Skocz do zawartości
IGNORED

MARAZM.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

W kwestii marazmu jeszcze,wszystko już się u mnie wyjaśniło.

Zamiennik igły do Shure 91-ED zakończył swój żywot,od kilku dni żadnej przyjemności przy odsłuchu kochanych winylków,

każda płyta grała szaro i nijak!

Przypomniało mnie się iż gdzieś posiadam przecież nową igłę ze szlifem sferycznym,odnalazłem pudełeczko z igiełką

szybciutka wymiana,winylek na talerz/ramionko z igiełką na płytę i szok,szaro buro zamieniło się w dżwięki

których brakowało mi od jakiegoś czasu,pojawiła się góra i dżwięczność,właściwie to wszystko jakby wróciło do normy.

Pamiętam dokładnie brzmienie tych igieł gdy były nowe,oczywiście eliptyk grał lepiej ale już nie gra.

Teraz mam dylemat,kupić znowu zamiennik czy może warto poszukać oryginału Jico-SAS.

Nie bardzo po tych Ebayach się poruszam,znaczy się nie wiem czy byłbym w stanie odróżnić oryginal od podróby,

nie posiadam też konta na Ebayu.

Przychodzi mi zwrócić się do Was o pomoc w znalezieniu takiej igły i ewentualnie pomoc przy zakupie.

Pozdrawiam.

Ha, no właśnie. Czasem jak patrzę na swoją igłę to mam wrażenie, że kiedyś była większa :) Boję się, że zeschizuję od czajenia się czy to już koniec igły, czy ubrdało mi się, że gra słabiej :)

Pozdrawiam.

Dobrze byłoby posiadać dwie nowe igły i sprawdzać co jakiś czas :)

Chyba excel mial racje ze igla szybciej sie zuzywa niz nam sie to wydaje ;-)

Ten zamiennik Shure wytrzymał około 500 godż ?

https://www.audiostereo.pl/topic/102566-marazm/page/4/#findComment-2813769
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dobra, wykorzystując MARAZM sprawdziłem swojego Dynavectora pod mikroskopem. Jest OK.

Jak już wkładka była na stole to postanowiłem założyć i posłuchać rezerwowej AT-OC9/III.

W porównaniu z DV XX2 MkII złota 9 to dramat jest Panowie, dramat!

A pamiętam jak po przesiadce na AT z Goldringa 1042 byłem w winylowej nirvanie.

Morał z tego taki, żeby nie żałować na wkładkę. Chrzanić kable i wymyślne maty. Tylko wkładka.

Biorę się za powrotną wymianę. Dobrze, że u mnie wymiana z kalibracją trwa nie dłużej niż 5 min :)

Zmieniona i ustawiona :))

https://www.audiostereo.pl/topic/102566-marazm/page/4/#findComment-2814091
  • 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.