Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

W tym zakątku chamstwo zaczęło się wraz z desantem paru cyfrowych trolli, którym ciężko i coraz ciężej chyba znieść, że winyl nie dość, że jeszcze dycha, to ma się coraz lepiej. Jakoś przed pojawieniem się Rocha, Disco czy Sly nie pamiętam takiej chamówy jaką mamy tu teraz.

Thorogood chodzi sobie po forum i inaczej nie zwraca się do Excela, jak per idiota. Jakby nigdy nic.

No sorry, ja widzę spore i postępujące schamienie w tej zakładce.

Nie ja zacząłem , frywolny.

Koleś bez żadnego powodu zwyzywał mnie od chamów.

Jemu wolno a ja mam mieć klasę i nadstawiać drugi policzek.

Nie ma mowy.

• Redaktorzy

Nie wiem czemu nie wyświetlają się wszystkie załadowane fotki???

Nie chce zaczynac tutaj staropolskiej ustawki, ale Frywolny ma racje. Nazywanie kolegi Excela glupim czy idiota powinno byc pietnowane. Chyba ze to forum krecenia lodow i robienia interesow, bo spora czesc ludzi kozaczy tutaj jak u siebie na strychu...

Zeby nie bylo. Nie mam nic do Thorogooda. Polecil mi kiedys dobra kawe.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bo to cyfrowy swiat pelen obludy i nasladownictwa. I za ten stan rzeczy nikt nie ponosi odpowiedzialnosci. Gdyby forum bylo analogowe bloby troche inaczej ;-)

O to, to :)

Znakomity zestaw i te JC... mmmm.... na deser :)

Dziękuję :)

Przyznam szczerze, że do Coltrane'a jeszcze do niedawna podchodziłem jak pies do jeża ale w końcu przełamaliśmy lody :)

Ale prafanem i tak jestem bo Milesa nie trawię, w ogóle nie trawię trąbki. Przynajmniej póki co :)

Problemy na tym forum pojawiły się od założenia przez naczelnego trolla idiotycznego tematu o nirwanie.

Dziwię się, że nikt rozsądny nie przeniósł go do innego działu.

Dziwię się, że mądrzy ludzie zamiast popukać się w głowę, traktują go poważnie i hołubią jak obiekt specjalnej troski.

Przedtem żadnych , przynajmniej w takim natężeniu, awantur nie było.

Problemy na tym forum pojawiły się od założenia przez naczelnego trolla idiotycznego tematu o nirwanie.

Dziwię się, że nikt rozsądny nie przeniósł go do innego działu.

Dziwię się, że mądrzy ludzie zamiast popukać się w głowę, traktują go poważnie i hołubią jak obiekt specjalnej troski.

Przedtem żadnych , przynajmniej w takim natężeniu, awantur nie było.

Najlepsze jest to, że ten trollu swoje dywagacje opiera na domniemaniach i własnych wyobrażeniach tudzież wiedzy empirycznej zdobytej odsłuchując "sprzęt" najniższej klasy, wręcz można powiedzieć bez klasy :-) słuchanie płyt cd - z kosza z promocyjnym barachłem z marketu, w którym często leżą filmy w formacie video cd za 2 pln, lizaki, ziemniaki, mydło i powidło - na badziewnym dvd które gra na poziomie jako takiej mp3 kieszonkowej i odnoszenie tego do słabego patefonu, w którym pływają obroty a najsłabsza na rynku wkładka z drugiej ręki z demoludowej produkcji jako tako drapie winyla, to jakby narciarz zjeżdżający z górki pomiędzy blokami usypanymi dla dzieciarów na drewnianych nartach z epoki przed Wojtkiem Fortuną, mówił że jeżdżenie na desce snowboardowej w Alpach to przereklamowana fanaberia i kompletny bezsens :-)))

Niech owy działkowicz wsiądzie w swojego Warczyburga i przytrabanci do Warszawy na Audioshow aby chociaż zobaczyć sprzęt o którym bredzi na forum, że jest bee :-) ale lepiej wywalić te pieniąchy na wiadrow winyli po 2 pln :-] Nie karmmy trolla ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Misiu, do każdego można się przyssać. Do twojego Technicsa także. Dlatego bardzo się dziwię, że tak słabo korespondujesz ze swoją stopką.

Może wszyscy skupimy się na radosci słuchania, a nie wytykaniu komuś, że on nie ma prawa słyszeć, okraszając to inwektywami?

Thraku.

On neguje istnienie lepszych i gorszych wydań, wydań pirackich, nieoficjalnych o bardzo niskiej jakości.

Nie rozumie, że po upłynięciu iluś lat, niemal każdy może sobie "wydawać" dany tytuł z byle jakiego materiału wyjściowego , na byle czym, byle jak.

Nie widzi różnicy pomiędzy MFSL, Japończykami a Miełodią i Balkantonem.

Albo to brak inteligencji, albo choroba.

OK.

