Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki używane do 1500 zł (Hd650 czy Stax SR-5 Gold)

piotrek_poz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym do swojego toru audio dokupić słuchawki. Poszukuje słuchawek maksymalnie do 1500 zł (raczej coś z używek)

Natrafiłem na allegro na Stax SR-5 Gold (z 1500zł) od jednego z forumowiczów. Niestety nie mogę znaleźć za wiele opinii o tym konkretnym modelu , choć sama marka mówi wiele za siebie. Natomiast używane Sennheisery HD 650 można kupić coś za około 1100 zł. Czy są to słuchawki porównywalne czy jednak staxy zagrają lepiej od tych hd 650 ? Preferowana muzyka to rock. Chciałbym , aby słuchawki były melodyjne , nie muszą być super detalicznie. Zależało by mi także na szerszej scenie.

Mam świadomość , że jesli te hd650 nie podejdą mi to pewnie nie będzie problemu z ich odsprzedażą za rozsądną cenę . Czy macie inne typy z używek maksymalnie do 1500 zł .

Jakie macie opinie o wzmacniaczach słuchawkowych Holdegron ?

Witaj,

podany model STAX to świetne, ale leciwe nauszniki, nie proponowałbym Ci jednak ich do rocka.

Biorąc pod uwagę wzmacniacz Holdegron i Twoje preferencje brzmieniowe, proponowałbym zwrócić uwagę na słuchawki Beyerdynamic T70 lub T90. Moim zdaniem w muzyce rockowej lepiej sprawdzą się niż nawet HD650. Finansowo przy rabacie klubowym powinno być satysfakcjonująco, a nie ryzykujesz zakupu słuchawek używanych.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania, w przypadku pytań lub oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Stax to inny charakter grania niż HD650 (sam je teraz mam). Jeśli szukasz energii, basu i mocy to poszedłbym w HD650. Stax to raczej detaliczność, zwiewność, subtelność ale i szybkość. Każde z nich w pewnych aspektach uzupełniają się nawzajem. I według mnie trudno je porównywać.

A odnośnie T70, to do rocka ich nie polecam (mam je). To lepsze słuchawki do kameralistyki, wokali, jazzu, symfoniki, w nich jest piękna lekkość i czynią wokale bardzo czarującymi. Ale słuchając Dire Straits lepiej się czuję mając na głowie HD650.

Zdecydowanie rozważyłbym T90.. Ale może zabraknąć impaktu do niektórych podgatunków rockowych.

za HD 650 nie opłaca się dać więcej niż 900zł,warto posłuchać DT 990 PRO,choćby tak dodatkowo,do rocka są idealne ze względu na mocny bas i całkiem sporą przestrzeń,słuchałem na nich mocnego,brudnego hałaśliwego rocka i nic się nie zlewało a bas był stale obecny,z tym że mój wzmacniacz to SCHIIT LYR.

Holdegrona nie mam, planuje coś do tego , ale poczytałem trochę to bardzo przekonuje mnie Lovely Cube klon lehmana . A wybór słuchawek padnie na Hd650. Reszta toru gramofon Thorens Td-318 do tego NUDA II i wzmacniacz arcam alpha 9.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Warto pomyśleć też o Matrix M-Stage. To też jakiś klon Lehmanna a do tego uniwersalny w ustawieniach. HD-650 to takie pewniaki. Nie powinieneś żałować zakupu. Myślę, że z tych słuchawek za jakiś czas da się jeszcze więcej wycisnąć jeszcze lepszym wzmakiem w Twoim zestawie.

O Lovely Cube . Tak trafo pewnie zakupię na toroidach. A mam pytanie czy warto dokupić od sprzedawcy Dual OPA627 oferuje on za 12 $ ? czy inną kombinacje w opampach zastosować bo sprzedawca też ma takie

Opa 1612, albo 2228 .... chyba najlepsze z tanszych. A trafo polecam z trafbera, konkretne trafka audio, nieszumiace, niebrumiace, kompletna cisza.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.