Skocz do zawartości
IGNORED

MC-SHF56U VS Solo 6c a może cos innego

zait

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat co do głośników 2.0.

Poszukuje czegoś solidnego z wysoka jakością dźwięku.

Będą stały na bokach biurka (szerokość biurka 180cm)

Zastanawiam się pomiędzy MC-SHF56U a Solo 6c, nie wiem czy warto dopłacać dodatkowe 100zł?

A może jeszcze coś innego?

Dajcie znać co myślicie.

Z czystym sumieniem mogę polecić ci microlaby, które mam od roku. Wg mnie brzmią świetnie z resztą sam za nim je kupiłem przeczytałem dziesiątki pochlebnych opinii. Modecomów nie słuchałem ale nie kupiłbym sobie ich ze względu na design. Ten mały nisko-średniotonowiec wygląda dziwacznie. Ma 4 cale podczas gdy odpowiadający mu przetwornik z microlabów ma 6,5 cala. Po za tym solówki mają sporo większą moc, gabaryty i są prawie dwa razy cięższe. Te tańsze modecomy mają port usb a co za tym idzie wbudowany przetwornik cyfrowo analogowy (DAC - za pewne niskiej jakosci ale też wpływa niepotrzebnie na cenę) z którego i tak pewnie nie będziesz korzystać jeśli podłączasz sprzęt do kompa. Zintegrowana karta dźwiękowa jest wystarczająca i raczej lepsza od tego układu.

Problem tylko jest z rozmiarem, Solo 6c to jest naciągnięty maks jaki zmieszczę na biurku. Czyli w tej cenie 300-400 zł nic lepszego i w podobnych rozmiar nie znajdę niż to co dałem? Może znajdzie się ktoś kto ma MC-SHF56U żeby się wypowiedzieć czy wrarto brać 6c

Dobre mogą być też microlab pro 1. Na allegro nie ma dlatego poniżej wrzucam link do innej strony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma tą zaletę, że ma zewnętrzny wzmacniacz. Zawsze możesz go wymienić celem poprawy jakości dźwięku lub jak się zepsuje.

Wymiary: Solo6c 210 x 270 x 361, Pro1 185 x 215 x 290 i Modecom 175 x 190 x 285

edit// oops, tymczasowo niedostępne, musisz "zapytać o produkt"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.