Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz A-9711

voio77

Rekomendowane odpowiedzi

to chyba żart może 400 pln.Ludzie chyba zwariowali za ten złom tyle kasy nie wiele sie różni od 9511 który bez trudu kupisz za 250-300 pln,ciut lepsza jest 9911 ,ale nie warta wiecej jak 800-1000 pln.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859539
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciekawe, A-9711 debiutował pod koniec lat 90-tych. Chyba jeszcze 2000/2001 był w sprzedaży. I co? Już jest potrzebna regeneracja? Klocki 20-30letnie śmigają aż miło. Może on po prostu był zepsuty. Dźwiękowo nie warto.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859557

Podaj namiary na tego cwaniaka,chce tyle ile w sklepie kosztowały.

Tak się składa że kupowałem od tego jak piszesz cwaniaka i jestem bardzo zadowolony sprzet ma już 6 lat i żadnej awarii.Wcześniej miałem DENON AVC-A1SR ,DENON AVC A1HD Zaraz niedlugo po gwarancji zaczął sie sypać przestały działać wejścia hdmi,YAMAHA DSP-AX1,YAMAHA DSP-Z9 notorycznie wyłączała się przy moich kolumnach i grzala się jak cholera.Amplitunery za gruba kase i takie defekty to jakies żarty.Nigdy w życiu nie kupie już nowej elektroniki audio.pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859721

W wypadku starych flagowych AVR cena 1999 pln i gwarancja 10 letnia na model 989 topowy jest całkiem zrozumiała,i nie mam żadnych obiekcji,ale ten wzmacniacz który jako nowy w 2000 roku kosztował 2,200 pln,a teraz oferuje go za 1400 to przegiecie ,tym bardziej że tam nie ma sie co psuć, selektor przełącznik zmiany żródła,oraz potencjometry i to wszystko,nic innego tam nie siadało,tak wiec za co każe sobie płacic te 1400 pln.Ja miałem model 9911 który tu kupiłem za 990 pln stan gabinetowy,ale mi nie podpasował,i go sprzedałem na alledrogo nawet chyba z 50 pln zarobiłem na nim,co mnie zdziwiło.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

typowe dla tych wzmacniaczy.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859760

W wypadku starych flagowych AVR cena 1999 pln i gwarancja 10 letnia na model 989 topowy jest całkiem zrozumiała,i nie mam żadnych obiekcji,ale ten wzmacniacz który jako nowy w 2000 roku kosztował 2,200 pln,a teraz oferuje go za 1400 to przegiecie ,tym bardziej że tam nie ma sie co psuć, selektor przełącznik zmiany żródła,oraz potencjometry i to wszystko,nic innego tam nie siadało,tak wiec za co każe sobie płacic te 1400 pln.Ja miałem model 9911 który tu kupiłem za 990 pln stan gabinetowy,ale mi nie podpasował,i go sprzedałem na alledrogo nawet chyba z 50 pln zarobiłem na nim,co mnie zdziwiło.

Ukryta Zawartość

typowe dla tych wzmacniaczy.

Ja kupilem ten amplituner za 6200 zl i dostalem 5 lat gwarancji na niego.Zaden cwaniaczek nie daje takiej gwarancji :).To nie zadna fikcja tylko czysta prawda.U dystrybutora było to 2 lata i koniec

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859781

Ukryta Zawartość

gratuluje ,jednak jest sporo szaleńców.

Facet ma talent ,tyko pogratulować,że znajduje nabywców za te pieniądze to mistrzostwo świata.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859827
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tam nie ma sie co psuć, selektor przełącznik zmiany żródła,oraz potencjometry i to wszystko,nic innego tam nie siadało

Otóż to. Jak widać jest to ściema.

Ja kupilem ten amplituner za 6200 zl i dostalem 5 lat gwarancji na niego.Zaden cwaniaczek nie daje takiej gwarancji :).To nie zadna fikcja tylko czysta prawda.U dystrybutora było to 2 lata i koniec

Dołóż jedno zero dam Ci 50 lat gwarancji.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2859907
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 16 Czerwca 2013 - na prośbę autora
Ukryte przez misiomor, 16 Czerwca 2013 - na prośbę autora

Żeby już forum nie zaśmiecać.On się okazał oszustem.Wieć prosze was o wybranie dobrego wzmacniacza używanego.Do 1200zł.

