Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie mi kupić odtwarzacz cd/mp3 stereo

wicher123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Jak w temacie.Posiadam wzmacniacz Technics SU-A700MK3, CD Tecnics oraz te kolumny

Jak na moje ucho zestaw gra wyśmienicie,naprawdę nie jestem audiofilem ale potrzebuje zmienić zwykły CD na coś pod usb,który czyta mp3.W ogóle się nie znam na sprzęcie Audio,nie potrzebuje super hiper efektu.Ma grać ładnie,znośnie.Do tej pory korzystam z CD Technics SL-PG 580A taki o :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gra wg mnie super.Polecicie jakiś cd/mp3?

Upatrzyłem sobie albo Yamaha CD-N500 ale kurcze droga :( lub YAMAHA CD-S300 tańsza bo do 1tyś można kupić.Powiem szczerze,chce wydać jak najmniej chyba,że nie ma sensu,wtedy trudno wydam raz a dobrze,nawet na raty a sprzęt będzie mi długo służył.

Bardzo proszę o poradę.

Koledzy mi radzą kupić amplituner np. ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lecz ja głównie używam sprzętu do muzyki w Stereo.Nie kręcą mnie filmy na kinie domowym itp. więc czy jest sens??

Może ktoś mi doradzi,podpowie,będę bardzo wdzięczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Accuphase jest dobry, kto wie czy nie najlepszy ;-)

Wicher, czys jest ten Wicher od Poliota Aviatora 3105?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Jeżeli jesteś zadowolony z brzmienia zestawu (a w świecie audiofilskim nie jest to częste :) to na pewno nie zmieniaj wzmacniacza. A nie mógłbyś zostawić sobie tego cd-eka, natomiast korzystać z wejścia usb w odtwarzaczu dvd / bluray? Jeśli takowego nie posiadasz, to może warto by, bo raz że tańszy niż wspomniane wyżej yamaha czy denon, a dwa że miałbyś urządzenia do obejrzenia czegoś z płytki.

A nie mógłbyś zostawić sobie tego cd-eka, natomiast korzystać z wejścia usb w odtwarzaczu dvd / bluray?

Tylko tańsze dvd, bluray zmuszają do nawigacji przez telewizor, droższe z wyświetlaczami są w cenie np. tej yamahy CD-S300

Tylko tańsze dvd, bluray zmuszają do nawigacji przez telewizor, droższe z wyświetlaczami są w cenie np. tej yamahy CD-S300

Hmm, obie wspomniane yamahy mają zdaje się jednolinijkowe wyświetlacze?

W razie potrzeby można się podeprzeć wyświetlaczem na tv, który po wyborze mozna wyłączyć, co w tym złego?

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

W Blu-ray Panasonica wkładam pendrive i gra muzyka... tv wyłączony... Jeden warunek - na pendriv'ie muszą być tylko pliki mp3 (płyta, którą chcesz posłuchać). Jeśli zgrasz kilka katalogów z mp3 niestety musisz odpalić tv i nawigować...

P.S.: Bardzo dobry pomysł z tym Blu-ray'em...

Jeżeli jesteś zadowolony z brzmienia zestawu (a w świecie audiofilskim nie jest to częste :) to na pewno nie zmieniaj wzmacniacza. A nie mógłbyś zostawić sobie tego cd-eka, natomiast korzystać z wejścia usb w odtwarzaczu dvd / bluray? Jeśli takowego nie posiadasz, to może warto by, bo raz że tańszy niż wspomniane wyżej yamaha czy denon, a dwa że miałbyś urządzenia do obejrzenia czegoś z płytki.

Jestem,chociaż wszyscy znajomi,ludzie na forach twierdzą,że ten wzmacniacz który mam techics SU-A700 MK3 jest kijowy,że szkoda uszu itp.nie miałem możliwości sprawdzić inne wzmacniacze.Kupiłem ładnych lat temu ten i go mam chociaż korci mnie bardzo zmienić na np. Yamahą AX-700 lub Denona PMA-P60.Oba można za ok 500zł kupić i się poważnie zastanawiam,czy warto,czy różnica będzie w odsłuchu znaczna.Co do mp3,zaraz sprawdzę,czy nie mogę podpiąć dekodera mpeg-4(tego to TV naziemnej) on ma mp3.Jak się uda pod wierzę go podpiąć,to będzie już po temacie.

