Skocz do zawartości
IGNORED

Prodigy Cube czy Tenor DAC - przy Edifier R2600

Xaero7

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

chciałbym się dowiedzieć co lepiej wybrać:

Audiotrak Prodigy Cube

czy

SMSL SD-022+ USB DAC 24Bit 96khz Tenor TE7022L

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub coś innego w tych pieniądzach

dodam że posiadam głośniki Edifier R2600

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Prawdę powiedziawszy, to przy takich głośnikach jakie wymieniłeś, każdy DAC zagra bardzo podobnie, o ile nie identycznie.

Musiałbyś zmienić głośniki na jakieś klasy Hi-Fi z porządnym wzmacniaczem żeby usłyszeć te czasem subtelne różnice miedzy źródłami.

a chciałbym jeszcze zwrócić uwagę bo przy tym SMSL SD-022 + Tenor pisze jednocześnie że USB obsluguje 24/96 i że USB obsluguje tylko do 16/44, nie rozumiem moze mi ktos to wyjasnic? tutaj

Ukryta Zawartość

dzieki wielkie za pomoc

Ukryta Zawartość

Przede wszystkim musisz wiedzieć czy DAC ma Ci służyć tylko do słuchania muzyki z głośników czy może chciałbyś jej też w przyszłości słuchać na słuchawkach. Kolejne pytanie: Czy w DAC-u chcesz mieć regulację głośności?

I jeszcze jedna ważna sprawa: czy Twój PC ma USB przyzwoitej jakości, jeśli będzie ono niestabilne, to słuchając muzyki będziesz słyszał trzaski i w takim przypadku lepiej zainwestować w DAC z zewnętrznym zasilaczem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

witam,

chciałbym się dowiedzieć co lepiej wybrać:

Audiotrak Prodigy Cube

czy

SMSL SD-022+ USB DAC 24Bit 96khz Tenor TE7022L

http://allegro.pl/smsl-sd-022-usb-dac-24bit-96khz-tenor-te7022l-i3342686253.html

lub coś innego w tych pieniądzach

dodam że posiadam głośniki Edifier R2600

pozdrawiam

Przede wszystkim, TE7022L to nie jest DAC, tylko kontroler USB/Spdif/I2S, a DAC w tym ustrojstwie z linka to CS4344. A to taka sobie tania integra, w sumie nie jakaś dramatyczna. Budżetowe rozwiązanie "wszystko w jednym". A prawda jest taka, że rzeczywiście nie ma to większej różnicy w tej konfiguracji którą przedstawiłeś, które z tych dwóch urządzeń zastosujesz. Jakąś tam różnicę faktycznie dopiero coś pokroju Audinsta mogłoby stanowić.

Co do samego USB, to "w porządku" może być mało. Musi być naprawdę dobre, w kwestii zasilania. Zauważ, że to ustrojstwo bierze w całości zasilanie z portu USB. A tam to już bez szaleństw, jak wiadomo, 500mA na 5V.

Hm.. Xaero7, a bierzesz pod uwagę tylko sprzęt nowy, czy odnowiony z krótszą gwarancją też?

Ja osobiście postawiłabym na zewnętrzne zasilanie. Z pełnym przekonaniem mogę Ci polecić Audinsta HUD-mx1.

Nowy kosztuje w okolicach 600pln. Natomiast odnowiony przez producenta z 3 miesięczną gwarancją możesz nabyć już za 399pln.

Tutaj masz link do artykułu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powinno dobrze zagrać w proponowanym zestawie.

uNOSTROMO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisano dziś, 13:20

Wyświetl postUżytkownik Cooger dnia 01.07.2013 - 13:04 napisał

Parafrazujac wieszcza: "PCM2707 w 2013 to obciach".

Cieszę się że lubisz naszą firmę i komentujesz nasze posty.

Psuje Tobie jakieś interesy?

Że co? Wciskasz ludziom jakiś chłam na PCM-ce na której to projekty robiliśmy tu na forum dobre kilka lat temu i dziwisz się, że ktoś to komentuje? Nie mówiąc już o tym, że na fotach nadal nie widzę odpowiedniego oznakowania CE... więc zupełnie nie wiem dlaczego te produkty trafiają do sprzedaży.

Że co? Wciskasz ludziom jakiś chłam na PCM-ce na której to projekty robiliśmy tu na forum dobre kilka lat temu i dziwisz się, że ktoś to komentuje? Nie mówiąc już o tym, że na fotach nadal nie widzę odpowiedniego oznakowania CE... więc zupełnie nie wiem dlaczego te produkty trafiają do sprzedaży.

Jeśli kupisz nasz produkt o obejrzysz go sobie od spodu to zapewne zobaczyć swój upragniony znak CE.

Uprzedzam następne pytanie... tak zlecaliśmy pomiary.

Natomiast jeśli chodzi o Ciebie to poczyniłem ciekawą obserwację.

Wyszukiwarka na tym forum > tryb zaawansowany wpisujemy w pole znajdź słowa "Audinst" a następnie w pole znajdź autora "Cooger"

Otrzymujemy bardzo ciekawe zestawienie.

Nie wątpię że Audinst jest dobrym produktem, ale myślę że Ty powinieneś się wreszcie zarejestrować jako FIRMA.

Warto być uczciwym...

Na zdjęciach nie widać poprawnego oznaczenia produktu, radzę się douczyć Panie producent. A skąd wiem, jak powinno wyglądać - cóż, zapraszam do UKE po poradnik. A co do sprzedaży - przykro mi, ja Ci Audinsta nie sprzedam bo mojego już sprzedałem (mx1), nie mniej czekam na mx2 bo chętnie mu się przyjrzę. A na forum pisałem o wielu produktach, a że akurat Audinsta polecam w tym budżecie... no to cóż, wg mnie to po prostu dobry produkt. A, że moich postów jest sporo... no cóż, nie jestem tu od maja.

Xaero7 jeśli jesteś zdecydowany, tutaj znajdziesz ostatnią (dostępną na tą chwilę) sztukę:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam,

Anka

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.