Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

598 mają paskudny, 558 wyglądają lepiej niż 555 i 595. Z tego co wiem 555, 595, 558, 598 mają ten sam przetwornik. Głównie różnica polega w padach (różnica pomiędzy dociskiem do muszli oraz materiałem), gąbką i kształtem otworów wewnątrz, które najwyraźniej zmieniają brzmienie. Na Headfonii była recenzja, w której było napisane, że właściwie to preferowali zmodowane 558 niż 598.

Panowie, czy ktos spotkal sie lub cokolwiek slyszal na temat sluchaweczek zawartych w ponizszym linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli podoba Ci się charakter brzmienia Kossów gorąco polecam rzucić uchem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Marshall-Major-Headphones.jpg

Jak widzisz, Fr@ntz twierdził na poprzedniej stronie, ze są chyba podobne (brzmieniowo) do kossów. Ciekawe jak z wygodą (kwadratowe muszle), ale wygląd mają kozak.

A z wcześniej omawianych senków serii 5, mnie się najbardziej podobają 595 ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez karczka

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Byłem na odsłuchu tych Marshalli, małe słuchawki, cisnące w uszy a jeszcze bardziej uciskające skronie. Dzwiek nawet bez dalszej analizy zdecydowanie mi nie odpowiada, pasmo wyraznie przesuniete do gory, jesli mowa o basie, to tylko ten wyższy(tego basu, co chciałbym usłyszeć, niestety nie było) . Nawet pan za ladą stwierdził, że całkowicie sie ze mną zgadza gdyż są to słuchawki do pracy dla gitarzystów. Krąg zdecydowanie zawęził sie do senków 555 - oczywiście nowe lub AKG K450. Wspominałem o 595 ale czuję sie przekonany, że używek niewarto, więc stac mnie tylko na 555.

akg k450 mają malutkie muszle. Może spróbuj wyciułać na akg k540.

k 540 to chyba nowszy model 530? Z opinii na ceneo wychodziło by na to że lepsze od HD555. Niby 530 są lepsze na średnicy i wysokich ale mają mało basu. 540 każdy widzę chwali i pod względem basu. Ciekawe jak to w praktyce jest. Jeśli coś kupisz to pochwal się.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Dzieki za pomoc w temacie, 555(nówki) utargowalem na 360zł, moze to na tyle dobra cena, ze nie warto dalej kombinować. Akg k450 - 275zł.

Słuchalem ich przez chwile u znajomego i zrobily na mnie spore wrazenie. Az wstyd napisac, ze byly podlaczone pod telefon i lecialy jakies popowe kawalki, podejrzewam, ze w mp3. Brzmienie bylo soczyste, wciagajace, muzykalne z niezle kontrolowanym, ale dosc obfitym basem. Dzwiek byl duzy i lekko przypominal dzwiek po wlaczeniu filtra "kontur". Wizualnie gadżecik ślicznie wyglądający. Senkow nie sluchalem, wizualnie bardzo mi imponują, tylko troche obawiam sie juz na wyrost tych cholernych pęknięć przy pałąku.

Nie wiem czy w tym wątku już to pisałem ale na wszelki wypadek potwierdzę. Faktycznie pękaja, ale wg mnie delikatnie. A może ktoś z kolegów próbował to reklamować? Ciekawe co na to serwis.

Nie wiem czy w tym wątku już to pisałem ale na wszelki wypadek potwierdzę. Faktycznie pękaja, ale wg mnie delikatnie. A może ktoś z kolegów próbował to reklamować? Ciekawe co na to serwis.

W kazdym razie wyglada to nieciekawie.

Ukryta Zawartość

Jestem oczarowany estetyką AKG K540, jesli graja podobnie do 450 a byc moze lepiej, to chyba wybor padnie na wlasnie ten model.

Ukryta Zawartość

Witam. Na początek- wiem, że was krew zalewa widząc kolejny z rzędu temat o ''słuchawkach do ~300złotych''. Lecz ja chciałbym abyście mi doradzili jakiś produkt który spełniał by moje wymagania jak najlepiej tj.

