Skocz do zawartości
IGNORED

Boston Accoustics A26 jaki wzmacniacz

darthmaul2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Panowie, znalazlem sie tutaj poniewaz potrzebuje porady dotyczacej doboru sprzetu stereo ktory zamierzam na dniach sobie zakupic. Niestety prawda jest taka ze znam sie na muzyce lecz o sprzecie hi-fi nie mam za duzo pojecia. Praktycznie od miesiaca siedze na necie w poszukiwaniu sprzetu ktory bylby dostosowany do moich wymagan lecz niestety bez fachowej wiedzy sie nieobejdzie. A mianowicie sprawa jest prosta (lub nie !) szukam w miare dobrego sprzetu, nowego, ktory bedzie gral w pokoju 20m. Muzyka ktorej slucham to raczej tematy rockowe, muzyka elektroniczna (nie techno) czasem reege, folk. Problem w tym ze nie przebywam aktualnie w polsce a na lokalnym rynku jest maly wybor producentow hi-fi, doslownie kilku. Jesli chodzi o glosniki sa to Pioneer Bose Yamaha Wharfedale Denon Boston Accoustics Mission Monitor Audio KEF Roksan Bowers & Wilkins Dali a jesli chodzi o wzmacniacze Marantz Denon Bose Yamaha Pioneer Sony Roksan Nad Rotel MusicFidelity. Jesli chodzi o kolumny to znalazlem ostatnio wlasnie promocje na monitory Boston Accoustics A26 w cenie 200 euro z pare. Maja naprawde dobre recenzje i jak wyglada posiadaja znakomity stosunek ceny do jakosci. Jesli chodzi o elektronike to nie mam pojecia nawet od czego zaczac, Wacham sie pomiedzy zlozeniem systemu z klockow a jakims systemem mini w stylu Yamaha BRX-750, Denon D-F109. Nie mam jakis gigantycznych wymagan co do jakosci dzwieku, nie jestem zadnym audiofilem ale tez podkreslam nie mam uszu z drewna !!! Byle lupanie w stylu starych Altusow na pewno mnie nie zadowoli. Poprostu chcialbym miec sprzet ktory w 100% zaspokoi potrzeby przecietnego sluchacza. Co wazne dla mnie chcialbym miec mozliwosc podpiecia zestawu pod tv i laptopka. Na sprzecik chcialbym wydac w okolicach 4000 - 5000 tys zl. Na Boston Accoustics A26 sie nie uparlem, moze z podanych producentow mozna wybrac cos lepszego ?? Najgorsze jest to ze nie mam zadnych mozliwosci zeby sobie gdzies odsluchy w sklepie zrobic. Musze poprostu polegac na doswiadczeniu fachowcow w tej dziedzinie. Prosze o jakies propozycje bo sam to wszystko spartole, zamiast dobrej muzy bedzie sieczka. Pozdrawiam forumowiczow

https://www.audiostereo.pl/topic/102987-boston-accoustics-a26-jaki-wzmacniacz/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zasugerowałbym zestaw złożony ze wzmacniacza NAD C356BEE z wbudowanym przetwornikiem DAC (http://www.q21.pl/nad-c356-bee-dac.html) umożliwiającym połączenie z komputerem i innymi źródłami cyfrowymi i uzyskaniem wysokiej jakości dźwięku oraz z kolumn Paradigm Mini Monitor v.7 (http://www.q21.pl/paradigm-mini-monitor-v-7.html). Jest to konfiguracja, która spokojnie dobrze nagłośni Twoje pomieszczenie, gwarantując dynamikę i pełny, wyrównany dźwięk, który moim zdaniem idealnie spasuje się z Twoimi preferencjami.

Przyjrzyj się mojej propozycji, w przypadku pytań służę pomocą. Szkoda że nie możesz skorzystać z odsłuchu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zasugerowałbym zestaw złożony ze wzmacniacza NAD C356BEE z wbudowanym przetwornikiem DAC (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) umożliwiającym połączenie z komputerem i innymi źródłami cyfrowymi i uzyskaniem wysokiej jakości dźwięku oraz z kolumn Paradigm Mini Monitor v.7 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jest to konfiguracja, która spokojnie dobrze nagłośni Twoje pomieszczenie, gwarantując dynamikę i pełny, wyrównany dźwięk, który moim zdaniem idealnie spasuje się z Twoimi preferencjami.

Przyjrzyj się mojej propozycji, w przypadku pytań służę pomocą. Szkoda że nie możesz skorzystać z odsłuchu.

z odsluchem nie ma szans. Jesli chodzi o wzmacniacz to jest on do zdobycia na tutejszym rynku, lecz z glosnikami Paradigm raczej nie da rady bo niema zadnego dystrybutora na tutejszym rynku. Wchodzi cos z marek ktore podalem wyzej lub kupno w polsce i wysylka za granice jesli byla by taka mozliwosc. Jestem ciekaw czy sa firmy ktore maja mozliwosc wysylki zakupionego towaru za granice. Jesli nie to jak wyzej pozostaja marki ktore podalem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.