Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-Ject 1 Xpression III + wkładka Ortofon 2M-RED

morse

Rekomendowane odpowiedzi

Pro-Ject 1 Xpression III + wkładka Ortofon 2M-RED, czy jest wart swojej ceny? Nie ukrywam, że nie jestem "maniakiem" tylko dlatego, że nie stać mnie na zakup gramofonu z wkładką za 10tys.zł. Po prostu mam ochotę posłuchać płyt winylowych i cieszyć się muzyką klasyczną...

PS. Na ile przewyższa np. gramofon Marantz TT 42 ? Pytanie uzasadniam tym iż mam możliwość nabycia prawie nowego Marantza za 500zł. Czy warto np. zainwestować w niego plus w/w wkładka. Czy po prostu wybrać PJ bo jest znacznie lepszym gramofonem?

Witaj,

nie będę pisał na temat różnic pomiędzy Marantzem a Pro-Ject, to naprawdę zupełnie inna klasa urządzeń. Jeśli poważnie chcesz podejść do analogi, pozostań przy Pro-Ject. Twój wybór natomiast rozszerzyłbym jeszcze na trochę droższy model Pro-Ject RPM 5.1 oraz gramofon REGA RP3.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań, problemów z wyborem konfiguracji analogu, proszę o kontakt.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po prostu mam ochotę posłuchać płyt winylowych i cieszyć się muzyką klasyczną...

Moim zdaniem różnica pomiędzy dwoma wymienionymi przez ciebie urządzeniami jest kolosalna.

Marantz TT 42 to plastikowa zabawka.

Tego PJ mam i wiem na co go stać.

Gramofon to jeden z elementów większej całości.

Zastanów sie dobrze zanim wejdziesz głębiej w ten temat.

To czasochłonne i kosztowne hobby.

Chcesz pogadać-pisz na priv.

Pozdrawiam ,

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Marantz TT42 jest w ofercie Saturna. Można podejść i osobiście się przekonać jaka to rachityczna, niedokładna, plastikowa robota.

A jeszcze mu full automat zmieścili w tej cenie :)

Marantz TT42 to Dual CS-435. Rzeczywiście jest to gramofon prosty, który sprawia wrażenie prostackiego. I tak o nim myślałem dopóki go nie podłączyłem tylko po to by sprawdzić czy w ogóle gra. I szczęka mi opadła. Poczytałem potem trochę o nim na zachodnich forach i okazało się, że się nie przesłyszałem.

Czasami prosty sprzęt może zaskoczyć. Dlatego wypowiedzi osób, które oceniają sprzęt widziany tylko na zdjęciach w internecie można sobie do butów włożyć.

Aha, słuchałem Duala - mam nadzieję, że Marantz nie jest jego gorszą wersją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.