W takim razie niech się nie wypowiada na temat tego, czego na oczy nie widział/nie słyszał.

O czym świadczą tak kategoryczne wypowiedzi bez krzty doświadczenia ?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W takim razie niech się nie wypowiada na temat tego, czego na oczy nie widział/nie słyszał.

No to masz przykład jego znajomości tematu. Nie sprzedające się MOFI trafiły do kosza a sly jest gupi i się nie zna :)

Office kompletnie nie wie o czym pisze :)

- ja jeszcze w temacie płyt z kosza - wydaje mi się, że koledze sly30 udało się nam wmówić, że istniała jakaś oddzielna kategoria pod nazwą "płyty cd z kosza " i że firmy produkowały specjalnie źle nagrane cd w cenie rynkowej kilku zł. - moim zdaniem to jest nonsens, bo byłoby to nieopłacalne - uważam, że płyty trafiały do kosza z zupełnie prozaicznego powodu - bo nie szły ! wcześniej pewnie stały na półkach w wyższych cenach i się nie chciały sprzedać - zatem trafiły do kosza po przecenie i sly30 patrzył na nie z obrzydzeniem, bo były za tanie :)

Na szczęście mam kiepski :)

...to może Wynton Marsalis? :)

ostatnio polubiłem całą ,,rodzinkę,, co do Coltrana, to miałem podobnie, a teraz nie pamiętam weekendu bez ,,Blue train,,

i akocholu :) nowe wydanie, Direct Metal Mastering, o co w tym dokładnie chodzi?

Pozdrawiam

Inny rodzaj wytworzenia płyty.

Mogę niedokładnie opisać, ale pominięty jest etap pośredni tworzenia jakby "pieczęci" i płyta robiona jest wprost z matki.

Miało to poprawić jakość.

Płyty DMM brzmią inaczej. Moim zdaniem ostrzej, bardziej sucho, chłodniej.

A ja myślę, że to zwyczajne oburzenie. Taka reakcja na czyjeś chamstwo. Ot, tak- gdy ktoś kogoś nazywa kretynem, debilem.

Racje wtedy schodzą na dalszy plan.

Hmm, widzę, że chyba jedynie >frywolny< prawidłowo odczytał podłoże całej sprzeczki z forumowiczem sly. Kolega sly zapomina o jednym powiedzeniu: "...Nie oceniaj innych, a sam nie będziesz oceniany....".

Szafując w swoich wypowiedziach kretynami, idiotami i debilami postawił się w jednym szeregu z pewnym forumowiczem, który też tak na forum kozakowal, a teraz skończył w placówce leczenia zamkniętego. Sly zapędzając się w kategoryzowaniu ludzi według tego co kupują a czego nie kupują, naraził się tym samym na ocenę swojej osoby i dał do tego prawo innym. Jednym słowem, warto czasem przechodząc od oceny płyt do oceny ludzi nieco pomyśleć, może nawet otworzyć okno i głęboko wpierw pooddychać. Najpierw myśleć, po tym dopiero pisać.

Nie widzi bo nie ma zdaje się :)

No właśnie!!! Nie ma nie widział, nie słyszał, ba nawet nie chce widzieć, słyszeć, żeby móc się wypowiadać na temat czegoś z czym miał chociażby jakiś przelotny kontakt ale potępia w czambuł i prawi swoje moralesy :-) i banuje tych którzy mu nie klakierują i nie obchodzą się jak z natrętnym bachorem szefa ;-) Kompletnie nie rozumiem bronienia kogoś kto jest radykałem z klapkami i wygadującemu 80% uczestników tego forum że są głuchymi kretynami bo słuchają z cyfry - nie ma co p...ć ale jesteśmy tu mniejszością. Większość słucha cd, plików, etc. i nie mam z tym problemu, sam słucham cdków i winyli zarazem. Więcej, musiałbym być ociemniałym ignoranckim jełopem żeby na TYM forum mając taki sprzęt jak mój powiedzieć cokolwiek złego o jakimkolwiek formacie - czy to o cd, winylu, plikach - kiedy wiem jak przeciętny jest mój grat. Co dopiero nasz Działkowicz ze swoją referencyjną aparaturą :-))

btw mój technics nie ma tu nic do rzeczy :-) chętnie bym go zamienił na takie Gyrodec ;-) nie idę w zaparte, że pasek to gó...o tylko DD.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wszyscy robicie mu dobrze :)

Jemu tylko chodzi, żeby być w centrum zainteresowania. Nie ważne czy go głaszczą czy na niego plują - ma być o nim.

O czym świadczy trzepnięcie drzwiami i za 5 minut powrót z podkuloną kitą? Podniecanie się ilością wejść na jego konto YT?

Bardzo proszę, jeśli chcecie go podlewać i patrzeć jak rośnie i kwitnie to róbcie to w jego wątkach.

Ten niech pozostanie o płytach. O dobrych płytach a nie przecenionych ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.