Skocz do zawartości
IGNORED

pierwsze kolumny dla fana słuchawek

RN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robię remont w mieszkaniu i mam ambicje by wygospodarować małą przestrzeń na zjawisko dawniej doświdczane tylko u kolegów audio-maniaków mianowicie słuchanie muzyki z zestawu kolumn ;-) Jeśli chodzi o moje doświadczenia w tym temacie to miałem dawno temu jakies tam Altusy, a pózniej samoróby zrobione przez kumpla (wymienionego wyzej) i tyle

Moim światem do tej pory były raczej słuchawki i tak zacząłem od: phillips AKG-k66, pózniej Sennheiser HD-280 Pro, a w sprzecie mobilnym AKG- k404, a teraz obecnie AKG k-450. Teraz chciałbym troche od tego odpoczać i skoczyć w cos innego.

Mam w kawalercje przestrzeń dosyć ograniczoną (więcej na załączonym obrazku). Mebli nie mam duzo, wszystko raczej urzadzone praktycznie, bez zbednych pierdółek - to czego nie widać na obrazku: na podłodze są penele, pod stolikiem będzie dywan. W miejscu gdzie są kwadraty kreskowane przewiduje głośniki, a miedzy nimi TV.

I teraz się zaczyna....

Nie jestem zwolennikiem zarzynania głośników, tak żeby sąsiedzi regularnie wzywali policje, stąd ponizsze wymagania:

1) brzmienie zrównowazone, szczegółowe

2) muzyka: ambitna elektronika - zródło -> radio internetowe 160 kbps+

3) z racji, "wypstrykania" się z kasy na remont i z wielkiej niewiadomej, co do nowej miłości - mam budzet kolumny + wmiacniacz = 2000 zł

4) priorytetem dla mnie jest "ładność brzmnienia" w danych warunkach odsłuchowych mojego mieszkania, przed głośnością

Kiedyś poznałem takiego gościa, który miał dostojnie brzmiący zestaw: kolumny Dali + wzacniacz NAD. Zacząłem przewalać jakies testy i trafiłem na Dali Zensor 1 i myśle, zeby do tego dokomponować własnie jakiegos NAD'a. Co o tym myślicie?

Witaj,

najlepszym sposobem na wybór optymalnego systemu są odsłuchy, z mojego jednak doświadczenia zaproponowałbym Ci zestaw oparty na wzmacniaczu stereofonicznym NAD C316BEE (http://www.q21.pl/nad-c316-bee-dostawa-gratis.html) oraz zestawie kolumn Monitor Audio MR2 (http://www.q21.pl/monitor-audio-mr2.html) lub QAcoustics QA2020i (http://www.q21.pl/q-acoustics-qa-2020i.html).

Obydwie konfiguracje powinny w pełni Cię zadowolić pod względem brzmienia.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania poszczególnych systemów. W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.