-słucham naprawdę różnej muzyki: klasycznej, trance, pop, rock, metal

-a najczęściej właśnie metal, a ściślej mówiąc death metal z naprawdę bardzo niskimi dźwiękami. I tutaj pojawia się dla mnie problem, ponieważ czy słucham na słuchawkach od mp3, kinie domowym, głośnikach komputerowych większość dźwięków zlewa się ze sobą. Po prostu trudniej mi wychwycić każdy jako pojedynczą nutkę. Wiem, że z niższymi rejestrami tak właśnie jest, a może (chyba nawet napewno) dochodzi do tego mój słuch, który wybitnie muzycznym nie jest. Chciałbym właśnie móc wychwycić te pojedyncze dźwięki, aby cały utwór stał się bardziej przejrzysty.

Czy takie kryteria w ogóle są możliwe do zrealizowania? A jeżeli tak, to czy np. ciepła i miła muzyka klasyczna nie zostanie przez nie zgwałcona?

Nie znam się na sprzęcie audio, ale szubrując w internecie znalazłem słuchawki CAL! Opisywane jako świetna jakość za dobre pieniądze. Co o nich myślicie?

Pozdrawiam!

Pluje sobie w brodę, poniewaz w sobote poszly mi kolo nosa prawie nowe 555 za 2 paczki plus transport. Rozgladam sie jeszcze troche wsrod AKG, zauwazylem tez na Allegro ładnie wyglądające Goldringi, model chyba o symbolu 150.

Właśnie takie nabyłem (dr-150) i grają naprawdę dobrze jak za tą cenę , a podobno po 200 godzinach jest jeszcze lepiej.

Witam, jako, że zmieniam miejsce zamieszkania i będę musiał zrezygnować z głośnego słuchania muzyki przymierzam się do zakupu jakiś porządnych słuchawek nausznych zamkniętych. Nie mam pojęcia, jeżeli chodzi o tematy związane z dźwiękiem, słuchawkami etc, dlatego piszę tutaj.

Najczęściej słucham muzyki typu rock, metal, punk rock i chciałbym słuchawki przeznaczone do takich brzmień.

Cena do 200 złotych.

Jest jeszcze opcja, żeby słuchawki działały bezprzewodowo (fale radiowe, bluetooth?) to wtedy jestem skłonny zapłacić do 250 złotych. Ale słyszałem, że przez brak przewodów traci się strasznie na jakości.

Słucham przeważnie muzyki w formacie mp3 lub ogg, >192kbps.

Warto się zainteresować czymś takim. Miałem, słuchałem, sprzedałem, żałowałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na chwilę obecną skłaniam sie w kierunku firmy AKG a konkretnie biorę pod uwagę dwa modele: K540 lub K172HD. Prosilbym o jakiekolwiek opinie na temat basu wspomnianych modeli. Na razie moim punktem odniesienia jest bas w K450 i przynajmniej takiego basu jakosciowo i ilosciowo winszowałbym sobie w zakupionych słuchawkach.

Witam!

Poszukuję słuchawek nausznych do 200zł. Będą podłączone do telefonu. Mam tam piosenki, tylko w jakości 128kb/s, a w porywach 192 ;p Słucham głównie rapu. Rozważam zakup AKG k518 i Creative Labs AURVANA LIVE.

Nie słyszałem akg, ale wg mnie CAL-e będą do rapu dobre. Solidna podstawa basowa, a i reszta pasma całkiem okej.

