Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Kiszka z edycją:(

To było do frywolnego

masza!

Sądząc po dacie z Twojego nicka - mam prawo powiedzieć - synu!, nawróć się, że wreszcie na właściwą ścieżkę:)

Nie da się pisać , edycja zdechła:(

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Sądząc po dacie z Twojego nicka - mam prawo powiedzieć - synu!, nawróć się, że wreszcie na właściwą ścieżkę:)

jajacek, sądząc po dacie z Twojego nicka powiem - mistrzu Ulrichu (lub królu Władysławie) mam jedną płytę AC/DC :)

U Milesa urzekła mnie przede wszystkim okładka, ale płyta ma bardzo ciekawy klimat. Słuchając jej mam wrażenie, że jestem w deszczowy dzień w październiku w Pradze. Złota jesień.

No i Mingus....

ps. oczywiście, gdyby portfel na to pozwolił, kupowałbym jeszcze więcej :)

Siesta kojarzy Ci sie z deszczowa Pragą??? Czy coś nie zrozumiałem...? A płyta jest cudowna. Ja dziś nabyłem Sketches of Spain. Tez magia...

Jak growling to Nergal i cały ten Behemoth to chyba coś najlepszego co może usłyszeć fan takiej muzyki. ;-)

eeee, bez przegiec;)

Paradise Lost kiedyś:

kiedys to raczej tak:

A jak wam się to podobuje?

daj Pan spokoj, kał, jak wiekszosc tego typu kapel

trashu

mam nadzieje, ze to tylko literowka;) prawde mowiac, jak zatrzymales sie na thrashu lat 80., to dziwie sie sluchaniu takiego badziewia jak Dragonforce. Ale o gustach sie nie dyskutuje na tym forum przeciez:)

Słuchanie to za dużo powiedziane.

Zwróciłem uwagę na te długie pojedynki gitarzystów.

Ale pozostanę przy Testament, Megadeth, Overkill czy Exodus.

Włączyłem sobie tą płytę Lake of Tears- Forever Autumn.

I zaczynam usypiać.

Wszystko jakbym już słyszał.

Wokalista udaje Hetfielda.

Włączyłem sobie tą płytę Lake of Tears- Forever Autumn.

I zaczynam usypiać.

Wszystko jakbym już słyszał.

Wokalista udaje Hetfielda.

nuda raczej jak w wiekszosci caly ten nurt 'gotycko-metalowy', ktory sie wyklul w polowie lat 90.

nuda raczej jak w wiekszosci caly ten nurt 'gotycko-metalowy', ktory sie wyklul w polowie lat 90.

A co takiego ciekawego i nowatorskiego jest w muzyce takich kapel jak Megadeth, czy Testament?

Dla mnie to nuda do kwadratu - wtórność, powtarzalność, przewidywalność, wszystkie płyty na jedno kopyto.

No, ale o gustach nie należy dyskutować.

Każda muzyka ma swoich zwolenników, nawet takie "zero" jak Behemoth. ;-)

A co takiego ciekawego i nowatorskiego jest w muzyce takich kapel jak Megadeth, czy Testament?

ale ja nie mowie o nowatorskosci, bo gdybym tym sie kierowal, to nie sluchalbym od 25 lat death metalu. Po prostu sam z siebie 'gotycki metal' wali nuda;) I nie jest tak, ze z zalozenia hejtuje ten gatunek, bo niejedna plyte tego typu znam/przesluchalem.

Każda muzyka ma swoich zwolenników, nawet takie "zero" jak Behemoth;)

Tak samo mozna powiedziec, ze disco czy pop to 'zero'.

Oj mam odjazda,

ale ogólnie na panie śpiewające "jazz"... z aktorkami włącznie.

Mam tą płytę do sprzedania. Japońskie wydanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak samo mozna powiedziec, ze disco czy pop to 'zero'.

Disco polo - owszem, ale pop - nie.

Jest cała masa wartościowych, ciekawych płyt w tym gatunku, chociaż ktoś może popu wcale nie lubić.

Po prostu sam z siebie 'gotycki metal' wali nuda;)

Zależy co. Ale generalnie masz rację.

Dlatego z całego metalu ja osobiście akceptuję jakieś 5% muzyki.

Reszta mnie nudzi, albo wkurza. ;-)

Disco polo - owszem, ale pop - nie.

Jest cała masa wartościowych, ciekawych płyt w tym gatunku, chociaż ktoś może popu wcale nie lubić.

wedlug mnie - nie, i nie wynika to z 'nielubienia'. Ty akceptujesz 5% metalu - nazywasz Behemoth 'zerem', tak samo ja wiekszosci popu nie akceptuje - wiec na podobnej zasadzie moge spokojnie stwierdzic, ze pop to zero:) Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, metal jest dobrym przykladem, dla wiekszosci populacji to niestrawny jazgot.

metal jest dobrym przykladem, dla wiekszosci populacji to niestrawny jazgot.

Bo metal to muzyka niszowa, w przeciwieństwie do popu.

Zdziwiłbym się gdyby było odwrotnie.

Ja w popie też nie gustuję, chociaż wyławiam z niego "perełki".

Wolę wszelkie odmiany rocka i jazz - tutaj nie ma nudy... albo inaczej - jest najmniej nudy. :)

• Redaktorzy

Panowie, dawno, dawno temu grałem w tym zespole:

Ukryta Zawartość

Nigdy nie lubiłem tej stylistyki. Zastąpiłem gitarzystę, kórego wywalili za brak dyscypliny. Grałem z nimi jakiś rok. Dzisiaj są znaną kapelą w Skandynawii, wydali kilka płyt. Dzisiaj w ogóle nie słucham czegoś takiego, bo mnie męczy. I co Wy na to? ;)

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Panowie, dawno, dawno temu grałem w tym zespole:

Ukryta Zawartość

Nigdy nie lubiłem tej stylistyki. Zastąpiłem gitarzystę, kórego wywalili za brak dyscypliny. Grałem z nimi jakiś rok. Dzisiaj są znaną kapelą w Skandynawii, wydali kilka płyt. Dzisiaj w ogóle nie słucham czegoś takiego, bo mnie męczy. I co Wy na to? ;)

grales z Necrolucasem i spolka?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Taaa, Necrolucas i Radziu :)

Próby mieliśmy w piwnicach Domu Opieki Społecznej dla trudnych dzieci i młodzieży (coś a'la poprawczak) przy ul. Borowskiej we Wrocławiu. Pamiętam jak dzieciaki przychodziły i chciały posłuchać. Siadały na rurach ciepłowniczych, a my łoiliśmy ten brutaldeathmetal ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Taaa, Necrolucas i Radziu :)

Próby mieliśmy w piwnicach Domu Opieki Społecznej dla trudnych dzieci i młodzieży (coś a'la poprawczak) przy ul. Borowskiej we Wrocławiu. Pamiętam jak dzieciaki przychodziły i chciały posłuchać. Siadały na rurach ciepłowniczych, a my łoiliśmy ten brutaldeathmetal ;)

dobra zaloga to byla

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Ciekawe, ciekawe. Niestety już wyczerpałem limit w tym miesiącu.

Właśnie kupiłem Blossom Dearie (japońska Mono UMV 2639)... a czekają już następne wypatrzone, ale to dopiero w listopadzie.

tumblr_mu5t8x3n1O1rqenwho8_r1_500.jpg

Czy wy kupujecie jakieś winyle w ogóle???

Patrzcie i uczcie się agrrrrrhggg

Ukryta Zawartość

pytasz metalowcow?;) kupujecie, az za duzo czasem, pare pozycji z tego bloga chociazby

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.