Skocz do zawartości
IGNORED

PC Stere 2.0

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez cir, 1 Czerwca 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 1 Czerwca 2013 - Brak powodu

Witam!

Planuję zakupić zestaw stereo do komputera, ponieważ mój stary zestaw Logitech X540 (spięty na zintegrowaną) już się wysłużył :)

Ogólnie planuję zakup 2 kolumn podłogowych, do tego wzmacniacz i DAC do PC

Słucham każdego gatunku muzyki, Rap, Drum'n'Bass, Neurofunk, House, Jazz, Ambient, Soul, Klasyka itp tip.

mój pokój to 16m^2 (ze skosami, zaczynają się od 175cm od podłogi), biurko naprzeciwko okna połaciowego zintegrowanego z oknem ściennym (mogę wrzucić fotki na życzenie, jeśli to potrzebne ;) )

Ogólnie chciałem przeznaczyć na to przedsięwzięcie 2000zł (+/- kilka stówek), chciałbym by grało to dobrze, w pełnym paśmie (choć przynajmniej by dolna granica nie zaczynała od 100hz>) :)

Gram dużo, dużo oglądam filmów i dużo słucham muzyki, sam również tworzę muzykę (stąd pełne pasmo i dobry dźwięk, wiem, nie będzie to grało jak monitory studyjne po 10tysięcy za sztukę, nie liczę na to, ma po prostu grać dobrze i nie męczyć ucha :) ).

Kolumny które przykuły moją uwagę to Jamo S718 i JBL Studio 180

Wzmacniacz używany (nie chcę przepłacać za ładną obudowę, kilka cyfrowych bajerów i all made in china) bądź nie (jeśli trafi się jakiś dobry i solidny, jak kiedyś produkowano :) )

DAC myślałem nad FiiO E07K + FiiO E09K, gdyby jakimś cudem pojawił się zastrzyk gotówki celowałbym w Nuforce HDP

Ewentualnie coś co polecicie :)

To samo tyczy się kolumn i wzmacniacza :)

Ogólnie chciałbym zmieścić się w tych 2000zł lecz jeśli jakiś ciekawy i solidny zestaw przekroczy ten budżet (oczywiście nie o 1000zł :D) nie będę uciekał się do dekapitacji :P

Pozdrawiam i z góry dziękuje za posty/porady/propozycje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.