Tak na wszelki wypadek, CAL - Creative Aurvana Live

Witam

Przymierzam się do kupna słuchawek w cenie do 200 zł i naczytałem się wiele dobrego na temat : AKG K518 dj byłem zdecydowany prawie w 100% gdy natrafiłem na SONY MDR-XB500. I teraz mam dylemat które leprze ? Muzyka jakiej słucham to głównie reggae, hip hop

Pozdrawiam

Jak w temacie od jakiegoś czasu poszukuję dobrej klasy słuchawek ( bardziej stacjonarnych ale nie przeczę, że czasem podłączyłbym do odtwarzacza mobilnego :D )

Nie mam możliwości odsłuchu, w grę wchodzą jedynie sklepy internetowe.

Słucham głównie muzyki klasycznej i filmowej (czasem odsłucham sobię Enyi - bardzo lubię jej kawałki), przyznam , że lubię też rozkoszować się dźwiękiem przestrzennym w filmach.

Krótko podsumowując, szukam słuchawek:

- z dobrą sceną,

- nie zlewających dźwięków, dobrze odseparowujących poszczególne instrumenty

- przestrzennych

- o powalającej i krystalicznej jakości dźwięku instrumentalnego ( oczywiście jak na tą cenę )

- z dobrą dynamiką i wiernością

- raczej z małym basem, gdyż po prostu bas mnie męczy

Wiem, że do tej kwoty będzie trudno coś znaleźć - jeśli polecicie coś naprawdę dobrego jestem w stanie dołożyć max 100 zł

Jednak w pierwszej kolejności zakres który podałem, gdyż często mam kontakt z lepszymi słuchawkami wujka, więc nie potrzebuję niesamowicie drogich do swojego zacisza :P

Z góry dziękuję za pomoc

Witam.

Pytanko za 100 punktow czy Akg k530 nadadzą się do muzyki klubowej ?

Forum poprzeplatane jest wpisami iż słuchawki najbardziej nadadzą się do muzyki klasycznej.

Ale jak z tym basem ?

Poczytałem też trochę o HD380Pro i tu chociaż ponoć basu pełno są one zamkniete, co raczej mi nie sprzyja ponieważ mam duże uszy i raczej będę czuł dyskomfort, no i ponoć bardzo uciskają kolejny minus.

Walka trwa dyskomfort czy jednak AKG ? :)

No to Ci dam jeszcze jedną zagwozdkę. HD555 mają dużo (chodź to pojęcie względne, dla mnie odpowiednio) basu i są otwarte. Uszy sie nie grzeją i nie pocą. Stosunkowo mocno dociskają do uszu (porównując do np. denonów ah d7000) lecz są takiego kształtu, że to na pewno nie wada. Uszy nawet po kilku godzinach się nie męczą (przynajmniej moje i w dodatku noszę okulary "pod nimi")

Nie nawidze tego. Pytam "A" czy "B" a tu ktoś da Ci opcje "C" i jestem jeszcze bardziej zamieszany :)

W takim bądz razie AKG k530, HD380Pro czy HD555 ?

Co według was najbardziej nada się do muzyki klubowej ?

Stawiam na detaliczność, przestrzeń oraz nie najgorszy bas.

Edytowane przez Pawciu

Co znaczy najlepszy? Skrobnij coś więcej w porównaniu do hd555.

Bas w HD380 jest bardzo dobrej jakości, schodzi nisko i ma niesamowity impakt.

Jest to nowa "jakość" basu w tym przedziale cenowym.

HD555 są dobre, ale nie wybijają się niczym szczególnym, do spokojniejszej muzyki są lepszym wyborem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez selphy

A może wypowie sie jeszcze własciciel akg k530 ? Ponoć maja one bardzo dobra przestrzeń i detalicznosc jak to z tym basem w kawałkach klubowych ? I jak z głośniejszym słuchaniem muzyki ? :)

Zostaja wiec HD555 i AKG k530 do wyboru :) jak kolega wyżej wspomniał w hd380 nie zaznamy przestrzeni tak wiec odpadają.

Ocena brzmienia jest na pewno oceną mocno subiektywną dlatego to co mi sie spodobalo nie musi podobac sie innym. Dzis pojechalem do Saturna posluchac roznych sluchawek. Jako zrodlo testowe posluzyl jakis stary odtwarzacz Mp3 Zen V Plus firmy Creative. Te, ktore odsluchalem miescily sie w kwocie do 300 zeta, jedynie Senki HD280 przekraczaly ten pulap oraz AKG k540.

