Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser Momentum - warto?

Chrisdot

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, probuje od dluzszego czasu znalezc jakiekolwiek opinie na temat tych sluchaweczek. Mialem okazje je odsluchac w kilku miejscach, niesety zrodlo to byl zawsze iPhone. Moim zdaniem sluchawki swietnie sie sprawuja. Nie mialem mozliwosci przetestowac w tym samym miejscu innych porzadnych sluchawek, zeby je porownac :(.

Szukam sluchawek do komputera, niekoniecznie mobilnych. Moim glownym miejscem odsluchu jest komputer w pracy i komputer w domu (piekny duzy stacjonarny komputer z duzym biurkiem, zadne tam laptopy). W pracy poki co mam zewnetrzna karte dzwiekowa Creative X-Fi, w domu jeszcze nie mam zadnej.

Co sadzicie o tych sluchawkach?

Mi osobiscie podoba sie jak graja. Niestety brakuje mi porownania np. do Denon AHD1100, ktore daja duzo zabawy.

Nie lubie wiekszosci sluchawek Sennheiser z powodu ich budowy. Te nauszniki jakos nie leza mi na glowie, mam wrazenie, ze sa nieco za duze. Momentum maja inna konstrukcje i jakos tak fajniej/szczelniej dociskaja uszy - takie moje wrazenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/104289-sennheiser-momentum-warto/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja akurat dłużej słuchałem ich z Astell&Kern AK100 - bardzo fajnie się zgrywały. W przeciwieństwie do większości słuchawek "na zewnątrz" te są najbardziej wyrównane - nie krzyczą ani nie walą basem. Jak wszystkie Sennheisery bardzo fajnie dociskają nauszniki do uszu - mocno, ale nie uciskają. Do tego świetnie wyglądają w wersji Black :) Do tego mają przewód ze sterowaniem Apple - zdecydowanie warte swojej ceny.

Jeśli szukasz neutralności i nie przeszkadza Ci waga to pomyśl też o HiFiMAN HE-300, a jak wolisz lekkie słuchawki, baaaaaardzo wygodne, wręcz relaksujące o delikatnym brzmieniu pomyśl o Beyerdynamic DT990 Edition

Mam okazje kupic te sluchawki uzywane kilka miesiecy, w stanie idealnym w cenie EUR300.

W tej cenie koles dorzuca iPod 6G 160G, wiec wychodzi gdzies EUR220 za sluchawki i EUR80 za iPod.

Sluchalem osobiscie tych sluchawek, podobaja mi sie. Najbardziej mnie boli, ze nie mialem okazji np. posluchac i porownac do innych w tym samym sklepie.

Sluchalem tez Denon AHD1100 ktore przypadly mi do gustu. Jednak z tego co wszyscy mowia lepiej wziac model wyzszy - AHD2000, bo znacznie lepsze.

Na allegro sa Denon AHD2000 za niecale 600PLN, tylko ze dobite.

I mam dylemat.

Jakbym znalazl jakis serwis albo manufakture gdzie mozna odswiezyc sluchawki, to w sumie moze i bym sie zdecydowal na te Denony. Jak nie, to chyba wezme Sennheisery Momentum.

Co do muzyki, to slucham glownie rocka, elektroniki/techno/dubstep, muzyke filmowa i troszke klasyki.

Nie jestem znawcą słuchawek, proszę to wziąć pod uwagę, ale napisze bo nie widać chętnych

Na średnich uszach dopiero po kilku godzinach można odczuć jakąś niewygodę.

Na górze głowy w zasadzie nic nie odczuwa się, ale to może zależy od głowy.

Dźwięk wyrównany, z lekkim przesunięciem w dół, do szczegółowości i czystości trochę brakuje, nawet w niektórych słuchawkach z podobnej lub niższej ceny.

Te inne które miałem mają inne większe wady, np. brak im niskich tonów i niewygodne, itd.

Jednak dobrze się słucha, zwłaszcza dla muzyki gdzie zależy na całości zespołu a nie poszczególnych instrumentów.

Ogólnie udane.

Ostatnio słuchałem na nich Deep Purple: Highway star, Burn, Pictures of home, itd. i grały dobrze.

Radzą sobie przy graniu z iPad, z komputera z "dziurki" nawet lepiej ale zależy od komputera. Wzmacniacz słuchawkowy pomaga, jest trochę lepiej.

Lubią raczej "lekko kolorową" elektronikę (nie zbyt suchą i szczegółową).

Na lepszy sprzęcie DAC-wzmacniacz da się odczuć wpływ DAC i niedostatki słuchawek ale tez nie jest źle.

Większość cen jest około tej na Apple Store.

Trochę drogie do tego co oferują, mogły by być nieco tańsze. Cóż dzisiaj ciężko o cud.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

• 1 miesiąc później...

A słuchał ktoś już Momentum On-Ear czyli tych mniejszych ?

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.