A żeby nie zakładać drugiego wątku,może ktoś z Was poradzi mi czy Yamaha A700 lub Denon P60 jest wart zachodu,mając teraz SU A-700 MK3?

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

sattik i jacek dobrze prawią-obecne cd zostaje do płytek,a bluray z usb na pena do mp3.Np panas BDT 120-najtańsza opcja,film obejrzysz,-obraz znakomity ,smart tv,usb,3d,lan,-i przede wszystkim ma wyjście analogowe stereo.Ewentualnie BDT-220 wszystko to samo co BDT-120 ale ma vifi-i jest o ok 180pln droższy.

Jestem,chociaż wszyscy znajomi,ludzie na forach twierdzą,że ten wzmacniacz który mam techics SU-A700 MK3 jest kijowy,że szkoda uszu itp.nie miałem możliwości sprawdzić inne wzmacniacze

Doradzam więcej asertywności - to Twój sprzęt i Tobie ma sprawiać przyjemność. A jak powiedzą, że muzyka, której słuchasz jest kijowa, to też przestaniesz jej słuchać? Jeśli odpowiada Ci dźwięk tego wzmacniacza, to nie kombinuj ze zmianami tylko słuchaj sobie tego co lubisz i już. Zmiany sprzętu najczęściej biorą się stąd, że ludzie NIE są zadowoleni z tego co posiadają.

Dziwię się, że nie miałeś możliwości sprawdzić innych wzmacniaczy - trzeba było umówić się z tymi "wszystkimi znajomymi", którzy najwyraźniej posiadają jakieś super-sprzęty i mógłbyś sobie porównać :)

• Redaktorzy
A żeby nie zakładać drugiego wątku,może ktoś z Was poradzi mi czy Yamaha A700 lub Denon P60 jest wart zachodu,mając teraz SU A-700 MK3?

Wicher, jeśli masz na myśli Yamahę A-S700, to możesz wpasć do mnie i posłuchać jak gra R-S700. To amplituner stereo, teoretycznie gorzej grający od czystego wzmacniacza A-S700.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Doradzam więcej asertywności - to Twój sprzęt i Tobie ma sprawiać przyjemność. A jak powiedzą, że muzyka, której słuchasz jest kijowa, to też przestaniesz jej słuchać? Jeśli odpowiada Ci dźwięk tego wzmacniacza, to nie kombinuj ze zmianami tylko słuchaj sobie tego co lubisz i już. Zmiany sprzętu najczęściej biorą się stąd, że ludzie NIE są zadowoleni z tego co posiadają.

Dziwię się, że nie miałeś możliwości sprawdzić innych wzmacniaczy - trzeba było umówić się z tymi "wszystkimi znajomymi", którzy najwyraźniej posiadają jakieś super-sprzęty i mógłbyś sobie porównać :)

Troszkę masz racji ale nie w 100%

Jak kupowałem kolumny,nie wiedziałem,że koledzy mają sprzęt Audio tej klasy,wtedy pewnie zrobiłbym próbę.Dźwięk mnie się podoba,choć by wg mnie fajnie brzmiało musiałem w wzmacniaczu soprany podkręcić na full.Nie jestem pewien,czy np. podłączając inny wzmacniacz np. któryś z tych,które wymieniłem wyżej czy nie byłoby znacznie lepiej.Tego chyba nikt nie może mi zagwarantować :(

Troszkę masz racji ale nie w 100%

Jak kupowałem kolumny,nie wiedziałem,że koledzy mają sprzęt Audio tej klasy,wtedy pewnie zrobiłbym próbę.Dźwięk mnie się podoba,choć by wg mnie fajnie brzmiało musiałem w wzmacniaczu soprany podkręcić na full.Nie jestem pewien,czy np. podłączając inny wzmacniacz np. któryś z tych,które wymieniłem wyżej czy nie byłoby znacznie lepiej.Tego chyba nikt nie może mi zagwarantować :(

Postrzeganie brzmienia to kwestia bardzo indywidualna. Najprościej byłoby poprosić któregoś kolegę, żeby przytargał do Ciebie swój wzmacniacz, podpiąłbyś go pod swoje kolumny i miałbyś jasny pogląd czy jest lepiej czy nie.

A jeśli potrzebujesz większej wyrazistości w brzmieniu (te podkręcone soprany) to jest całkiem prawdopodobne że wymienione przez Ciebie Yamaha i Denon byłyby krokiem na przód w stosunku do obecnego Technicsa, który z tego co pamiętam gra tak raczej misiowato.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.