Skocz do zawartości
IGNORED

Zamienniki w Tonsil Sonata 100

Kamil Smolorz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam Kolumny podłogowe Tonsil Sonata 100 i wzmacniacz Denon Pma-757 . Chce wymienić głośniki w kolumnach na głośniki o twardszym zawieszenie z racji takiej że odkleiły mi się membrany w wszystkich 4 głośnikach i chce wymienić na coś o twardszym zawieszeniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/102693-zamienniki-w-tonsil-sonata-100/

A twarde zawieszenie się nie odkleja.... !? Glośniki możesz wymienić na dokladnie takie jakie byly. Głośników nie można wymieniać według własnego wydzimisie ! Tam jest chyba GDN 13/40/2 i GDN13/40/4. Da się je jeszcze kupić, cena sztuki cos koło 80 zł.

skk

Witam !. Mam taki problem Posiadam Tonsil Sonata 100 są one na głośnikach GDN 13/40/2 i GDN13/40/4 i Do tego Denon -Pma 757 , w kolumnach odlepiły mi się membrany od cewki , z mojej winy dlatego że za głośno słuchałem i są one bardzo bardzo na miękkim zawieszeniu , i tu moje pytanie czy lepiej pokleić to ? ( jeżeli tak to jakim klejem ? ) a może wymienić na jakieś inne głośniki z twardszym zawieszeniem? . A może pokleić to ? i Kupić coś mocniejszego ?.

A twarde zawieszenie się nie odkleja.... !? Glośniki możesz wymienić na dokladnie takie jakie byly. Głośników nie można wymieniać według własnego wydzimisie ! Tam jest chyba GDN 13/40/2 i GDN13/40/4. Da się je jeszcze kupić, cena sztuki cos koło 80 zł.

Odkleiła się Membrana od zawieszenia o tak ci to powiem nie znam się na tym w 100% dlatego tutaj pytam co lepiej zrobić czy pokleić i wymienić kolumny na coś innego mocniejszego pod wzmacniacz , czy może kupić nowe i też sprzedać na coś innego ?

Wymiana głośników na inne nie jest dobrym pomysłem ponieważ w fazie projektowania zostały dopasowane do siebie trzy elementy, głośniki, zwrotnice i obudowy. Wymieniając głośnik na inny ta kolumna będzie grać zupełnie inaczej, prawdopodobnie gorzej.

Jeśli chcesz pozostać przy tych kolumnach to wymień głośniki na takie same lub je sklej.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.