Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw poczatkujacy (wzm. + gł.)

/\\/\\iron

Rekomendowane odpowiedzi

>//iron

To masz pokój bodobny do mojego, a ja gram na Mimasach (które są większe od Gale) i da się słuchać. Poprzednio miałem Audiovectory M1 i też było OK, ale to zależy też od akustyki pokoju i od tego co oczekujesz od dźwięku (oczywiście wzmak, CD i kabelki też odgrywają tu dużą rolę - oraz gust i upodobania słuchającego).

W większym pomieszczeniu było by dużo lepiej, ale na to nie ma jednoznacznej odpowiedzi, musisz wstawić do pokoju kolumny i zrobić próbę.

Bez próbnego odsłuchu nigdy niczego nie kupuj. To ma się TOBIE podobać, nie innym.

Żródło komputer powiadasz.

No to przede wysztkim pomyśl o dobrej karcie dźwiękowej, a w zasadzie dobrym zewneętrznym interfejsie audio np. M-audio USB.

Do tego aktywne monitory. Plus ekranowany kabel. Inaczej to choćbyś podłaczył swojego kompa pod monobloki za 50 tys to i tak nie zagra.

No chyba ze to źródło to tylko na krótki czas, i zamierzasz w przyszlości oddzeilić komputer od systemu muzycznego.

riot ->

Możesz przybliżyć co to jest to M-audio USB? Ja mam dość dobrą kartę dźwiękową - Audigy2 i myślałem, że narazie, tymczasowo, dopóki nie dokupię odtwarzacza CD-DVD, wykorzystam ją jako źródło, a potem tylko jako drugie źródło.

Kartę dźwiękową zamierzam podłączyć do wzmacniacza, a wzmacniacz dopiero do głośników. Także nie ma mowy o aktywnych monitorach.

A co do kabla komputer-wzmacniacz : czy wiecie może, gdzie taki dobry jakościowo kabel można dostać? Chodzi o minijack->2xcinch. (wwa) Trzeba robić na zamówienie?

Słuchałem wczoraj CA Azur 540+Gale3040 i CD Azura.

Co tu dużo mówić, jak wspominałem, nie słyszałem nigdy wcześniej takiego sprzętu, także byłem raczej oszołomiony, że są płyty dobrze i źle nagrane, że perkusja stoi przede mną, a basik łoi jak żywy, zaś gitarka, gdzieś z boku sobie rzępoli - niesamowite. Dobrze nagraną płytą okazała się "Jogging" RobotaObiboka.

Raczej nie mam co opisywać, bo porównania brak z innym sprzętem. Było przestrzennie, dynamicznie i ślicznie.

Podłączyłem później MonitorAudio B2 i trochę wyczułem jakby węższą przestrzeń, zaś było więcej góry (wyraźniej było słychać talerze) i basu nawet ciut za dużo.

To tyle wrażeń na razie. Napiszę, jak odsłucham więcej zestawów dla porównania, następny idzie ReLoop z Gale`ami i NAD z Phebami...

m-audio audiophile usb to zewnetrzy intefejs audio, w skrocie karta dzwiekowa o bardzo dobrych parametrach (audigy to sprzet matoski i do gier) ale umieszczana na zewnatrz a nie wenatrz komputera.

Dlaczego? to chyba jasne, aby nie bbylo zaklocen. w obudowie kompa mamy istny sajgon ;)

kabel.

no jesli mialbys profi karte to wtedy laczysz to zywklumi wtukami RCA po obu stronach. wystarczy tylko wybrac cos eknowanego i po sprawie. inaczej zostaje ci przejscoiwka, mozesz dobra kupic chocby w media markt. koszt kolo 15 zeta. i do niej juz wkladasz ekranowane RCA.

pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.