Skocz do zawartości
IGNORED

Nad Dac 2 - bezprzewodowy przesyłanie 24bit/96kHz

Harrold1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przeglądając angielską stronkę nada natknąłem się na ciekawą nowość, DAC 2. Zasadniczą różnicą między DAC 1 jest możliwość przesyłania bezstratnie sygnały 24bit/96kHz. Tylko podpiąć wyjście cyfrowe tego urządzonka do porządnego przetwornika i cieszyć się muzyką ;). Ciekawe tylko jaka będzie cena tego ustrojstwa....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 miesiące później...

Miałem w chacie 1 przez ok. tydzień. wtedy było to ok 1500zl i nie było warte tej kasy. Ale fakt! wygoda w użytkowaniu. W szczególności w np w salonie, gdzie pracując na laptopie można sobie wysłać dźwięk do zestawu...

Jasne, że mogę. Jeżeli chodzi o dźwięk to nic powalającego. Przynajmniej model DAC 1. nie było porównania z moim staruszkiem rotelem ani z innymi sprzętami. Nie chciałbym napisać tutaj, że to jest kicha, ale jak już napisałem wcześniej za 1499 (taka była wtedy tego cena) to zdecydowanie przesadzili. rDac był lepszym rozwiązanie w tej cenie, nawet dopłacając za tego pendrajwa. Być może problemem było zasilanie. Kiepski chiński zasilacz. Można by użyć zasilaczy od Tomanka?? Mam taki i mogę sprzedać, bo zmieniam sprzęt.

Wszystko zależy od tego do czego to jest potrzebne. Jeżeli masz muzykę na laptopie i chcesz pograć w np w sypialni, salonie lub gdziekolwiek z dobrą jakością, to jest rozwiązanie. Jeżeli to ma być podstawowy dac w systemie to byłby się zastanowił.

Mój kumpel ma Arcama Solo Mini i tam też to sprawdzaliśmy. Było gorzej do płyt z napędu.

Być może DAC 2 jest lepszym urządzeniem od jedynki. Instalacja jest banalna. Trzeba by sprawdzić z prawdziwym zasilaniem.

A Dac1 ma wyjście cyfrowe? Bo jeśli ktoś ma dobry stacjonarny dac, a zależy mu tylko na bezprzewodowości to podpina wyjście cyfrowe nad dac2 do zewnętrznego daca i ma bezprzewodowy dźwięk bez utraty jakośći. tylko ta cena... stanowczo za wysoka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.