Skocz do zawartości
IGNORED

Denon2800mk2 i Infocus 4800 i komponent?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

mam problem - kupiłem Denona 2800km2 oraz projektor Infocus 4800. Wszystko fajnie poza tym, że pomimo kilku prób róznych konfiguracji nie udaje mi się uruchomić tego zestawu tak aby sygnał szedł przez component i ładnie się wyświetlał. Niestety - póki co jadę na zwykłym wejściu sygnału video.

Jesli ktoś z was ma jakies pomysły - prosze o info.

Połaczenie testowałem dla przejściwki component-svideo i component-VESA. Jak dotąd kicha...

pozdrawiam

adam

Osobiście miałem do czynienia z InFocusem X1 ale o ile mi wiadomo połączenia są identyczne jak w 4800.

Zasada jest taka:

a)sygnał component z przeplotem (interlaced) wprowadzasz przez przejściówkę Component >> 7 pinowe S-Video

b)sygnał component progresywny przez przejściówkę component >> 15 pinowe złącze VESA

Nie jestem pewien ponadto czy przypadkiem 2800mk2 nie wyprowadza sygnału progresywnego tylko dla NTSC.

Dalsze wyjaśnienia i opis sygnałów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

thanks a lot!

problem z tym, że co chwila trzeba przepinać kable żeby zmienić suatwienie SetUp w dvd jak coś nie działa... ale może osobno puszczę sygnał na TV, że by mieszać w ustawieniach dvd...

adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.