Skocz do zawartości
IGNORED

Nadzwyczajne przeżycie.

Dominic2509

Rekomendowane odpowiedzi

A co jeśli przysłuchaliście się płycie tak dokładnie, jednocześnie poświęcając dużo czasu okładce, całemu opakowaniu, no bo przecież nic tam nie jest przypadkowe, nawet nr seryjny, że doznaliście takiego stanu, że teraz się boicie przesłuchać drugą stronę. ?Mimo, że wiecie, że jest tam ten utwór, ten Wasz mały "hit" który Was tutaj w ogóle przyprowadził. Zmysły macie wyostrzone, słyszycie nawet jak ktoś piętro pod wam bije małe dziecko. Wcześniej czytaliście "Kształt Miłości." Jerzego Broszkiewicza. Genialna książka polskiego dramatopisarza, urodzonego 1922 r. we Lwowie, opowiadająca historię Chopina ( Szop ) z trochę innej perspektywy.

Broszkiewicz w latach 1947-1948 redagował czasopismo "Ruch Muzyczny", a za "Kształt miłości" o Fryderyku Chopinie otrzymał Nagrodę Państwową II stopnia.

Legendarny rosyjski baletmistrz Wacław Niżyński stwierdził, że :

"Bóg jest ogniem, który płonie w głowie."

To jest książka, która wywołuje pochłaniający zmysły pożar..

Za tłoczenie tej płyty odpowiedzialna była firma Vertigo swirl.

Rozmyślając o innych płytach vertigo, które już się znajdują w Waszej kolekcji, dochodzicie, do wniosku, że vertigo tłoczy w przedziale muzycznym Progrock-Psychrock-Bluesrock najlepiej płyty na świecie.

https://www.audiostereo.pl/topic/105447-nadzwyczajne-prze%C5%BCycie/

mam takie przeżycia - nadzwyczajne.

+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mam takie przeżycia - nadzwyczajne.

"- Co to jest życie?

- Bandytyzm, k**ewstwo, narkomania i pijaństwo".

Dziś kolega Jaryczewski jest już świętym neofitą. Jak to mówiono w czasach jego młodości i wcześniej: nie ufaj nikomu po trzydziestce ;-)

Gdybym usłyszał, że ktoś bije dziecko, nastąpiłaby zmiana nastroju i wycieczka. Koniec słuchania muzyki.

jak rozwiązać dziś taki problem ? Co byś zrobił ? Gdzie leży granica prywatności ? jak reagować , gdy się nie zna sytuacji ? nie chce nikogo usprawiedliwiać, i nigdy, tak mi się wydaje, nie podniosę ręki na własne dziecko, ale co robisz jak masz tyle niewiadomych ?

Kiedyś usłyszałem czy też przeczytałem takie zdanie:

-Zanim uderzysz dziecko, przypomnij sobie jak je miałeś na rękach, gdy było niemowlęciem.

Ponoć bardzo skuteczna metoda.

Nooo... a jak dziecko jest już dorosłe i jest seryjnym mordercą...???

...albo diabłem...(!)?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Kiedyś usłyszałem czy też przeczytałem takie zdanie:

-Zanim uderzysz dziecko, przypomnij sobie jak je miałeś na rękach, gdy było niemowlęciem.

Ponoć bardzo skuteczna metoda.

"a za parę lat obudzisz się z ręką w nocniku, jak już zostanie alkoholikiem i ćpunem"

Mógłbym przytoczyć parę przykładów, ale nie miejsce ani pora...

Należy założyć, że jacy rodzice takie dzieci... chociaż nie jest to jakaś żelazna reguła, zdarzają się zjeby... mogą wystąpić jakieś strzały genetyczne po pra pra dziadku lub babce... wpływ środowiska (kibic sportowy z maczetą na przykład... ), who knows...??? Czasami nie mamy wpływu...

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.