Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wymianić Denon PMA-1520 na Yamahę AX-900

PiotrMr

Rekomendowane odpowiedzi

Slyszalem ze jest niezly:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem użytkownikiem tego modelu.Króciutko,bije na głowę wszystkie wynalazki denona,włącznie z 1560

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem użytkownikiem tego modelu.Króciutko,bije na głowę wszystkie wynalazki denona,włącznie z 1560

1990 pln,to ktoś tu szuka leszcza,może on i dobry,ale nie wart nawet połowy tej kwoty,taka jest prawda,jest bardzo dużo tak starych i dobrych wzmacniaczy za 1000-2000 pln,tylko 1 procent z nich to modele pełnosprawne,niereanimowane.

.

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

1990 pln,to ktoś tu szuka leszcza,może on i dobry,ale nie wart nawet połowy tej kwoty,taka jest prawda,jest bardzo dużo tak starych i dobrych wzmacniaczy za 1000-2000 pln,tylko 1 procent z nich to modele pełnosprawne,niereanimowane.

A ja wiem czy nie wart polowy? Moze rzeczywiscie jest niezly jak za tysiaka.

?👈

Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie,szczególnie jaka kondycja tego pieca,co tam siedzi w środku,i ile zostało z oryginału.Napisałem że nie wart tysiaka,bo w tej cenie masz Luxman l-435,430,nawet sporo taniej,oraz Sansui au-x701.Te wzmacniacze to bardzo wysoki poziom,ale i zaawansowany wiek,jeżeli trafimy zupełnie sprawnego i oryginalnego piecyka to wielkie szczęście,i spokój na lata,bo żaden Denon,Marantz,czy Sony,nie wspomnę o Nadach,CA,Rotelach.Nawet się nie zbliży do tych wzmacniaczy.

Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie,szczególnie jaka kondycja tego pieca,co tam siedzi w środku,i ile zostało z oryginału.Napisałem że nie wart tysiaka,bo w tej cenie masz Luxman l-435,430,nawet sporo taniej,oraz Sansui au-x701.Te wzmacniacze to bardzo wysoki poziom,ale i zaawansowany wiek,jeżeli trafimy zupełnie sprawnego i oryginalnego piecyka to wielkie szczęście,i spokój na lata,bo żaden Denon,Marantz,czy Sony,nie wspomnę o Nadach,CA,Rotelach.Nawet się nie zbliży do tych wzmacniaczy.

Przede wszystkim to model PMA-790 a nie 970. Chcesz porównywać z Luxmanem? Super ale postaw L-530 (zobacz jakie ceny osiąga na Allegro a rocznik jest porównywalny) bo seria 4xx nie ma tutaj żadnego startu zarówno jeśli chodzi o budowę (wykonanie) jak i dźwięk. Sansui? Super ale tylko od 901 i 911 w górę. Luxman z nowszej serii? OK ale np LV-109. PMA-790 kosztował tyle samo co L-530 i ciut taniej od LV-109 (biorąc pod uwagę dewaluację i upływ kilku lat czasu cena będzie taka sama). Wspomniany przez Ciebie L-430 był niemal o połowę tańszy. Sansui AU-X901 także było tańsze od PMA-790. Lata 80-te to najlepszy okres dla Denona. Robione wtedy wzmacniacze przewyższają jakością dźwięku to co firma robiła później. Dlatego nie tylko PMA-1560 jest słabszy ale także niezły skądinąd (także tańszy cenowo) PMA-1520. 790 ma bardzo dobrą rozdzielczość. Niezłą scenę i jest kulturalny w brzmieniu (brak wyostrzeń). Zaraz pewnie padnie argument o upływie czasu i kondach. Jeśli tylko był poprawnie eksploatowany przy sprzęcie z tej półki nie powinno być problemów.

Miałem Denona PMA-770, świetny wzmacniacz, jeden z najlepszych Denona jaki słuchałem, lecz muszę przyznać obiektywnie, że na przykład taki QUAD 77 jest zdecydowanie lepszy.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Tyle że PMA 770 to nie 790.

jestem tego świadomy i dlatego napisałem o 770, nigdy nie słyszałem PMA 790

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.