Skocz do zawartości
IGNORED

Filtry OZIMEK

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Autosugestię - może niezupełnie. Raczej na oczekiwania w stosunku do muzyki. Filtr ten faktycznie uspokaja całe pasmo, odsuwa scenę - ale przy okazji zmniejsza dynamikę i zamula przekaz. Łatwo jest wyobrazić sobie urządzenia i muzykę na której "ładnie zagra". Zresztą, na tym który testowaliśmy u mnie, był dopisek "for NAD" ;-)

Według informacji otrzymanych Z miejscowości Ozimek, filtry nie działają ze wzmacniaczami lampowymi- "gryząc" się. Włączyłem dziś starego Radmusia, lecz nie dostrzegłem poprawy, choc przyznam, że nie zdegradował brzmienia jak miało to miejsce z lampą. Wynika z tego, że przeznaczony jest do osrych, jazgotliwo-krzykliwych systemów w celu "ostudzenia" ich temperamentu. Mam nadzieję, że wkrótce w informacja do sprzedaży znajdzie się taka notka. Pozdrawiam tych słuchaczy co słuchali i tych którym okazja przeszła obok nosa.

Romek- wyjąłeś mi to z ust. Producent powinien reklamowac właśnie w ten sposób swój produkt by odnieść sukces- cena filtra a cena prosiaczka. Powinien wyraźnie zaznaczyć do jakiego nabywcy kieruje wyrób.

A jednak poskutkowało?!!

Na stronie w allegro jest już napisane, że filtry nie grają (prawie zawsze poza szczególnymi wyjątkami) w połączeniach z urządzeniami lampowymi. Jednak nasze pisanie na forum coś pozytywnego przynosi.

• 3 tygodnie później...

Ja sprawdziłem te filtry. W zestawie kina domowego Yamaha rx-v640 oraz Panasonic S35 i kolumny paradigm Monitor 3v.3. Nie będę nikogo zachęcal ani przeciwnie ,ale w moim systemie filtry rzeczywiscie przefiltrowały, tyle,że "dżwięk z dżwięku". Tzn. odniosłem wrażenie,że podłaczyłem tłumiki. Znikła dynamika, detale , scena, praktycznie wszystko co jest(było wcześniej dobre w muzyce),a słuchałem w układzie stereo.

Gorzej było gdy wpiąlem je bezpośrednio do AV.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.