A wiec jednak coś przeczuwałem ze to ściema,nikt jednak nie da ci gotowej recepty co masz kupić,to nie jest takie proste.Wiedz jednak ze zdecydowanie lepiej zainwestować te pieniądze w sprzęt używany.Poczytaj,poobserwuj różne aukcje,a coś kupisz,teraz kryzys coraz większy i ludzie,często wyprzedają swoje kolekcje,aby jakoś przeżyć.Wzmacniacze można kupić za grosze,sporo taniej niż np w zeszłym roku. Przeglądaj tez ogłoszenia na tym forum.Unikaj handlarzy,oraz osób z negatywnymi komentarzami.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860038

Ukryta Zawartość

Facet ma talent ,tyko pogratulować,że znajduje nabywców za te pieniądze to mistrzostwo świata.

Piszesz ze jestem szalencem,tylko wez pod uwage ze wiem jak ten sprzet gral przed jego przegladem.Poza tym placac 17000 za nowego z 2 letnia gwarancja to dopiero trzeba byc szalencem.Poza tym zaprzeczasz sam sobie bo podales link do uszkodzonego takiego ampli,jestem ciekaw ile bedzie kosztowala naprawa przyszlego wlasciciela tego sprzetu.Bo moze sie okazac ze przekroczy np 3000 i co wowczas ?.Ja kupujac tego ampli mialem przykre wczesniejsze doswiadczenia z ampli denona AVC-A1HD w ktorym niedlugo po gwarancji przestaly dzialac wejscia hdmi i ogolnie gral on nie najlepiej na moich kolumnach,mialem tez yamahe ktora nie dawala rady moim kolumnom a taki super fajny sprzet mial byc.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860207
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Piszesz ze jestem szalencem,tylko wez pod uwage ze wiem jak ten sprzet gral przed jego przegladem.Poza tym placac 17000 za nowego z 2 letnia gwarancja to dopiero trzeba byc szalencem.Poza tym zaprzeczasz sam sobie bo podales link do uszkodzonego takiego ampli,jestem ciekaw ile bedzie kosztowala naprawa przyszlego wlasciciela tego sprzetu.Bo moze sie okazac ze przekroczy np 3000 i co wowczas ?.Ja kupujac tego ampli mialem przykre wczesniejsze doswiadczenia z ampli denona AVC-A1HD w ktorym niedlugo po gwarancji przestaly dzialac wejscia hdmi i ogolnie gral on nie najlepiej na moich kolumnach,mialem tez yamahe ktora nie dawala rady moim kolumnom a taki super fajny sprzet mial byc.

2-letnia gwarancja to standard w Europie. Kupując np Krella za 17.000 PLN masz gwarancję że kupujesz urządzenie wysokiej klasy które zagra na co najmniej zadowalającym poziomie. Te pieniądze można wydać zdecydowanie lepiej niż kupując Denona, Yamahę, Marantza itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860224

Twoja kasa twój wybór,miałem trzy lata temu model 898,z podobna usterka,nie działały dwa żródła oraz jedno optyczne,okazał się zimny lut,znajomy elektronik mi to poprawił ,bo dostęp był ciężki,postawiłem mu Finlandie,ale klocka kupiłem za 800 pln,wiem że to model niższy,popatrz jednak na cenę,grał u mnie około 8 miesięcy,jedno powiem że to model lepszy od współczesnych Onkyo.Tylko za sprzęt używany 10 letni płacic tyle kasy......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860230

Twoja kasa twój wybór,miałem trzy lata temu model 898,z podobna usterka,nie działały dwa żródła oraz jedno optyczne,okazał się zimny lut,znajomy elektronik mi to poprawił ,bo dostęp był ciężki,postawiłem mu Finlandie,ale klocka kupiłem za 800 pln,wiem że to model niższy,popatrz jednak na cenę,grał u mnie około 8 miesięcy,jedno powiem że to model lepszy od współczesnych Onkyo.Tylko za sprzęt używany 10 letni płacic tyle kasy......

Ukryta Zawartość

No dobrze a co jesli usterka przekroczy wartosc finlandii,to kupisz cala cysterne wodeczki :).Moim zdaniem warto kupowac od tego pana bo po pierwsze nie kupujemy kota w worku i jest do tego pisemna gwarancja ktorej ty darku mi nie dasz.A na slowo nikomu nie wierze.Bo dystrybutorzy potrafia tylko ladnie opowiadac jaki to sprzet jest teraz wytrzymaly i ladny.A po gwarancji zostaje nam tylko kupa zlomu i naprawa na wlasny koszt.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860259

Ten pan mi poprostu pomogl i jestem zadowolony z tego co od niego otrzymalem.A ty disco jesli idziesz do lekarza ktory ci pomaga bo wczesniej nikt inny nie byl w stanie ci pomoc to polecasz tego lekarza innym,nie mam racji?

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860297

Facet znalazł sobie dobre żródło utrzymania,nie on pierwszy podobnie jest ze starymi Radmorami,kompletnie odnawiane i sprzedawane za 1500 pln,to już sprawa kupców,chcą płacić ich wybór,wiadomo że należy zachować zdrowy rozum.Parę lat temu te złomy nie schodziły za 50 pln,leżały pod śmietnikami,teraz maja swoich nabywców,wszystko pięknie ładnie,ale to już przesada.Można kupić jakiegoś grajka z sentymentu za rozsądną cenę.Takie jest moje zdanie,ale mogę się mylić.Kupiłem parę lat temu najwyższy model wzmacniacza kina Pioneer ax 10 i za dobre wtedy pieniądze 2200 pln,pograłem na nim ponad rok,był wybitnym klockiem,potem sie wyłączył i padł procesor,dd,dts,poszedłem do Pioneera zaproponowali mi naprawę za 3 tys,Popukałem sie w głowę i klocek poszedł do ludzi,był sprawny,ale tylko po analogu,nie wszyscy potrzebowali tych dekoderów,kupił go kolega z forum pod oppo które ma dekodery na pokładzie i gra u niego do dziśiejszego dnia.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2860336

Ukryta Zawartość

nie wiem o co biega ... wincent111 ceny sprzętu ma mniej więcej normalne - nie najtańsze, nie najdroższe

a że ktoś dał 1300zł za amplituner kina domowego bez hdmi ? kupił bo taniej nigdzie nie znalazł, zobacz ile kosztuje 905 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

osobiście wolałbym dołożyć i kupić 905 ... nie wróć, osobiście wole wydać 500zł na amplituner z pre i dokupić osobny wzmacniacz na fronty (tak właśnie mam)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862488

nie wiem o co biega ... wincent111 ceny sprzętu ma mniej więcej normalne - nie najtańsze, nie najdroższe

a że ktoś dał 1300zł za amplituner kina domowego bez hdmi ? kupił bo taniej nigdzie nie znalazł, zobacz ile kosztuje 905 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

osobiście wolałbym dołożyć i kupić 905 ... nie wróć, osobiście wole wydać 500zł na amplituner z pre i dokupić osobny wzmacniacz na fronty (tak właśnie mam)

Nalezało przeczytac cały wątek tu ta cena jest bardzo dobra masz zupełną racje,chodzi o to że kolega kupił tą integrę za 6 tyś z gwarancją 5 letnią od jakiegoś pana elektronika,a ja stwierdziłem że przepłacił strasznie za sprzęt 10 letni,ale to tylko moje zdanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862682

Dołóż jedno zero dam Ci 50 lat gwarancji.

Straszne bzdury wypisujesz.Nie wiem jak ty,ale ja wole miec to na pismie.Moim zdaniem facet jest konkretny bo oferowal mi nawet 10 lat gwarancji!.Gdzie twoje slowo dla mnie nic nie znaczy.

Obie sytuacje nie są raczej porównywalne. Dlaczego? Bo współpraca z tym panem jest raczej wątpliwie opłacalna. Widać że bazuje na kompletnych lamerach.

Ja tak nie uwazam bo wszystko sie moze zepsuc.Skoro ten gosc oferuje tak dlugi okres gwarancji to albo jest skonczonym idiota,albo wie co robi :).Poza tym wiem jak ten sprzet gral przed jego przegladem !.Gral on znacznie gorzej,a mam do tego ampli podlaczone kolumny B&W 802nt.Ten ampli do kina zjadl na sniadanie yamahe dsp-z9 i denona avc-a1hd.Mam tego onkyo 989 juz 6 lat i nic sie z nim nie dzieje.Ludzie czy wy czytacie moje posty wogule?!

Mnie na szczęście nawet 30-letnie klocki nigdy nie padały. A amatorskie "renowacje" mnie nie interesują.

Masz do tego prawo.Szanuje ludzi ktorzy maja swoje zdanie,ja rowniez je posiadam i go nie zmienie.Bo przekonalem sie ile sa dzisiaj warte audio klocki.

Nalezało przeczytac cały wątek tu ta cena jest bardzo dobra masz zupełną racje,chodzi o to że kolega kupił tą integrę za 6 tyś z gwarancją 5 letnią od jakiegoś pana elektronika,a ja stwierdziłem że przepłacił strasznie za sprzęt 10 letni,ale to tylko moje zdanie.

Moze i przeplacilem ale zauwaz ze sprzet jest juz ponad rok po gwarancji i nadal funkcjonuje,i nie staje sie kupa bezwartosciowego zlomu za gruba kase.Mozecie pisac co chcecie,ale pokazcie mi firme audio ktora daje wiecej niz 3 lata gwarancji ?.Dariusz nawet link ktory wkleiles jest przykladem jak bardzo mozesz sie mylic,bo osoba ktora zakupila taki uszkodzony amplituner na starcie moze w niego wpakowac 2 razy tyle ile zaplacila,i co wtedy.Mamy juz kwote 4 tys.A tutaj jak cos sie zepsuje to nic mnie to nie obchodzi,odsylam go do tego pana i on go naprawia.Zgodnie z tym co jest napisane w karcie gwarancyjnej.Dodam do tego ze sprzet ma naklejki gwarancyjne i nie mozna go otworzyc,wiec nie jest to jakis filozof pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862741
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Straszne bzdury wypisujesz.Nie wiem jak ty,ale ja wole miec to na pismie.Moim zdaniem facet jest konkretny bo oferowal mi nawet 10 lat gwarancji!.Gdzie twoje slowo dla mnie nic nie znaczy.

Jak mu więcej zapłacisz da Ci nawet 100 lat gwarancji. Po prostu jesteś zwykłym lamerem co widać nie tylko po podejściu ale i po wyborach jakich dokonujesz. Życie szybko Cię jednak wyleczy z naiwności choć jak to zwykle bywa lekcja będzie bolesna.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862771

chodzi o to że kolega kupił tą integrę za 6 tyś

a to dopiero ... że ja nie wiem jak znaleźć TAKICH klientów

Moze i przeplacilem

nie może, napewno

Zapłaciłeś po prostu 4tys za potencjalną przyszłą naprawę.

Ja często przeszukuje allegro w poszukiwaniu takich uszkodzonych sprzętów - niestety trudno je kupić poniżej 1000zł a to dlatego że nie tylko ja jestem je w stanie naprawić za max kilkaset złotych, wiec nawet uszkodzone trzymają cenę - niech będzie że sprawne są ok 1200zł a uszkodzony ok 800zł więc dla mnie kupno uszkodzonego w tej cenie jest nieopłacalne bo kupuję w ciemno, ryzykuje, narobię się i ledwie się zwróci ...

To tylko elektronika - jak się zepsuje to się ją naprawi, nie jest to wcale drogie. Chętnie udzielę gwarancji za tysiąc/rok.

Dodam do tego ze sprzet ma naklejki gwarancyjne i nie mozna go otworzyc

Tym gorzej. Nie wiadomo co w środku wsadzone po naprawie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862775
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

do tego ampli podlaczone kolumny B&W 802nt.Ten ampli do kina zjadl na sniadanie yamahe dsp-z9 i denona avc-a1hd.Mam tego onkyo 989 juz 6 lat i nic sie z nim nie dzieje.Ludzie czy wy czytacie moje posty wogule?!

Znam 802 D i 802 N. Nie znam 802 NT. W każdym razie 802-ki grają może na 20% swoich możliwości przy tych ampli. Syf kiła i mogiła. Kino ok stereo na pewno nie. I może to być super hiper duper Yamaha Z-9 czy Danonek A1-HD. One potrzebują wzmacniacza a nie wypierdka do wszystkiego - bez względu na półkę cenową.

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2862777

Jak mu więcej zapłacisz da Ci nawet 100 lat gwarancji. Po prostu jesteś zwykłym lamerem co widać nie tylko po podejściu ale i po wyborach jakich dokonujesz. Życie szybko Cię jednak wyleczy z naiwności choć jak to zwykle bywa lekcja będzie bolesna.

Nie obraz sie ale lamerami sa ludzie ktorzy nie maja szacunku do innych i wypisuja brednie ktore nie maja zadnego poparcia w rzeczywistosci.Podaj mi choc jeden argument ktory potwierdzil by mnie w przekonaniu ze zrobilem blad kupujac ten sprzet.Poprostu go nie masz dlatego wkolko wypisujesz jedno i to samo nie czytajac miedzy wierszami.Kupujac od tego pana sprzet poczulem sie jakbym go dostal od dystrybutora,jesli mialbym ponownie wybierac to pewnie wybralbym zakupy u tego goscia.

a to dopiero ... że ja nie wiem jak znaleźć TAKICH klientów

I pewnie nie znajdziesz

nie może, napewno

Zapłaciłeś po prostu 4tys za potencjalną przyszłą naprawę.

Ja często przeszukuje allegro w poszukiwaniu takich uszkodzonych sprzętów - niestety trudno je kupić poniżej 1000zł a to dlatego że nie tylko ja jestem je w stanie naprawić za max kilkaset złotych, wiec nawet uszkodzone trzymają cenę - niech będzie że sprawne są ok 1200zł a uszkodzony ok 800zł więc dla mnie kupno uszkodzonego w tej cenie jest nieopłacalne bo kupuję w ciemno, ryzykuje, narobię się i ledwie się zwróci ...

Nigdy w zyciu nie kupilbym od takiego czlowieka jak Ty.Pewnie wkladasz tam czesci zeby tylko pochodzilo a jak cos zaczyna sie dziac to najlepiej nie spotkac takiego czlowieka na drodze.Same tylko problemy i strata pieniedzy.Poza tym amplitunery jakie on ma na stanie nie posiadaja zadnej ryski,piloty jakie mi pokazywal byly tez w idealnym stanie !.W komplecie dostalem oryginalny karton.

To tylko elektronika - jak się zepsuje to się ją naprawi, nie jest to wcale drogie. Chętnie udzielę gwarancji za tysiąc/rok.

Tym gorzej. Nie wiadomo co w środku wsadzone po naprawie ;)

Dlatego wlasnie nie kupilbym od Ciebie ;),tylko od tego pana.Poza tym skoro sprzet dziala juz ponad 6 lat plus 10 lat,czyli razem 16 to mysle ze to dobry wynik jak na dzisiejsze standardy.Czyli gwarancja sie konczy i pozostaje kupa zlomu.

No wlasnie

Znam 802 D i 802 N. Nie znam 802 NT. W każdym razie 802-ki grają może na 20% swoich możliwości przy tych ampli. Syf kiła i mogiła. Kino ok stereo na pewno nie. I może to być super hiper duper Yamaha Z-9 czy Danonek A1-HD. One potrzebują wzmacniacza a nie wypierdka do wszystkiego - bez względu na półkę cenową.

Wiem co te kolumny potrafia,z tym amplitunerem graja wysmienicie.Nie wiem skad jestes,ale jesli masz watpliwosci to zapraszam do posluchania.pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/103996-wzmacniacz-a-9711/#findComment-2863476
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.