Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz vs Yamaha vs Denon ? Pomozcie zdecydowac !

darthmaul2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kupuje poto aby sprzedac. Pozatym co dla Ciebie jest zlomem i badziewiem dlamnie moze byc wystarczajace. Pewnie w przeciwienstwie do Ciebie nie sluchalem nigdy sprzetu powyzej 100 tys pln i nawet niewiem jak to moglo by brzmiec. Wiec jestem w lepszej sytuacji niz Ty bo nie mam punktu odniesienia co do jakosci brzmienia i moje wymagania nie sa wystrzelone na orbite. To tak jakbys jezdzil pozyczonym Ferrari kilka dni a poznie jechal bys kupic sobie samochod na gielde i wszystkie te samochody porownywal bys do tego ferrari. Czyli wszystkie samochody jakie by sie tam znajdowaly to praktycznie dla Ciebie byly by zlomy !!! Co oczywiscie jest nieprawda !! Ja akurat jestem w tej sytuacji ze taka ferrari nie jezdzilem (odnosnie sprzetu) wiec pewnie zadowole sie nizszej jakosci brzmieniem niz Ty. Poprostu prosilem o rade najlepszy nowy sprzet w cenie do 7000 - 80000 pln. to wszystko

To JEST badziewie, a nie, że dla mnie. Wzmacniacze w nich poległy z E1 za 600zł, a nie za 100tys., jak piszesz. Mówię Ci to po pół roku testowania tych zestawów, Marantza, Denona, Pioneera, Harmana i innych. Oczywiście, możesz być początkowo zadowolony, dopóki nie usłyszysz sprzętu 3 razy tańszego, a grającego lepiej pod każdym względem.

oczywiscie jedno zero obciac prosze ! :-)

Panowie znalazlem nowego ARCAM FMJ A19 w cenie 599 euro. Czy to rowniez jest badziew ??? Pewnie sie okaze ze tak .

Ludzie ci radza wyzej , pisza jak sprzet ja te zci podpowiedzialem a ty swoje? wiec po co sie pytasz ludzi jak ty i tak cos znajdziesz co ladnie wyglda i bedzie sie pytal .Co do cyrusa co znalalzles to ja bym uwazal , ten spzret nie jest juz nowy a co maja cyrusy do siebie ze sie psuja starsze modele , poczytaj na angilelskich forach,

Pewnie jutro znowu coz najdziesz w necie co ci sie podoba i znowu zapytasz?Wiesz o tym ze nie ma zlych klockow i bardzo dobrych spzretow sa zle dobrane do reszty toru , jesli kupisz cos z uzywanych spzretow do 8 tysiecy pownienes miec dobry sprzet , ale musisz najpierw posluchac kilka zestawow i stwierdzis jaki dziwek ci sie podoba :)

:)

oczywiscie jedno zero obciac prosze ! :-)

Panowie znalazlem nowego ARCAM FMJ A19 w cenie 599 euro. Czy to rowniez jest badziew ??? Pewnie sie okaze ze tak .

Miałem podobne przejścia jak u Ciebie, też wolałem kupić nowe ale droższe i oczywiście musiało wyglądać! Jednak muszę przyznać że nie opłaca się brać nówki sprzętu. Najsensowniej szukać okazji sprzętu na gwarancji, rocznych albo dwuletnich. Cenowo można zejść praktycznie o połowę taniej.Co to daje? Nie ma się co oszukiwać, nowy sprzęt żeby jakoś grał to trzeba dać ok 20tys za całość, włącznie z kablami i innymi duperelami. Ale jak dobrze poszukasz i nie będziesz się śpieszył to ten sam sprzęt można kupić za połowę ceny , praktycznie nowy na gwarancji.Taki to urok audiomanii. Kto się śpieszy ten tylko traci.Trzeba czekać na okazję jak wędkarz na rybę.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.