Odsuchalem kilka Philipsow, Soniakow, Denonow, kilka modeli AKG oraz wspomniane Senki. Najwiekszym rozczarowaniem dla mnie byly te ostatnie, dzwiek wydawal sie niezbyt obszerny, chirurgicznie przejrzzysty ale w mojej ocenie praktycznie bez basu. Nadmienie jednoczesnie, ze nie jestem wielbicielem przesadnych infradzwiekow a sprzetu slucham "w linii". Kazde z odsluchanych sluchawek mialy bas lepszy lub gorszy, mniejszy czy wiekszy, ale Senki mialy go zdecydowanie najmniej. Kompletną porazką okazal sie Philips a w szczegolnosci calkiem przyzwoicie wygladajacy model SHO 9560. Byc może nieslusznie krzywdze inne modele, ale to za sprawą tego, ze na pierwszy ogien poszly AKG k540, dla mnie bajka, dzwiek duzy, soczysty, miesisty, w miare naturalny, bez przerysowanej przejrzystosci no i ten bas :-),sa latwym obciazeniem i graja dosc glosno. Pewnie dlatego juz nic co bylo w dalszej kolejnosci podpiete, w mojej ocenie nie grało. Praktycznie z AKG odsuchiwalem jeszcze K450, k518, k519. Kazde z nich graly troche lepiej lub gorzej, ale reasumując bardzo atrakcyjnie, 518 mialy odrobine zbyt duzo basu, 519 calkiem przyjemnie, 450 graly najdynamiczniej i najglosniej, za to okazaly sie niewygodne na glowie, trzeba je dobrze wyregolowac i ulozyc na uszach aby jednakowo slyszec obydwa kanaly. Sluchalem tez modelu k512, ten zdecydowanie najmniej mi sie podobal, gdzies na srednicy byly lekko podkolorowane co nie przypadlo mi do gustu jak rowniez mialy zdecydowanie mniej basu od swoich braci oraz czulo sie brak dynamiki. To......tyle, ot taka sobotnia przygoda:)

Przepraszam za byka w słowie "wyregulować"

Ale rozumiem jeszcze nie stałeś się ich (540) posiadaczem? Ile "stoją" w saturnie? Wg ceneo, najtaniej w Warszawie to 329zł.

A właśnie. Jak to temat o słuchawkach to ja może przy okazji trochę prywaty odwalę.

Jeśli komuś coś w tym słuchawkowym temacie podpowiedziałem lub po prostu, ma ochotę, to możecie koledzy na mnie oddać głos w konkursie ;)

Oto link:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam ;)

Ukryta Zawartość

Ale rozumiem jeszcze nie stałeś się ich (540) posiadaczem? Ile "stoją" w saturnie? Wg ceneo, najtaniej w Warszawie to 329zł.

W Satku stoją 399, zastanawiam sie, bo mam gwarancje oryginalnosci oraz 2-letnią gwarancje oficjalnego dystrybutora na kraj, w netowych magazynach stoją po okolo 350 zeta, bez problemu podjezdzam na Skierniewicką do Mp3 Store i mam, ale moze lepiej jednak w Satku?, kurde zeby te k450 byly wygodniejsze i lepiej ukladalne na glowie.....:(

Mimo wszystko 540 mają bardziej naturalny i wysublimowany dzwiek, jestem pod ich ogromnym wrazeniem, poza tym "dizain":) - pierwsza klasa.

I z góry wszystkim ewentualnym głosującym dziękuję już teraz, żeby później nie zaśmiecać wątku

Ciekaw jestem jak na żywo wyglądają. A co do zakupu, ten sklep wydaje się być solidny ;)

Ukryta Zawartość

To właśnie tam "stoją" 329

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi