Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 326 BEE czy NAD 356 z FOCALAMI 716V

szpila9

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak. Chciałem tym sposobem odwieść autora tematu od kupna szarego, jałowego, bezpłciowego Nada. Zwłaszcza nowego ze sklepu.

Pomijam już Twój opis NAD'a bo ma się jak piernik do wiatraka - teraz jesteś już ekspertem, słuchałeś nie podobało Ci się super! Możesz doradzać innym - niech sprzedają swoje NAD'y!

Odpowiadasz na pytanie, ale tak aby odpowiedź spełniała Twoje kryteria, nie pytającego. Dodatkowo udowadniasz że to wprost wynika z pytania. Szacunek!

Obojętne mi to czy autor wątku kupi nowego NAD'a, czy używanego. To chyba jest jego problem, jego kasa.

Autor pyta czy jak będzie miał lepszy wzmacniacz to zauważalnie zwiększy to jakość grania jego kolumn. Rozumiem że słyszałeś kolumny autora tematu z tymi właśnie modelami NAD'a i było bee!

Równie dobrze można napisać: Sprzedaj to co masz i kup coś innego - Praktycznie na to samo wychodzi i jest zgodne z Twoją intencją, bo dlaczego ma poprzestać na wzmacniaczu. Za chwilę pojawi się ekspert co słuchał Focali i będzie z Was dobrana para.

Twój wpis nie wnosi niczego do dyskusji. Kompletnie. Co więcej sprawa że autor być może będzie musiał podjąć jeszcze większe ryzyko, jak sam napisał nie ma możliwości odsłuchu, ale skoro posiada już NAD'a to wie czego się po nim spodziewać i być może jest zadowolony z brzmienia jakie oferują jego kolumny zasilane NAD'em.

Proponujesz mu używki (ale to bez znaczenie) wzmacniaczy, których nie zna, nie wie jak brzmią, będziesz go chciał przekonywać do swoich wyborów na Twoje ucho czy jego?

Koleś miał prosty plan, teraz już przestał być prosty - gratuluję, być może pojawią się wkrótce kolejne tematy autora pt.: Jaki wzmacniacz używany do 3k z Focalami :) i w dziale sprzedam NAD świetny sprzęt, tanio!

Chociaż w tytule tematu jest 2xNad to nie jest to wątek uwielbienia tej marki.

Podajcie swoje porady na temat a nie atakujcie mojego subiektywnego stanowiska.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Chyba o to tutaj chodzi nie? Najprościej tłumacząc. "mam okazję wymienić mojego malucha na nowszego, warto?" a w tej kasie będzie mógł kupić mercedesa załóżmy, to będziemy mu wciskać malucha czy merca? Rzecz polega na tym żeby podpowiadac, proponować, a może wybrać to a może tamto. Jeżeli wszystko ma iść prostą drogą to nie widzę sensu istnienia dyskusji ani forum...

Nikogo nie miałem na celu urazić, takie jest moje zdanie.

Wysłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 4

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Gość

(Konto usunięte)

Chyba o to tutaj chodzi nie? Najprościej tłumacząc. "mam okazję wymienić mojego malucha na nowszego, warto?" a w tej kasie będzie mógł kupić mercedesa załóżmy, to będziemy mu wciskać malucha czy merca? Rzecz polega na tym żeby podpowiadac, proponować, a może wybrać to a może tamto. Jeżeli wszystko ma iść prostą drogą to nie widzę sensu istnienia dyskusji ani forum...

Chyba jednak nie o to chodzi! Takie jest moje zdanie...

Jeśli w tytule tematu jest 2 x NAD, a w jego rozwinięciu również tylko o NADzie, nic poza tym, to temat jak najbardziej dotyczy TYLKO NADa!

Jeśli ktoś kocha "maluchy", może sprawdzał "merca", ale KOCHA "maluchy", ma do nich sentyment, to chyba trzeba dać sobie na wstrzymanie, Panowie.

Temat, w którym jest TYLKO o NADzie jest właśnie jak najbardziej wątkiem uwielbienia tej marki!

Co tutaj jest niezrozumiałego, Panowie?

Jeszcze raz: czy przeczytaliście temat dotyczący NADa oraz pytanie autora o dwa NADy, czy też przeczytaliście temat i pytanie o wymianę NADa na wyższy model lub ewentualnie coś innego?

Ludzie, dajcie żyć! ;)

To jest Twoje zdanie, i na tym zakończmy, bo sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja musi być po Twojej stronie.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Gość

(Konto usunięte)

To jest Twoje zdanie, i na tym zakończmy, bo sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja musi być po Twojej stronie.

Nie, niech racja będzie po Twojej stronie!

Możesz od razu przeglądać wszystkie tematy i w każdym, w którym ktoś konkretnie zapyta o konkretny model np. wzmacniacza, polecać mu co innego!

Gratulacje za czytanie ze zrozumieniem i rzeczowe wypowiadanie się w tematach!

W ogóle w pierwszym poście możesz zawsze zwrócić autorowi uwagę, że nie powinien pytać tak precyzyjnie - tylko o konkretny model, bo przecież otaczający nas świat jest taaaki wielki...

Ewentualnie możesz zrobić zadymę autorowi, dlaczego nie dodał: "Interesuje mnie tylko NAD"?

- to dla tych, którzy nie rozumieją sensu pytania...

I zaglądnij przede wszystkim do "Klubu NAD", bo przecież "chociaż w tytule tematu jest 2xNad to nie jest to wątek uwielbienia tej marki"...

Ręce opadają!

A mnie ręce nie opadają, tylko podnosi się jeden palec...

Gość

(Konto usunięte)

A mnie ręce nie opadają, tylko podnosi się jeden palec...

To błysnąłeś teraz poziomem, ale niczego innego nie można było się w sumie spodziewać...

Dziwię się tylko, że autor tematu nie pokazał Ci takiego gestu, kiedy taki gościu jak Ty, wpada do jego tematu o NADzie, ze zdaniem i opinią zaczerpniętą z gazetek, bo sam ledwo co słyszał, i uprawia jakąś żałosną antyagitkę...

Bez odbioru!

moi drodzy - podziwiam taką wymianę zdań. Żeby pogodzić i na przyszłość dać przykład: pytałem o różnicę między dwoma NADami. Ktoś chce kupić. Ja mam 1000PLN nadwyżkii zastanawiałem się czy warto.

Nie chcę zmieniać mojego zestawu NADowego i dodawać innych elementów, używek i tego typu elementów. pytanie było proste i klarowne. Wygrali Ci którzy czytali ze zrozumieniem.

Ja prosty człowiek jestem i proste pytania zadaję!

Pozdrawiam i udanych Wakacji!!!

Przepraszam urażonych. Trochę mnie poniosło. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.