Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 370 & NAD C 372

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,jak w temacie oba wzmacniacze wywodzą sie prawdopodobnie z modelu 319.Budowa jest mi znana ale interesują mnie różnicę brzmieniowe obu modeli.Proszę o Wasze sugestie i opinie

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/103253-nad-c-370-nad-c-372/

Trzeba uważać z doborem kolumn. To bardzo mocne piece i w nieodpowiedniej konfiguracji np. z przebasowionymi podłogówkami będzie miazga, a nie dźwięk.

Najlepsze były by jakieś "zwiewne" paczki.

Gość

(Konto usunięte)

W mojej ocenie różnic brzmieniowych między tymi dwoma modelami praktycznie brak.

Osobiście wybrałbym jednak nowszą wersję - C 372.

Możesz poczytać też ten wątek: http://www.audiostereo.pl/nad-c372c370-czy-nad355bee_82539.html

Mam c370, blisko 3 lata. Nie wiem czemu ludzie wszędzie piszą jak to one "sr**ą basem". Nie wiem czy to wina mojego pomieszczenia czy może mojego egzemplarza nada, ale u mnie wszystko jest ok. Wzmacniacz gra neutralnie, z lekko wysuniętą średnicą. Owszem potrafi kiknąć ale wtedy gdy trzeba, nadmiaru basu nie zauważyłem ani przy wcześniejszych kolumnach jamo e350 czy obecnych ZAPH SR71. Wzmaki, które grają przewalonym basem to imo yamahy, technicsy czy polskie unitry ale nie ten nad. Słuchałem też nada na 3 drożnych kolumnach z oddzielną kolumną niskotnonową (wysoki aluminiowy seas, 2x sredni perless + niski dayton) i również nie zauważyłem grania basem, kolumny z tym wzmakiem co prawda potrafiły zatrząść chałupą ale tylko przy wymagającym tego repertuarze.

Mam c370, blisko 3 lata. Nie wiem czemu ludzie wszędzie piszą jak to one "sr**ą basem". Nie wiem czy to wina mojego pomieszczenia czy może mojego egzemplarza nada, ale u mnie wszystko jest ok. Wzmacniacz gra neutralnie, z lekko wysuniętą średnicą. Owszem potrafi kiknąć ale wtedy gdy trzeba, nadmiaru basu nie zauważyłem ani przy wcześniejszych kolumnach jamo e350 czy obecnych ZAPH SR71. Wzmaki, które grają przewalonym basem to imo yamahy, technicsy czy polskie unitry ale nie ten nad. Słuchałem też nada na 3 drożnych kolumnach z oddzielną kolumną niskotnonową (wysoki aluminiowy seas, 2x sredni perless + niski dayton) i również nie zauważyłem grania basem, kolumny z tym wzmakiem co prawda potrafiły zatrząść chałupą ale tylko przy wymagającym tego repertuarze.

Nie miałem na myśli, że gra basem. Chodziło mi o nietrafione zestawienie mocnego, zdrowo kopiącego wzmacniacza (niekoniecznie nada) z jakimiś kolumnami podłogowymi z dominacją basu np. podłogówki JBL serii E z 2x20 cm na basie + bassreflex, które są dobre tylko do kina domowego

Stąd się biorą niezgodne z rzeczywistością, nieszczęśliwe recenzje wszystkich wzmacniaczy do których podpięto marketowe barachło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.