynę czy o taką z "kopytem" jak A-X 3000 ( 2x200W przy 8 ohm ) to niezły "piecyk" , cena jak dla mnie kosmiczna ( produkt z tamtego roku ale za to Najlepszy zakup w Hi-Fi Choice 3/2012 i prawie 13 tysi ) czy taką z wcześniejszej serii jak ta Integra Onkyo w sumie też niezła maszyna o odpowiedniej mocy ale kasa w miarę i wtedy można by było za resztę amplituner wspomnianego Onkyo 616, jedynie ten TEAC A-X 3000 i Onkyo Integra napedzą Ci Twoje Klipschy na spokojnie z zapasem mocy .

To co byś wybrał

Onkyo Integra A-8850

Teac A-X3000

to kupie i zobaczę jak będzie grało

a jeszcze jedno da się to podłączyć w bi-amping????

podepnę to wtedy tylko na fronty a resztę pod ten 5,1 teac lub panasonika

A czy my nie "mówimy" o dwóch różnych klockach jeśli chodzi o TEAC-a napewno to jest A-X 3000 bo wydaje mi się (literówka,wczesniej nie zwróciłem konkretnej uwagi na oznaczenie ), że to jest A-I 3000 a to jest krówsko ponad 30-to kilogramowe kosztujące ponad 10 tysi jak już to Integra ale nie wiem jak Onkyo gra z Klipschami ,znalazłem coś o Onkyo napisał ktoś tak : " Przy neutralnie grającym Onkyo jest jednak troche za bardzo kluchowato .Brakuje mi mikrodynamiki, mocnych uderzeń perkusji itd. Zależy mi na lepszym wykopie, żeby grał szybciej, bardziej zdecydowanie. Bas też mógłby być ciut mocniejszy. Potrzeba czegoś żywszego, żeby zneutralizować "zamulanie" ktoś inny napisał : "Miałem kiedyś Onkyo Integra i zmieniłem na Yamahy, było mi trochę za ostro,ale już sobie z tym poradziłem " , inny znowu pisał : "Miałem co prawda Onkyo Integra A8670, ale mogę napisać, że Rotel RA-840BX2 gra w porównaniu z nim z większym wykopem (głównie, ale nie tylko, za sprawą sprężystego, ale mocnego basu), jednocześnie nie ma ostrej góry. Reasumując - znowu polecam stare Rotele ;) " nie patrzmy na modele w tych cytatach a na firmy , zapodaj temat na forum i w temacie podaj ze dwa wzmaki , żeby ludzie widzieli może wtedy znajdzie się wiecej ludzi z informacjami na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.