Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin mc-10L - pomocy !

funkybeat

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to jakaś nowość żeby można wstawić lampy e88cc tesli w miejscu lamp sterujących w yaqinie mc-10l....?

Kiedys znalazłem wpis na forum, że do tego Jnka wejdą te lapmy - 6dj8 or 6922 or ecc88

6n1, 6n1p, 6n1p-ev. I z tego co się dowiedziałem 6922 są zamiennikiem/odpowienikiem e88cc - spróbowałem i działa na plus.

Dla mnie magia to także uczucie namacalności wokalu. U mnie z kolei jest namacalny, ale jakby czasem trochę z tyłu głębiej i dalej. Jest wrażenie że są plany w głąb sceny. Wokal nie jest chamsko rzucony na twarz jak z tranzystora. Zarazem wokal jest bardzo wyraźny. Nie wiem co miałbym kupić aby było lepiej a nie było drożej :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Kiedys znalazłem wpis na forum, że do tego Jnka wejdą te lapmy - 6dj8 or 6922 or ecc88

6n1, 6n1p, 6n1p-ev. I z tego co się dowiedziałem 6922 są zamiennikiem/odpowienikiem e88cc - spróbowałem i działa na plus.

coś mi się zdaje że. lampy6n1p nie są zamienikami e88cc i wzmacniacz długo nie pogra.

coś mi się zdaje że. lampy6n1p nie są zamienikami e88cc i wzmacniacz długo nie pogra.

Może chodzi o ecc88, które faktycznie są zamiennikami 6n1p. Nie wiem dokładnie jaka jest różnica w stosunku do e88cc (zdaje się coś z napięciami). Proponuję funkybeat sprawdź dokładnie co tam na nich jest napisane. Może tylko czeski błąd.

Zapomniałem dodać, że kiedyś czytałem, że nie we wszystkich aplikacjach można stosować zamiennie ecc88 i e88cc. A jak jest w Yanku to niech się wypowiedzą mądrzejsi.

• 1 miesiąc później...

Witam,

Odkopuje swój temat ponieważ po ciężkiej burzy mózgu. Chce zacząć powolną wymiane systemu chcę zacząć od Cd, ponieważ jes tez podpinany do wzmacniacza słuchawkowego. Pocyztałem troche o Denonie DCD-1550AR. Czy myślicie, że dbrze się zgra ten sprzęt ?

• 1 rok później...

Jak myślicie, czy ten Yaqin uciągnie kolumny typu zamkniętego tj. ATC SCM 7, które są 6 ohm, 82db....?

Generalnie ATC są bardzo wymagające, natomiast ma to grać w małym pokoju 10m^.

Nie oczekuję głośnego grania. W trybie triodowym w ogóle ruszy te ATC? nic się nie sfajczy? :-) pytam serio..

• 11 miesięcy później...

Możliwe, padła Ci lampa mocy.

Miałem kiedyś podobnie i to dwa razy.

Wzmacniacz będzie grał ale z mniejszą dynamiką.

Jakie masz lampy mocy???

Niespełna roczne EH 6CA7. Czyli mnie czeka wymiana 2 sztuk...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.