Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Audio GD 15.1 i Macbook Air

dreamer25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam weekendowo Szanownych Państwa,

Stałem sie szczesliwym posiadaczem DACa Audio GD 15.1.Przy podlaczeniu z apple tv optykiem z apple tv i dalej bezprzewodowo z Makiem wszytsko pieknie gra.Probowalem natomiast wejscia usb aby porownac jakosc dzwieku miedzy strumieniowym apple i bezposrednim usb.Po podlaczeniu kabla usb slychac dzwiek ale jest on fatalnej jakosci, przerywa,slychac buczenie i charczenie.Odtwarzaczem jest player Vox i Itunes.Czy ktos moze mi cos podpowiedziec w tej materii?jak to skonfigurowac od strony programowej.Kabel to fabryczny usb dolaczany do DACA. Macbook to wersja Air 13 na i5. Audio to Intel High Definition Audio.Wersja systemu to OSX 10.8.3.Audio GD jest rozpoznawany jak zewnetrzny dac.Sygnał z Daca idzie do NAda c350 i dalej na Tanooye Rewolution DC6.Wolalbym uniknac zakupu dodatkowego konwertera usb-spdif poniewaz to wejscie jest mi potrzebne pod inne zrodlo.

https://www.audiostereo.pl/topic/105081-dac-audio-gd-151-i-macbook-air/

dreamer25 dzięki za info :) to ja już do Appla nie chcę Audio GD z takimi problemami , a miało być tak pięknie.

Jak dojdziesz już co może być problemem , to opisz to.

Jak już problem rozwiążesz to opisz jak wypadło porównanie Apple Tv z USB. Bardzo mnie to ciekawi , jaka jest różnica bo do podobnego zestawu chcę dokupić DAC , u mnie jest to airport + macbook pro.

Pozdrawiam

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

jestem na wyjezdzie weekendowym wiec nie mam dostepu do swoich zabawek audio ale zasiegnalem jezyka.Potrzebne sa sterowniki do audio gd pod maca do pobrania na stronie producenta.Ponadto moze bycpotrzebny dodatkowy sterownik do kontrolera usb(pod windows jest potrzebny).Wroce jutro i bede probowal to poskladac do kupy.W kazdym badz razie FLAC na tym Daku przez apple tv gra cudnie.No ale to podwojne kosci Wolfsona WM8741wiec nalezalo sie tego spodziewac:-)..Co do roznic miedzy USB a Apple Tv to czytalem ze roznice sa wrecz niezauwazalne dla przecietnego ucha..Ale musze sie o tym sam przekonac.

Rouzmiem Piotr 83 ze airporta wykorzystujesz jako router?Ja mam airporta extreme i wpiete po lanie Apple Tv.

W macbokach pro z tego co sie orientuje jest optyk wiec mozesz m

puscic dzwiek po optyku zamiast usb

Tak wykorzystuje apple airport express jako router oraz podłączony mam analogiem do wzmacniacza. Dźwięk jest spoko ale może być dużo lepiej , na pewno nie wykorzystuje swojego zestawu teraz dlatego potrzebny jest mi Dac. W moim macbooku już chyba nie ma optycznego wejścia , w tych nowych już chyba nie robią. Dziwie się , że trzeba coś instalować na osx , raczej każdy DAC działa od razu bez żadnych sterowników.

Czekam na porównanie , według mnie powinno być lepiej niż na Apple TV. Wtedy Maka podpinasz po USB i sterujesz np. iphonem lub ipadem

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.