Skocz do zawartości
IGNORED

ciepły interkonekt

jaś

Rekomendowane odpowiedzi

Ciepły IC najczęściej zabiera górę, i wypycha przełom średnicy i basu.

To sa tylko obiegowe opinie, ale po czesci prawidlowe.

Obiegowe, poniewaz wszystko zalezy od systemu.

U mnie The Second gory nie zabiera, conajwyzej sprawia, ze gora juz nie przeslania tak silnie reszty pasma.

Prawidlowe, poniewaz to wypchanie nastepuje, i moze byc korzystne. Zaleznie od konfiguracji.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Moje interkonekty się nie nagrzewają. Nie rozumiem zatem problemu związanego z ciepłym interkonektem? W sensie, że jak go troszkę rozgrzeję (np. na noc pod poduszkę), to mi się dźwięk w systemie zmieni, większa scena etc.?

A tak poważnie: najlepiej umów się w jakimś salonie na wypożyczenie różnych kabli. Nie chcę podważać kwestii wpływu okablowania na przekaz systemu, bo każdy ma własne uszy. Jeśli słyszysz ich wpływ to zamówienie kilku kabli byłoby najrozsądniejsze.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Wasze wypowiedzi trochę rozświetliły mi umysł . Mam jakiś pomysł . Nigdy jakoś nie wierzyłem że kabel może miec wpływ na sygnature brzmienia . Jak czytam jak ładnie opisujecie co może kawałek drutu zrobić z dżwiekiem zaczynam wierzyć że może tak być faktycznie .Ile to jest po stronie percepcji a ile to faktyczne zmiany to już inna sprawa , tego nie da sie zmierzyć przyrządami . Jaka jest róznica pomiedzy odtwarzaczem za 1000 zł , 5000 , 15000 poza ceną też niewiele osób zauważy , to są róznice tak subtelne że dla wiekszośći " normalnych " osób z poza forum wręcz pomijalne .Mam niedługo dostać tego Harmonixa , zobaczymy a właściwie posłuchamy tego ciepła ( z kaloryfera )

Nigdy jakoś nie wierzyłem że kabel może miec wpływ na sygnature brzmienia . Jak czytam jak ładnie opisujecie co może kawałek drutu zrobić z dżwiekiem zaczynam wierzyć że może tak być faktycznie .Ile to jest po stronie percepcji a ile to faktyczne zmiany to już inna sprawa , tego nie da sie zmierzyć przyrządami .

I nadal ufaj tylko sobie, bo jak zaczniesz czytac cudze mysli, a co gorsza w nie wierzyc, to staniesz sie sugestywny i podatny. Tylko jedna opinia ma sens... Twoja wlasna.

...

. Jaka jest róznica pomiedzy odtwarzaczem za 1000 zł , 5000 , 15000 poza ceną też niewiele osób zauważy , to są róznice tak subtelne że dla wiekszośći " normalnych " osób z poza forum wręcz pomijalne ...

Moim zdaniem różnice pomiędzy dwoma różnymi odtwarzaczami np po 5tyś są znaczne !!!

a w temacie wątku - można spróbować IC Audio Note Lexus.

----------------------------------------------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.