Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne do 350 zł dobre na open space w pracy

t0rmentor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam słuchawek nausznych do okolic 350 zł, z tymże mam jedno nietypowe kryterium. Chcę móc też ich używać na open space w pracy, żeby móc słuchać w miarę głośno, a jednocześnie nie przeszkadzać ludziom, więc muszą dobrze wytłumiać. Słucham głównie ekstremalnego metalu (selektywność brzmienia bardzo istotna) i dość technicznego grania, trochę free jazzu, muzyki elektronicznej. Wolę poświęcić ogólnie ciepłe brzmienia dla selektywności w metalu.

Dużo osób chwali do metalu Creative Aurvana Live, jak one wytłumiają?

Słuchać zamierzam z komputera roboczego, domowego (karta Audiotrak Prodigy HD2), oraz z adaptera bluetooth Sony MW600.

Witam ,przyjemnie czyta mi się tę stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam , sugeruję się nią przy zakupach. Może coś znajdziesz dla siebie.pozdro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do 350zł wydaje mi się, że odpowiednie będą Shure SRH440. W chwili obecnej dostępne na musicoutlet.pl za 287zł w cenie promocyjnej.

Co do CAL!i, to tłumią nieźle. Z tym, że do 350zł znajdziesz kilka lepszych propozycji.

CALe są bezkonkurencyjne, w mojej ocenie, w kategorii jakość/cena. Za 200 PLNów dostajemy produkt, który naprawdę nie ma się czego wstydzić. Może wykonanie nie stoi na najlepszym światowym poziomie, ale nie ma cudów, to jeszcze nie ta półka cenowa, żeby oczekiwać aluminium. Oczywiście zaletą są przetworniki Fostexa, te same co stosowane w Denonach tysiączkach (różnica w cenie trzykrotna).

Co do dźwięku. Mocno posadowiony bas, który jest fajnie podkreślony, całkiem przyjemna średnica i dość ciepły przełom średnicy/wysokich. Są to ciepłe słuchawki, lekko posłodzone. Dają frajdę z odsłuchów, nie męczą. Jeśli chodzi o wyciszenie- są to słuchawki zamknięte, więc nieźle wytłumiają.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.