Skocz do zawartości
IGNORED

Mac Mini jak duzy RAM

piotr_watt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poniewaz sie przymierzam do przejscia na pliki z cd,zdecydowalem sie na zakup mac mini i mam dwa pytania:

-czy 4gb ram wystarczy czy konieczne jest min 8 gb ,na poczatek zamierzam wykorzystac itunes potem moze puremusic lub inny odtwarzacz?

-czy gdy bede musial np podlaczyc zewnetrzny dysk przez usb /gdy 500gb bedzie juz za malo/ muzyka bedzie odtwarzana tak samo jak z wewnetrznego dysku,czy moze byc jakas roznica?

z gory dziekuje za odpowiedz

p.s.

przepraszam za brak polskich znakow ,ale to dowod mego komputerowego nieobycia:)

juz jestem przerazony jak ja ustawie polskie znaki w angielskim OSie maca:)

https://www.audiostereo.pl/topic/103325-mac-mini-jak-duzy-ram/

Ja posiadam acer revo kupiony za 500 a na nim xbmc :) pliki czytam po usb na aktywne dynaudio

Steruje nim z ipada i mogę strumieniowac na xbmc protokolem applowskim air, mam tez sbt tez wygodne sterowanie z ipada, myślałem nad Mac mini ale jezeli ma stać bez wykorzystywania go do netu czy osx to nie ma sensu i kupiłem revo na atomie

Focal + Naim

Hej! Ja posiadam MB Pro i 4G pamięci RAM spokojnie wystarczy do normalnego użytkowania komputera. Z programów na IOS polecam Audirivana, wg mnie najwięcej zmian pozytywnych do odtwarzania muzyki właśnie wniósł ten program. Pliki z zewnętrznego dysku podpięte do Maca będziesz odtwarzał bez żadnych problemów, tak jak z wewnętrznego dysku.

PS. Ustaw klawiaturę na Polski Pro i będziesz miał polskie znaki z każdym ALT. (nie ważne z której strony)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.