Skocz do zawartości
IGNORED

ampli potrzebny od zaraz

migrena

Rekomendowane odpowiedzi

No dobrze, moze nie od zaraz ale w miare szybko. Co mozna obecnie kupic w okolicach 2000 plus minus 1000? W gre wchodza zarowno sprzety nowe jak i uzywane. Zadnych bajerow nie potrzebuje tak wiec funkcjonalnosci na poziomie mojego bylego onkyo tx-sr805 wystarcza z nawiazka. Ampli bylby wykorzystywany praktycznie wylacznie do filmow.

Wlasciwie rozwazalem nawet zakup takiego samego ampli jak mialem, ale sprzedawcy z ofert, ktore znajduje nie sa sklonni do wysylania kilkudziesieciukilogramowych paczek za granice.

Wszelkie sensowne propozycje beda mile widziane.

server unreachable;--

https://www.audiostereo.pl/topic/102734-ampli-potrzebny-od-zaraz/

Witaj,

podaj proszę z jakimi kolumnami nowy amplituner miałby współpracować, w jak dużym pomieszczeniu. Zakładam z Twojego posta, że będzie to system praktycznie do odsłuchów kina domowego.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość Gość

(Konto usunięte)

migrena

Tu masz sporo lepiej niż miałeś a cena O.K.

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/14/128069.php

Jak nie będzie chciał wysłać za granicę to niech wyśle do rodziny, znajomych w Polsce a oni Ci odeślą.

W czym problem?

A tak z ciekawości co padło w Twojej 805-ce?

Kiedy ja wlasnie w polsce siedze. :) To jest wlasnie problem bo jak widze ceny uzywanego sprzetu w uk to mnie krew zalewa. Taniej niz kupowac w polsce wychodzi poleciec, kupic, wyslac i wrocic. Tylko czasu troche brak.

Calkiem zapomnialem o gieldzie hifi. Dobry cynk.

Mojej 805 nic sie nie stalo, to znaczy problemem nie jest awaria, wolalbym nie wnikac publicznie w szczegoly. Jakby co to mozemy pogadac via pw.

Tak, ampli tylko do kina, do muzyki mam oddzielny system stereo. Do kina mam modyfikowane tannoye m4/2/c plus aktywny sub diy. Pomieszczenie jakies 17m^2 przeznaczone nie tylko do kina ale z duzym uklonem w jego kierunku. Jest bez szalu wiec z ampli tez nie ma co szalec. Stad tez akceptowalne sa jak najbardziej sprzety uzywane - wole roznice w cenie przeznaczyc na plyty z muzyka.

server unreachable;--

Uau. W tematach o niczym (czyt. o wplywie koloru kabelka na kolor obrazu) az gesto, ale strescic co jest aktualnie dostepne na rynku wtornym i pierwotnym jak widze jest znacznie ciezej.

server unreachable;--

za niecałe 2300 masz Onkyo 808 na allegro 12 dni do końca , za podobną kwotę masz nowe Onkyo np.616 , Denon 2113, Yamaha 773 z tamtego roku lub nową 575 tylko z którym będą te Twoje Tannoye grały najlepiej, widziałem je w zestawie z wszystkimi wymienionymi markami więc ...

Dzieki za zaintersowanie. Niestety nowsze modele onkyo dostaly sie pod noz ksiegowych i sa mocno przyoszczedzone. Szkoda mi wydawac na uzywany sprzet gorszy od poprzedniego tyle samo co dalem wczesniej za nowy. Yamahom musze sie przyjrzec, dobry pomysl.

PS

Tannoye sa modyfikowanymi mercury wiec to nie to samo co standardowe, ale dalej to sa uniwersalne glosniki do kina.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.