Skocz do zawartości
IGNORED

MA GX300 i Marantz PM15S2 LE

hifibloke

Rekomendowane odpowiedzi

hej

Jestem posiadaczem Monitor Audio GX300 i ampa Marantz PM15S2 LE wczesniej mialem podpiety pod te kolumny Marantz PM-KI Pearl Lite zmiana na 15S2LE przyniosla wyraznie slyszalna poprawe dzwieku. Teraz mysle nad zmiana na PM-11S3 ale tylko dlatego, ze ten amp sam moze sie wylaczyc po czasie kiedy nie dochodzi do niego sygnal. Nie sadze, ze tu dziwiek sie polepszy bo pietnastka radzi sobie calkiem dobrze a jedynastka jest niewiele mocniejsza. Ktos mi powiedzial, ze juz moze lepiej kupic drugi 15S2LE i zrobic pionowy bi-amp tak jak w manualu marantza na str 19. Co o tym sadzicie ?

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

https://www.audiostereo.pl/topic/104824-ma-gx300-i-marantz-pm15s2-le/

Witaj,

zdecydowanie polecamy to drugie rozwiazanie. Co prawda 11tka gra lepiej niz 15 i prosze nie mieć co do tego wątpliwości, jednak większą korzyść przyniesie biamping. Odczujesz wyraźną różnicę w dynamice i osiągniesz większą rozdzielczość średnicy i wyrównanie dźwięku. Gorąco polecamy takie rozwiazanie.

Zapraszam na odsłuch, zresztą możemy także zaproponować wypożyczenie i sprawdzenie takiego rozwiązania w Twoim systemie, sam się przekonasz jaka będzie różnica.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

hej

Jestem posiadaczem Monitor Audio GX300 i ampa Marantz PM15S2 LE wczesniej mialem podpiety pod te kolumny Marantz PM-KI Pearl Lite zmiana na 15S2LE przyniosla wyraznie slyszalna poprawe dzwieku. Teraz mysle nad zmiana na PM-11S3 ale tylko dlatego, ze ten amp sam moze sie wylaczyc po czasie kiedy nie dochodzi do niego sygnal. Nie sadze, ze tu dziwiek sie polepszy bo pietnastka radzi sobie calkiem dobrze a jedynastka jest niewiele mocniejsza. Ktos mi powiedzial, ze juz moze lepiej kupic drugi 15S2LE i zrobic pionowy bi-amp tak jak w manualu marantza na str 19. Co o tym sadzicie ?

Miałem co prawda MAgx200 z Marantzem PM15S2 ale to podobny zestaw. Jednak nie mogę powiedzieć że grało to idealnie, było nieźle ale czułem że brakowało mocy by w pełni napędzić te kolumny.Co mówić dopiero o GX300 które są większe i potrzebują jeszcze mocniejszy wzmacniacz . Chyba warto by poszukać czegoś mocniejszego niż te Marantze.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

sama 15ka byc moze ciut slaba no, ale 11ka to juz krowa a z drugiej strony margines jakis proporcji tez musi byc, bo jaki bylby sens podlanczania Moon 700i do GX300 :) dodam, ze zaden ze mnie tam audiofil czy cos ja musze miec kontrole tonow na ampie a to juz znacznie zawerza wybor ampa.

• 1 miesiąc później...

byc moze kogos to zainteresuje :)

jestem po odsluchu dwoch 15ek Marantza podpietych do MA GX300 w pionowym bi-ampie. Hmmm rzeczywiscie byla roznica w dynamice gralo to bardziej analitycznie czy lepiej... to kwestia gustu lecz byla to roznica w moim przekonaniu zbyt suptelna jak na dodatkowe 8tys zl. Jedyne co z tego wynioslem to to ze GX300 zrobi uzytek z mocniejszej 11ki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.