Skocz do zawartości
IGNORED

Pytania o budżetowy pre-amp...

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

to mój debiut w tej zakładce. Co prawda jestem zadeklarowanym fanem cyfryzacji, ale jakiś czas temu zaczął mnie drażnić widok nieużywanych płyt winylowych w moim domu. Postanowiłem przejść się do piwnicy, gdzie znalazłem Technicsa SL-QD33 z prawie nową wkładką Ortofona jeszcze z czasów studenckich. W torze, aby popłynęła muzyka, brakuje mi zatem tylko jakiegoś przedwzmacniacza. Co byście polecili? Nie ukrywam, że budżet mam mocno okrojony - w maksie 800-1000 zł choć gdyby było 500 to bym się bardzo cieszył - nie ma sensu dla dosłownie 8 płyt kupować czegoś droższego.

Widziałem Pro-Jecta Phono Boxa, Tube Box niestety za drogi, choć lampa w moim cyfrowym świecie byłaby mile widziana :). Widziałem jakiegoś klocka za kilka stówek od Cambridge Audio, małego Thorensa... jednak kompletnie nie wiem jak to gra. Pomożecie?

Aktualnie używane elementy układanki w opisie.

https://www.audiostereo.pl/topic/103264-pytania-o-bud%C5%BCetowy-pre-amp/
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak nie znajdziesz nic diy, używki jakiej to to jest kawał maszyny:

http://allegro.pl/pro-ject-phono-box-se-ii-przedwzm-gramofonowy-i3179529039.html

Spora możliwość regulacji, filtr subsoniczny, neutralny dźwięk, raczej nie lampowy :)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Ja poszukałbym S/H Lehmanna Black Cube. Czasem zdarzają się używki - i właśnie w zakresie cenowym oczekiwanym przez Ciebie.

Nie ma porównania do wyrobów Projecta - na korzyść Lehmanna, rzecz jasna. Używam go z dużo droższym systemem, dla dużo większej

ilości płyt, z pełnym zadowoleniem.

natomiast ja, bym zaczął od przeczytania FAQ punkt 8

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

Co byście polecili? Nie ukrywam, że budżet mam mocno okrojony - w maksie 800-1000 zł

W wymienionym budżecie masz:

Pro-Ject Phono Box SE II,

Pro-Ject Phono Box DS (1090 zł),

Cambridge Audio Azur 651 P,

Thorens MM-005.

To wszystko łatwo dostępne rzeczy, zarówno przez sieć www, jaki i w wielu sklepach "od ręki", do pożyczenia za kaucją i posłuchania w spokoju przez dni parę.

Proponowanego Lehmanna nie kupisz w w/w budżecie, chyba jest już w ogóle nie produkowany. Miałem go kiedyś w domu do posłuchania z opcją zakupu w cenie 1000 zł i posiadając wówczas Pro-Jecta Phono Box SE nie skorzystałem z oferty, bo poza nieco głośniejszym basem nie dawał lepszego dźwięku, a w dziedzinie otwartości i przestrzenności brzmienia było nawet gorzej. Na używane pre gramofonowe warto oczywiście polować, te rzeczy psują się rzadko, ale sęk w tym, że wielu o tym wie i polowanie jest przez to wyjątkowo długie.

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.