Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Onkyo TxNr717

onkyo717

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś może mi pomóc dobrać kolumny do amplitunera Onkyo txnr 717. Szukam czegoś co mocą będzie zbliżone do wymogów amplitunera. Jeśli chodzi o dźwięk to chodzi mi o czysty soczysty ale niesypiący piachem po uszach. (kiedyś miałem Altus 300 tylko ze to juz nie ta epoka) Skłaniałem sie w kierunku Klipsch RF-82 albo Monitor Audio -miedzy BX6 - Rx6 a może aż RX8. I teraz zwracam się o pomoc do Was czy są jeszcze jakieś godne uwagi kolumny , które warto odsłuchać w cenie do 6 tys PLN

https://www.audiostereo.pl/topic/103131-kolumny-do-onkyo-txnr717/

Witaj,

podaj trochę więcej szczegółów, przede wszystkim jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie zestawu (czy tylko filmy, kino, czy także muzyka), przy muzyce jakie zazwyczaj słuchasz gatunki, jakie dokładnie preferujesz brzmienie. Czy budżet 6 tys. zł. dotyczy zakupu tylko dwóch kolumn, czy pełnego systemu 5.0 / 5.1.

Czekam na szczegóły, które pozwolą mi zaproponować kilka konkretnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Salon 4,5 na 6,5 m. oczywiście w dzień muzyka a wieczorem dobre kino z efektami. Preferuje każdy rodzaj rytmicznej i dobrej muzyki . Chcialbym podobnego dzwieku jak altusy 300 ale zarazem czegos nowego na czasie ....czystego dzwieku zarazem przy ciechej jak i glosniejszej muzyce. Ważne jest żeby do zestawu sub. był dodatkiem a nie gwarantem dobrego basu.

6 tys PLN to max.za kolumny nawet ale mogą być dużo tańsze jeśli bedą warte zainteresowania. a cena za zestaw (5.1)to odrębna sprawa.:)

Do onkyo polecają kolumny klipsch,spróbuj wybrać coś od nich.Możesz posłuchać go też na jakichś Bowersach.Chociaż jest to nowy amplituner,a te nowe sprzęty od onkyo jakieś takie jazgotliwe są.Ale nie martw się yamaha pod tym względem jest znacznie gorsza,nie wiem co niektórzy ludzie widzą w amplitunerach tej firmy:)

Witaj,

moim zdaniem najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie zbudowanie zestawu na bazie kolumn Paradigm Monitor. Na przód w Twoim pomieszczeniu idealnym rozwiązaniem będzie Paradigm Monitor 11 v.7 - http://q21.pl/paradigm-monitor-11-v-7.html, system uzupełnij Atom Monitor v.7 i głośnikiem centralnym. Jako subwoofer zdecydowanie proponuję jeden z modeli REL, idealnym rozwiązaniem byłby Rel T7 - http://q21.pl/rel-t7.html.

Jest to naprawdę bardzo dobry system kolumn, nawet w przyszłości jeśli zmienisz amplituner na model wyższy, kolumny spokojnie będą odpowiadały klasą.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. W przypadku pytań, oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

zgadzam się z konkurencją :). Paradigm to świetny wybór. Może 11 a może monitor 9 (mniejsze i troszkę inny charakter basu). Konturowe, dynamiczne brzmienie.

Monitor Audio to liniówka do Jazzu, klasyki. I tu z serią RX amplituner do końca sobie nie poradzi jeżeli chodzi o produkcję szczegółów i kulturę brzmienia.

Nie zgadzam się z określeniem 'kup cokolwiek'. Jest to bardzo przyzwoity amplituner. Zależy oczywiście do czego porównujemy. Zawsze trafimy lepszy jak i gorszy od wspomnianego 717.

Jako dopełnienie basu wystarczy Paradigm PDR-100.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

reasumując z wielu wiadomości - podpowiedzi wyselekcjonowały się cztery propozycje

-Wharfedale Diamond 10.7

-Taga Harmony Platinum F-120

-Paradigm Monitor 9 v.7

-Klipsch rf-82

czy macie jeszcze jakieś propozycje ?

W tym przedziale cenowym przemyślał bym jeszcze najnowsze Magnat Quantum 677. Podobna cena do Wharfedala czy Taga, a efekt o wiele lepszy. Jak masz do wydania więcej gotówki to polecam Ci bardzo rewelacyjny model Magnat Quantum 757. A jak masz jeszcze więcej to przemyśl najnowsze Heco Celan 502 GT oraz 702 GT - przemyślał bym te modele zamiast RX6 i RX8. Wykonanie oraz granie serii GT jest o klasę wyższe, a kolumny w kolorze Piano Palisander wyglądają bajecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.