Skocz do zawartości
IGNORED

CA 640A+końcówka NAD?

mpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Od roku jestem w miarę szczęśliwym posiadaczem zestawu Cambridge Audio Azur 640A oraz 540C. Gra to z kolumnami Monitor Audio BX5. Przyznaję, że zestaw kupiłem bez odsłuchu wszystkich elementów razem. O ile detaliczna góra bardzo mi odpowiada to trochę brakuje mi pewnej plastyki, wykopu na dole. Wpadł mi do głowy pomysł, żeby może do zestawu zaprzęgnąć dodatkową końcówkę mocy? Wiele raz na forum spotkałem się z opinią, że moje kolumny dobrze zgrywają się z NADami.

Co myślicie o pomyśle by zostawić 640A do napędzania góry a dół zasilić jakąś końcówką NADa?

Czy jeśli to dobry pomysł to czy dodatkowa końcówka mocy powinna mieć zbliżoną moc czy nieco wyższa nie będzie problemem?

Pozdrawiam wszystkich!

https://www.audiostereo.pl/topic/102472-ca-640ako%C5%84c%C3%B3wka-nad/

Witaj,

zakup końcówki mocy do Twojego systemu to bardzo dobry pomysł, pomyśl o NAD C245BEE ewentualnie o najnowszej Audiolab M-PWR.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do przetestowania w Twoim systemie.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To kwestia obiektywnej oceny, teoretycznie lepszym rozwiązaniem jest połączenie bi-amping, jednak brzmieniowo wolałbym pozostać tylko przy końcówce NAD. Musisz posłuchać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.